nega kože

5 domačih receptov za nego kože

Nega kože ne zahteva nujno dragih kozmetičnih izdelkov. S pomočjo sestavin, ki jih najdete kar v domači kuhinji, lahko na preprost način ustvarite različne mešanice, ki so po učinkovitosti primerljive s produkti, ki jih najdete na policah drogerij. In kar je še pomembnejše – takšni doma narejeni pripravki so povsem naravni in zato še toliko bolj primerni za nego kože. Predstavljamo vam nekaj zelo uporabnih receptov.

  1. Čistilni gel za obraz

Verjetno si težko predstavljate nego kože brez kakovostnega čistilnega gela. Zdaj ga lahko pripravite kar sami. Zmešajte 4 žlice jogurta, 2 žlici medu in 3 žlice limoninega soka. Poceni in preprosto!

  1. Krema za roke

Predvsem v zimskem času je nega kože na rokah izredno pomembna. Za pripravo domačega sredstva za zaščito kože na rokah boste potrebovali žlico kristaliziranega sladkorja, žlico olivnega olja in 3 kapljice eteričnega olja. Sestavine dobro premešajte in nato namočite roke v pripravljeno mešanico.

  1. Mazilo za ustnice

Koža na ustnicah je zelo občutljiva in hitro razpoka. Če si želite mehkejših ustnic, potrebujete le nekaj kapljic medu, ki ga nanesete na poškodovane ustnice in pustite delovati približno 15 minut. Rezultati zagotovljeni!

  1. Gel za prhanje

Olivno olje je izredno učinkovito pri negi kože. Najprej se stuširajte z navadnim gelom, nato pa na kožo nanesite olivno olje in ga po nekaj minutah delovanj izperite. Koža bo navlažena in nahranjena – učinki te preproste metode so osupljivi.

  1. Sredstvo za zdravljenje sončnih opeklin

Tudi za nego kože, ki jo je opeklo sonce, lahko poskrbite kar sami. Poleg jogurta, ki se pogosto uporablja za hlajenje opeklin, lahko posežete tudi po mešanici koruznega škroba in vode, ki jo nanesete na poškodovano kožo in pustite delovati. V primeru hujših opeklin pa je seveda najbolje, da se odpravite do svojega zdravnika.