Arhivi Kategorije: Delo

Embalaža za sadje in zelenjavo, ki ohranja svežino

Prodaja sadja in zelenjave je zahtevna naloga, saj moramo imeti popoln nadzor nad svežino proizvodov. Hkrati pa imamo seveda tudi druge obveznosti, ki jih naslovimo predvsem z ustreznim pakiranjem. Zagotoviti moramo neoporečno higieno in ustrezno predstavitev izdelkov, pomislimo pa tudi na enostavnost prodaje in prenašanja. Za vse to lahko poskrbi dobra embalaža za sadje in zelenjavo, ki ima torej celo vrsto pomembnih nalog.

Vsekakor služi embalaža za sadje in zelenjavo predvsem zanesljivemu shranjevanju sadežev oziroma pridelkov, da jih lahko sploh ponudimo v prodajo. A ker imamo pri tem še toliko drugih nalog, je pametno izkoristiti ves potencial, ki ga takšna embalaža ponuja. Lahko poskrbimo tudi za to, da ostanejo pridelki na prodajnih policah dlje časa sveži, pri čemer ima embalaža za sadje in zelenjavo pomembno vlogo.

Embalaža za sadnje in zelenjavo v sodobnih trgovinah

V prodajalnah s sadjem in zelenjavo najdemo različne rešitve na področju embalaže. To pomeni, da imamo pogosto različne naloge oziroma cilje, seveda pa se trgovine tudi močno razlikujejo med sabo. Tam, kjer imamo veliko prometa, je zelo pomembno, da je embalaža za sadje in zelenjavo kar se da praktična in omogoča enostavno nakupovanje in prenašanje. V specializiranih prodajalnah, kjer se ustavijo le tisti, ki se zanimajo za kakšne posebne sadeže, je bolj pomembna predstavitev ponudbe in sadeže običajno pakiramo naknadno, tako da ima embalaža za sadje in zelenjavo nekoliko drugačno nalogo. Odločamo se na podlagi specifičnih potreb v okolju, v katerem delamo. Treba je tudi dobro poznati kupce in njihova pričakovanja.

Druge naloge, ki jih ima embalaža za sadje in zelenjavo

Poleg tega pa upoštevamo še druge naloge, ki jih ima embalaža za sadje in zelenjavo. Običajno je ta zadolžena za enostavno prenašanje in shranjevanje živil, včasih pa pomaga tudi pri pripravi kakšnih specialitet ali pa pri postrežbi.

Embalaža za sadje in zelenjavo

Cenik laserskega razreza pločevine je odvisen od mnogih dejavnikov

Laserska tehnologija postaja na vseh področjih tako priljubljena, da si določenih vej industrije, gospodarstva ali medicine brez nje praktično ne moremo predstavljati. Od tovrstne tehnologije je odvisna tudi celotna kovinskopredelovalna industrija, kjer velja laserski razrez pločevine za enega nepogrešljivih postopkov v celotni proizvodni liniji. Sam postopek razreza se sicer razlikuje glede na izbiro materialov, njegovih lastnosti in kompleksnosti izvedbe, zato je tudi cenik laserskega razreza pločevine lahko zelo različen in odvisen od mnogih dejavnikov.

cenik laserskega razreza pločevine

Cenik laserskega razreza pločevine poiščite s pomočjo svetovnega spleta

Glede na to, da je laserski razrez pločevine postal vodilni in tehnološko najbolj razvit postopek v kovinskopredelovalni industriji, smo prepričani, da ne bo problem poiskati najboljšega ponudnika za vaše potrebe. Ker pa je cena pri marsičem velikokrat omejitveni dejavnik, se je dobro tudi za laserski razrez pločevine pozanimati o ceni storitve. Cenik laserskega razreza pločevine lahko najbolj enostavno poiščete preko spleta, kjer so informacije o tem zelo izčrpne.

Opazili boste, da je cena, ki jo ponuja cenik laserskega razreza pločevine, lahko zelo različna. Morda celo bolj kot cena, se je vredno pozanimati predvsem o tem, s kakšnimi laserskimi aparati razpolaga ponudnik. Znano je, da je za debelejšo pločevino potrebno uporabiti zmogljivejši aparat, in če ga ponudnik nima, bo težko ustregel vašim zahtevam in željam. Seveda pa pri izbiri ne pozabite tudi na strokovno usposobljenost zaposlenih, njihove izkušnje in reference, ki so velikokrat pravi pokazatelj kakovosti.

