4 nasveti za nakup pograda

Pogradi so del našega vsakdanjika že od 18. stoletja. Včasih so jih uporabljali mornarji na ladji, dandanes pa so dobrodošli del skoraj vsakega gospodinjstva z dvema ali več otroki. Na voljo so različni modeli, oblike, barvne kombinacije in materiali. Povečini so narejeni iz kombinacije kovine in lesa prvi je pomemben za utrjevanje in fiksiranje, drugi pa za udobje in masivnost. Pred nakupom morate upoštevati velikost sobe, stil, material in dodatke.

Velikost sobe

Pogradi (Spletna trgovina akron.si) se lahko popolnoma prilagajajo razpoložljivemu prostoru. Pred nakupom morate dodobra izmeriti razpoložljivo površino tal in sten. Obenem morate upoštevati višino stropa, saj ne želite, da se malček vsako jutro udari z glavo v strop. Večina pogradov je na voljo v različici, kjer sta postelji pritrjeni ena na drugo na različni višini. Na voljo so tudi modeli z izvlečno spodnjo vzmetnico, ki je nameščena v izvlečnem predalu. Slednji so primerni samo za sobe, ki imajo dovolj proste površine na tleh.

Stil in dizajn

Klasična postavitev ene postelje nad drugo povečini ustreza vsem sobam. Veliko mladih družin pa se odloči za različice s širšimi ležišči in drugačno razporeditvijo. Na voljo so na primer pogradi, kjer je ena postelja nameščena v smeri sever- jug, druga pa v smeri zahod-vzhod. Spodaj so dodane še posamezne srednje omare, miza ali pa predalniki. Lahko izberete tudi različico z visoko zgornjo posteljo in spodnjim izvlečnim kavčem ali futonom. Veliko se jih odloči tudi za kombinacijo klasičnega pograda s spodnjim izvlečnim ležiščem za goste.

Material in dodatki

Pogradi so ponavadi narejeni iz kovine ali lesa, ki je na voljo v različnih barvah, oblikah in stilih. Slednje kombinirate s preostankom sobe, da dobite vtis zaključene celote. Kovinski pogradi so cenovno ugodnejši in bolj moderni, od klasičnih lesenih. Slednje pa so bolj vizualno privlačni in prijetni na dotik. Obenem jih je lažje popravljati in nadomeščati posamezne dele. Obema vrstama pa lahko dodate različne dodatke, kot so posebne lestve, skrite dodatne stopnice, posamezni tabureji in podobno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja