zobna pasta

Ali belilna zobna pasta zares deluje?

Belo, bolj belo, najbolj belo

Gonja za popolnim videzom je postala stalnica v naši kulturi. Kamorkoli se obrnete, naletite na oglase, ki vam ponujajo kozmetične izdelke, s pomočjo katerih naj bi bili videti bolje – in bili posledično tudi bolj srečni. Med tovrstne produkte spada tudi belilna zobna pasta, ki žanje veliko povpraševanja med kupci. Pa lahko z njeno pomočjo zares pridete do zvezdniškega nasmeška, ki ste si ga od nekdaj želeli? Je stvar res tako enostavna ali pa belilna zobna pasta morda le ni tako revolucionaren izdelek, kot je videti na prvi pogled?

 

Potencialne nevarnosti

Belilna zobna pasta lahko močno stanjša in poškoduje vašo zobno sklenino, saj načeloma ravno na ta način pride do učinka bolj belih zob. Čeprav so morda kratkoročni rezultati zadovoljivi, pa vam lahko uporaba tovrstne zobne paste dolgoročno povzroči kar precej nevšečnosti (in s tem povezanih stroškov za zobozdravstvene storitve), zato jo odsvetujejo tudi mnogi zobozdravniki.

Kako do bleščečega nasmeška?

Če ste trdno odločeni, da si želite bolj belih zob, se zadeve ne lotevajte sami s pomočjo nepreverjenih zobnih past. Raje se odpravite do izkušenega zobozdravnika, ki bo postopek izvedel profesionalno in poskrbel za čim manjšo škodo za vašo sklenino. Čeprav je tovrsten postopek seveda dražji od nakupa belilne zobne paste, pa se vam bo na dolgi rok zagotovo precej bolj izplačalo. Razni »domači eksperimenti« z belilnimi zobnimi pastami lahko povzročijo škodo, ki jo bo najbolj občutila predvsem vaša denarnica.

 

Pri vsem tem pa ne pozabite, da ste na koncu le vi tisti, ki lahko s svojo osebnostjo pričarate nekaj, česar nobena belilna zobna pasta ne more zares – popoln nasmeh!