Za cenik laserskega razreza pločevine je najbolje kontaktirati izbranega ponudnika

Če želite natančnejše informacije o končni ceni razreza pločevine, je potemtakem najbolje, da kontaktirate izbranega ponudnika in ga prosite za cenik laserskega razreza pločevine. Ker je celotna storitev odvisna od mnogih dejavnikov, vas bo najverjetneje prosil za načrt izdelka ali polizdelka, vprašal vas bo o željenih materialih in vam na podlagi tega oblikoval ponudbo.

Cenik laserskega razreza pločevine, ki ga najdete na spletu, ni nujno, da je vedno točen. Z njim sicer dobite neko grobo oceno o tem, koliko približno vas bo storitev stala, za natančnejše informacije pa je vsekakor bolje kontaktirati izbranega ponudnika, s katerim se ob tem dogovorite še o vseh rokih izdelave.

Ali odsesavate prah na delovnem mestu?

Vemo, kako zelo pomembne naprave so najrazličnejši filtri. Pri svojem delu doma in tudi v službi jih stalno potrebujemo, da je naše življenje v veliki meri veliko bolj kakovostno in nenazadnje tudi zdravo. Tovrstna sredstva potrebujemo celo med vožnjo, ki jih imamo na primeren način vgrajene v svoje jeklene konjičke.

Posebna vrsta filtrov je tudi filter za odsesavanje prahu. Znano je, kako je prah lahko škodljiv in da zaradi njega lahko celo zelo zbolimo. Tovrstni filter pa poskrbi, da se lahko prahu in tudi vseh ostalih izjemno majhnih delcev sproti znebljamo.

Prenosni filtri za varjenje

Tudi prenosni filtri za varjenje sodijo v skupino filtrov za odsesavanje prahu. Vemo, da varilni dim vsebuje zelo majhne in škodljive delce. Ravno zato za njihovo izločanje iz zraka potrebujemo posebne sesalne naprave, za katere je značilna tudi zelo visoka učinkovitost. Prenosni filter za varjenje ima pri tem zagotovo izjemno pomembno nalogo.

Pogosto potrebujemo pomoč strokovnjakov

Če kupujemo filter za odsesavanje prahu in pred tem še nismo imeli izkušenj s tovrstnim nakupovanjem, je dobro, da nam pri tem pomagajo izkušeni trgovci, ki nam bodo zagotovo znali pravilno svetovati.

Take izkušene in znanja polne trgovce lahko najdemo tudi preko spleta. Njihove storitve ter izdelki zagotovo veljajo za najbolj poceni in tudi najbolj mikavne. Tako boste lahko tudi filter za odsesavanje prahu kupili po najnižji možni ceni na trgu. Pred nakupom pa si ga boste lahko dovolj od blizu ogledali tudi na prodajni spletni polici, kjer si boste lahko prebrali še vse o njegovi uporabi ter tudi tehničnih lastnostih.

Detektivi v Sloveniji postajajo vse bolj priljubljeni

Če je še ne tako zelo dolgo nazaj veljalo, da smo detektive lahko pri njihovem delu opazovali le preko medijev, danes velja, da jih lahko celo spremljamo od blizu; seveda če jih najamemo. Najetje detektiva pa v današnjem času sploh ne predstavlja nič čudnega. Vedno več ljudi se namreč odloči, da bodo svojo težavo oziroma problem zaupali svojemu izbranemu detektivu, ki jim bo pomagal do končne rešitve. Detektivi v Sloveniji se nahajajo tudi na spletnih straneh, kjer pridno oglašujejo ter prikazujejo svoje storitve, ki jih ponujajo po dokaj ugodnih cenah.

detektiva bomo našli preko spleta

Najlažje ga bomo našli preko spleta

Če imamo težavo in to že dlje časa in je nikakor ne moremo rešiti sami ali skupaj s svojimi najbližjimi, potem je dobro, da se obrnemo na primernega strokovnjaka, ki nam bo znal pomagati in bo problem tudi rešil. Če je težava povezana na primer s sumom, da nas nekdo poskuša prenesti naokoli, potem se je v taki situaciji vsekakor dobro obrniti na detektiva. Toda, kako lahko najdemo primernega detektiva pri nas, v Sloveniji. Najlažje bomo do njega prišli kar preko spleta. V brskalnik lahko preprosto vtipkamo besedno zvezo detektivi v Sloveniji in pred nami se bo pokazalo izjemno veliko možnosti. Potrebno je preveriti vsaj nekaj od njih in se na podlagi ponujenih storitev ter cen odločiti zanje.

