3 razlogi za nastanek mozoljev

  1.             Hormonske spremembe

Mozolji, ki se pojavljajo kot posledica hormonskega neravnovesja v telesu, so najpogostejši v puberteti, vendar pa vas lahko presenetijo tudi v drugih življenjskih obdobjih, saj hormoni stalno nadzorujejo delovanje vaših lojnih žlez. Z neprijetnimi mozolji se tako neredko soočajo nosečnice, ženske v menopavzi in tiste, ki so po več letih prenehale z jemanjem kontracepcijskih tablet, pa tudi ljudje, ki imajo težave z delovanjem ščitnice. Če ne gre za kronično bolezensko stanje (v tem primeru so potrebna zdravila, ki uravnajo hormone v vašem telesu), je najboljša rešitev pri tej vrsti mozoljev čas. Bodite potrpežljivi in mozoljev nikar ne iztiskajte, saj lahko s tem povzročite nepopravljivo škodo na svoji koži.

 

  1. Neustrezna kozmetika

Neredko se mozolji pojavijo zaradi pomanjkljive nege kože. Posvečate temu opravilu veliko časa in pozornosti, a se vseeno borite z mozolji? V tem primeru je lahko težava v neprimerni kozmetiki. Izogibajte se agresivnim izdelkom z umetnimi sestavinami, saj tovrstna kozmetika draži kožo. Posezite raje po naravnih produktih. Koža vam bo hvaležna in mozolji bodo že kmalu stvar preteklosti.

  1.  Mobilni telefon

Ja, prav ste prebrali. Dokazano je, da lahko prav pretirana uporaba mobilnega telefona povzroči nastanek mozoljev.  Če se vam mozolji stalno pojavljajo le na tisti strani obraza, ob katero imate običajno prislonjen mobilnik, ste verjetno pravkar odkrili vzrok za svojo težavo. Tovrstne naprave so namreč pravi magnet za nečistočo in različne bakterije, kar se nato prenaša na vašo kožo. Če se le da, poskusite omejiti trajanje klicev in redno razkužujte mobilni telefon s pomočjo alkohola. V primeru, da se mozolji še vedno pojavljajo, pa razmislite o slušalkah, ki jih priklopite v mobilnik.