Prvi kontakt z detektivom je verjetno najtežji. Kasneje pa ugotovimo, da smo se prav odločili in da so tudi detektivi osebe, ki imajo ponavadi toplo srce in nam še kako znajo stati ob strani, predvsem pa v najbolj ključnih primerih.

Izpit za avto, pridobitev pravice vožnje osebnega avtomobila

Izpit za avto osebi daje pravico voziti avto v prometu. Pridobivanje izpita poteka v več korakih. Prvi korak je pridobitev zdravniškega spričevala. Izpit za avto lahko opravlja zgolj oseba, ki ima veljavno zdravniško spričevalo. Z zdravniški pregledom se ugotovi psihofizično sposobnost kandidata za vožnjo osebnega avtomobila.

Od zdravniškega spričevala do izpitne vožnje

Pregledu pri zdravniku, specialistu medicine dela sledi tečaj prve pomoči. Na njem se kandidat nauči, kako je strokovno najprimerneje nudena prva pomoč v primeru prometne nesreče ali v primeru drugih podobnih dogodkov. Učenje prve pomoči ne velja gledati zgolj kot zakonsko obvezo, velja se ozreti na potrebe oseb v okolici in svoje potrebe. Nikoli ne vemo kdaj bomo potrebovali pomoč ter kdaj jo bomo morali nuditi. Tečaj prve pomoči ni potrebno opravljati kandidatom s končano srednjo ali višjo medicinsko šolo, zdravnikom in zobozdravnikom, študentom medicine in stomatologije z opravljenim izpitom ter bolničarjem in vojakom z opravljenim tečajem.

Izpit za avto B kategorije v avtošoli BB

Pridobivanje izpita poteka v več korakih

Sledi za izpit za avto pomemben tečaj iz cestno prometnih predpisov – CPP. Na tej stopnji pridobi kandidat vse potrebno teoretično znanje.

Izpit za avto nadalje zahteva potrditev teoretičnega znanja z republiškim testom cestno prometnih predpisov. Nato se izpit za avto nadaljuje v pridobivanju praktičnih izkušenj.

Praktičen del usposabljanja se zaključi z izpitno vožnjo pri Izpitnem centru za voznike motornih vozil. Učenje vožnje poteka po predpisanem programu. Kandidat za izpit za avto mora pred začetkom praktičnega dela usposabljanja imeti zdravniško spričevalo in evidenčni karton vožnje ter osebni dokument, s katerim se identificira.

Praktično usposabljanje za izpit za avto traja minimalno enaindvajset ur, v povprečju pa znaša okrog štiriintrideset ur. Trend kaže, da se število ur iz leta v leto povečuje. Kar je po svoje razumljivo in logično, glede na znana dejstva. Učna ura za izpit za avto traja eno uro, od tega odpade petdeset minut na učenje, deset minut pa je namenjenih odmoru učitelja vožnje avtošole.

Cv ali curriculum vitae

Cv je ena izmed okrajšav za curriculum vitae. Druga okrajšava za curriculum vitae je vita. Z drugo besedo kratica cv ali okrajšava vita pomeni življenjepis.

Za pisanje življenjepisa se odločamo predvsem od kandidiranju za prosto delovno mesto. Redkejši so drugi primeri uporabe, namen pa je v vsakem primeru uradna predstavitev v pisni obliki. Pisati cv ali življenjepis ni zahtevno, zahtevno je napisati učinkovit življenjepis ali cv.

Razlika med življenjepisom in učinkovitim življenjepisom

Življenjepis ali cv je vsak zapis z obveznimi elementi. Obvezni elementi življenjepisa ali cv so osebni in kontaktni podatki, podatki o pridobljenih delovnih izkušnjah, podatki o formalni izobrazbi, podatki o pridobljenih ostalih znanjih, priznanja, nagrade, članstva, hobiji, priporočila.

cv ali curriculum vitae

Učinkovit življenjepis ali cv je tisti, ki delodajalca navduši. Avtor življenjepisa ali cv mora predvsem navesti tisto, kar bo delodajalca navdušilo.

Dejansko je težko ugotoviti, kaj delodajalca navduši. Pomagamo si lahko s tem, da zamenjamo vloge. Postavimo se v vlogo delodajalca, pred katerim je gora življenjepisov oziroma kandidatur za razpisano delovno mesto. Pogosto delodajalci naletijo na suhoparne in praktično enake življenjepise. Suhoparni in praktično enaki življenjepisi so tisti, ki temeljijo na isti osnovi. Spremenjeni so zgolj osebni podatki. Med goro suhoparnih in praktično enakih življenjepisov izstopajo unikatni življenjepisi, ki jih zapiše avtor po svojem navdihu. Pomembno je, da ima življenjepis ustrezno obliko ter ustrezne osnove besedila. Pri jedru besedila, pa si lahko kandidat dovoli več svobode.

Pomembno pri tem je, da gre za njegove izvirne in avtorske besede. Takšne besede si bo zlahka zapomnil ter jih bo znal pojasniti delodajalcu ob razgovoru za delovno mesto. Delodajalca takšni življenjepisi pritegnejo, zato je njihov interes po dodatnih informacijah praviloma velik.

Pri izvirnih in izstopajočih besedilih v življenjepisu je možnost za razgovor bistveno večji, kot v primeru odločitve za zapis življenjepisa v suhoparni ali ponavljajoči se obliki.
Izvirna oblika življenjepisa ali cv daje večje možnosti za uspešno kandidaturo.

 

Petrol zaposlitev, delo na področju dejavnosti bodočnosti

Petrol zaposlitev je delo na področju dejavnosti prihodnosti.V podjetju Petrol je zaposlitev zaradi trendov, na področju njegove poslovne dejavnosti. Področje energetike je vedno dinamično in spreminjajoče se.

Priložnost za ambiciozne

Energetske potrebe naraščajo ter so deležne nenehnih dinamičnih sprememb. Danes smo priča predvsem prizadevanjem za uveljavitev okolju prijaznih energentov ter na splošno povečani skrbi za čistejše okolje. Podjetje Petrol je na tem področju zelo aktivno, saj ne nudi zgolj zaposlitev pri trženju naftnih derivatov in drugih energentov, ampak tudi na področju ekologije. Ekološka dejavnost podjetja vključuje izgradnjo in upravljanje naprav za čiščenje komunalnih odpadnih voda. Po načinu in vsebini je ekološka dejavnost povsem v skladu z energetiko.

Petrol zaposlitev

Možnosti za zaposlitev pri podjetju Petrol so prikazane na več virih, najbolj nepošten je spletna stran podjetja. Področju zaposlovanja je namenjen poseben zavihek, kjer so objavljene tako aktualne možnosti za zaposlitev pri podjetju Petrol, kot druge koristne informacije in vsebine. Aktualna prosta delovna mesta omogočajo oddajo prijave preko spleta. Pred oddajo prijave dobi potencialni kandidat vse potrebne informacije za razpisano prosto delovno mesto. To so informacije o odgovornosti in zadolžitvah, zahtevanih veščinah in znanjih, zahtevanih izkušnjah ter kaj podjetje ponuja zaposlenim. Izpolnitev obrazca za prijavo je enostavna, zahteva nekaj osnovnega računalniškega znanja.

V prosta polja mora kandidat vnesti osebne podatke, kontaktne podatke, podatke o izobrazbi, znanju jezikov, računalniških znanjih, delovnih izkušnjah, kompetencah ter razne druge koristne podatke. To izpolni z vpisom ali z označevanjem ustreznih polj. K prijavi za zaposlitev na Petrolu je mogoče priložiti tudi datoteke ter izpolnjeno prijavo za prosto delovno mesto oddati. Kdor med prostimi delovnimi mesti ne najde svojemu znanju in izkušnjam primerno, se lahko vpiše v bazo kandidatov. S tem se preprosto povedano uvrstijo na seznam kandidatov, za zaposlitev pri podjetju Petrol ob kadrovskih potrebah v prihodnosti.

Za potencialne kandidate je zanimiva tudi kadrovska politika podjetja Petrol, ki ne nudi zgolj zaposlitev, ampak zagotavlja tudi konstantno usposabljanje in izobraževanje.

Prosta mesta za zaposlitev v Petrolu najdete tudi na www.mojazaposlitev.net.

iskanje delovnega mesta

Delo zaposlitev, motivacijski faktor

Delo zaposlitev zahteva motivacijski faktor .
Za delo zaposlitev značilen motivacijski faktor višina plače. Velika plača nudi večjo motivacijo, kot nižja ali nizka. Dobro pa je v vsakem primeru ostati na realnih tleh. Večja vsota lahko pomeni tudi vključene razne izjemne dodatke, ki so v preteklosti pomenili odhodke ali imajo razne podobne vzroke. Na samo višino plače je potrebno gledati v celoti, torej preko vseh postavk. Osnovo nam predstavlja naša urna postavka in število delovnih ur. Na tej osnovi je lahko izračun plače najbolj različen, oziroma prinaša največje razlike. Oseba z višjo urno postavko torej zasluži več ob enakem številu ur, oseba z večjim številom ur pa pridobi večjo plačo z večjo količino dela. Razlike se pojavljajo tudi v drugih postavkah, kot so delovna doba, razne olajšave in druge postavke. Vsekakor je plača pogosto vprašanje, ko iščemo delo zaposlitev kot tudi med trajanjem delovnega razmerja. Ko iščemo delo zaposlitev je to vprašanje ob prvem razgovoru velikokrat neprimerno, zato je bolje počakati z njim do naslednjega razgovora. Prvi razgovor je največkrat informativne narave, največkrat sledi razgovor ali več razgovorov v prihodnosti. V primeru, da ne pride do naslednjega razgovora je vprašanje plače konec koncev nepomemben. Drugi razgovor za delo zaposlitev velikokrat pomeni, da smo v ožjem izboru ali na pragu zaposlitve. Selekcije so od primera do primera različne, vprašanje višine osebnega dohodka je selekcija tudi s strani kandidata. Mnogim je informacija o višini osebnega dohodka ob drugem razgovoru za delo zaposlitev merilo, ali se bodo za ponujeno delovno mesto sploh potegovali ali bodo s kandidaturo odnehali. Imamo pa tudi nasprotne primere, ki kažejo na večjo zainteresiranost za pridobivanje znanja in izkušenj. Takšnim osebam je dovolj, da dobijo minimalno nagrado ter povrnjene vse z delom nastale stroške. Ker se pri delu potrudijo, si s tem pridobijo znanje in posledično konkurenčno prednost.

Delo zaposlitev v postopku kandidiranja želi izvedeti čim več koristnih informacij.

Izračun plače, obračun nagrade

Izračun plače ni zgolj obračun nagrade .

Največkrat izračun plače izvedemo tako, da kot rezultat dobimo čisti dobiček . Nominalna vrednost nagrade pa je dejansko le del ocene. V praksi velikokrat na žalost edini ali pa ima pri odločanju največjo težo. Za izračun plače se odločamo največkrat takrat, ko nas naša ekonomska situacija k temu motivira ali prisili. V življenju se nam pojavijo večjih odhodki, želja po investicijah in podobni motivi. Z obstoječim delovnim mestom smo sicer zadovoljni, prinaša nam zadovoljstvo, lahko izpolnjujemo svoje poslanstvo, uresničujemo cilje, naša karierna rast je optimalna. Vendar se nam kot rečeno na obzorju pojavljajo večji odhodki, investicije in podobno v bližnji ali bolj oddaljeni prihodnosti. Prvo kar pomislimo je, kako bomo priskrbeli dodatna sredstva. V svojem delovnem okolju ali na trgu dela iščemo drugo delovno mesto, ki nam bo ta sredstva zagotovil. Za oceno ustreznosti nagrade uporabimo izračun plače. V ožji izbor bodo prišle tiste ponudbe, ki nudijo najbolj ustrezno finančno rešitev. Pred dokončno odločitvijo pa se velja ozreti na same investicije in odhodke. Vprašati se moramo po upravičenosti, zaradi katere izvajamo iskanje alternativ ter izračun plače. Zavedati se moramo, da s tem zapuščamo delovno okolje, kjer se poenostavljeno povedano dobro počutimo. Novo delovno okolje bo v vsakem primeru drugačno, vključevanje v nobenem primeru ne bo tako enostavno, kot nadaljevati s poklicno aktivnostjo na obstoječem delovnem mestu. Zato ni napačno pred odločitvijo poiskati rešitve tako, da obdržimo obstoječe delovno mesto. Sredstva lahko pridobimo tudi z bolj organizirano potrošnjo, investicije pa lahko imajo alternative. Življenjski stroški so lahko zelo različni, izračun plače za novo delovno mesto ne bo potrebe, če bomo našli ustrezne rešitve predvsem pri odhodkih. Te lahko znižamo že z nekaj preprostimi ukrepi, ki pa v končni fazi ne vplivajo na kakovost življenja.

Izračun plače je kakovosten, ko upošteva čisto vse smiselne parametre.

Zakon o delovnih razmerjih, razjasnimo nejasno

Zakon o delovnih razmerjih ureja delovna razmerja, ki jih vsebuje pogodba o zaposlitvi .

Mnogim se zdi pogodba o zaposlitvi kateri delovna razmerja ureja zakon o delovnih razmerjih, kompleksna in zahtevna. Vendar to ne drži, najboljši dokaz zato so ozaveščeni zaposleni . Potrebno je zgolj zavedanje, da zakon o delovnih razmerjih, delavcu nalaga tako pravice kot tudi dolžnosti. Svojih pravic se velja zavedati že pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi. Izkoristiti velja tudi možnost premisleka pred sklenitvijo pogodbe. V tem čas je potrebno pogledati vse, kar je zapisano v pogodbi ter na drugi strani določila zakona. Osnovne stvari iz pogodbe delavec razume, v primeru nejasnosti je najbolje, da poišče pomoč. Ker zakon o delovnih razmerjih ureja razmerja, ki izhajajo iz pogodbe ni vseeno kaj in kako je sklenjena. Najboljša bo strokovna pomoč, ki jo lahko dobimo na dva osnovna načina. Strokovnjak nam lahko zakon o delovnih razmerjih oziroma pogodbo o zaposlitvi razjasni direktno, torej v pogovoru. To pomeni, da moramo najprej vzpostaviti stik, določiti termin srečanja, ter na njem razjasniti vse iz zakona in pogodbe. Zato je dobro, da predhodno sami pregledamo zakon in pogodbo, ter imamo vse kar nam ni jasno zabeleženo ali kako drugače pripravljeno. Druga možnost je komunikacija preko medijev. Tak način je dober za vse, ki so zasedeni oziroma si na tak način najlažje najdejo čas, na drugi strani pa je korespondenca zabeležena. S tem bo zakon o delovnih razmerjih razjasnjen na način, ki ostane zabeležen. Oseba, ki jo zanima, ima tako vedno možnost pogledati omenjeno razlago. Podobno kot pri neposrednem pogovoru je tudi tu dobro imeti vprašanja pripravljena, pomisliti velja prav na omenjeno obliko zapisa. Vprašanja morajo biti zastavljena tako, da bodo odgovori lahko koristili tudi v prihodnosti, poleg seveda v aktualnem primeru.

Zakon o delovnih razmerjih je dobrodošlo v vsaki dilem razjasniti samostojno ali s strokovno pomočjo.

iskanje prve službe

Prva služba, pripravljeni na spremembe

Prva služba je življenjska sprememba .

Največkrat predno postane prva služba izkušnja, človek pridobiva znanje in izkušnje. Zaposliti se pa pomeni spremembo, pri kateri vse pridobljeno znanje, začnemo unovčevati. Biti pripravljen na spremembe ni le zahteva pred nastopom prve službe, na spremembe mora biti človek pripravljen celotno svojo kariero. Izkušnja, ki jo prinaša prva služba je koristna, potrebno je ohraniti čim več vsega takratnega potenciala. Vsako podjetje deluje v tekmovalnem okolju, zanj je značilno, da želi zase najboljše. To lahko ustvari s pridobivanjem konkurenčnih prednosti. Veliko pri tem pomaga ustrezen kader, ki se zaveda tekmovalnosti okolja. V času, ko se išče prva služba, je oseba velikokrat negotova, pomembno pri tem je, da dvome odpravimo. Predvsem je potrebo biti vedno na realnih tleh ter ne iskati priložnosti povsod tam, kjer so naše sposobnosti neprimerne zahteve. S tem si ne bomo škodili le v času, ko se išče prva služba, ampak tudi v prihodnosti. Zahteve delodajalca moramo ne le upoštevati, dobro jih je tudi razumeti. V vsakdanjiku velikokrat slišimo zgodbe o več sto neuspešnih prošnjah, na drugi strani pa o prejetih več sto neustreznih kandidaturah. Zato je dobro, da namesto zapravljanja časa za oblikovanje velikega števila kandidatur, ki so podobne pisanju loterijskega listka, izberemo nekaj takih kjer dejansko izpolnjujemo vse ali vsaj večino zahtev. Ob tem pa ni dovolj, da formalno izpolnjujemo vse kar zahteva morebitna prva služba, ampak, da razumemo kadrovsko potrebo širše. Delodajalec razpiše delovno mesto takrat, ko se pojavi potreba po novih aktivnosti ali ko dosedanji kader ne izpolnjuje zahtev. V vseh primerih moramo na delodajalca narediti vtis, da ponujamo dodano vrednost, predvsem pa več kot ostali kandidati. Najlažje to storiti tako, da pridobim informacije o zahtevah delodajalca in okolja ter, da vemo kaj širše okolje zaposlitve od kandidatov pričakuje.

Prva služba je priložnost začetka pridobivanja kariernih in življenjskih izkušenj.

iskanje delovnega mesta

Delovna mesta, konkurenčne prednosti

Delovna mesta zahtevajo konkurenčne prednosti .

Iskanje zaposlitve je uspešno predvsem takrat, ko se zavemo konkurence in konkurenčnih prednosti. Vsaka oseba je edinstvena, zato ima edinstvene lastnosti. edinstvene lastnosti so različne, v primerjavi z drugimi osebami, pa so v nekaterih primerih bolj, v drugih manj izrazite. Oseba, ki išče prosta delovna mesta se jih mora zavedati, vedeti pa tudi mora, da same edinstvene lastnosti niso dovolj same po sebi, ampak jih je potrebno neprestano aktivno nadgrajevati ter dokazovati. Karierni uspeh posameznikov, ki veljajo kot zgled dobre prakse, kaže prav na izkoriščanju vseh možnosti, posebno pa konkurenčnih prednosti. Te so lahko zelo različne ter temu primerno učinkovite, ko iščemo prosta delovna mesta. Pri veliki konkurenci je pomembno predvsem, da se zavemo pomena izvirnosti. To pomeni, da iščemo tiste možnosti, ki so večinoma spregledane. Dobiti jih je možno na praktično vsakem koraku, potrebno jih je le poiskati, oceniti in izkoristiti. Iskanje informacij je tipičen primer. Zaposlitveni portal, kot priljubljen in dober vir informacij nam lahko ponudi osnovne informacije ali informacije z dodatno vrednostjo za delovna mesta. Osnovne informacije so tiste, ki jih išče večina oseb, informacije z dodano vrednostjo pa tiste, katere najde le peščica. Pod osnovne informacije se šteje predvsem najbolj izpostavljene informacije, večina potem, ko jih pregleda tudi ne išče dalje. Kdor ima takšno prakso se mora zavedati, da je to zamujena priložnost. V tem primeru ne more reči, da delovna mesta ne obstajajo. Bolje bi bilo reči, da jih je iskal zgolj v delu ponudbe, drugi del ponudbe pa ni pregledal oziroma se ni informiral o možnostih, ki jih ponuja. Zavedati se mora, da ima praktično vsak zaposlitveni portal tudi druge informacije, ki sicer ne nudijo prosta delovna mesta direktno, lahko pa jih nudijo posredno.

Delovna mesta lažje pridobimo, če svoj spekter iskanja razširimo ter se naučimo poiskati priložnosti izven svojih ustaljenih načinov in navad.

odpoved iz poslovnega razloga

Odpoved iz poslovnega razloga, pravice in dolžnosti

Odpoved iz poslovnega razloga je posledica profesionalne dolžnosti , ki zahteva izpolnjevanje ciljev.

V primeru, da cilji niso izpolnjene v skladu z navodili in zahtevami, lahko sledi odpoved iz poslovnega razloga. V poslovnem odnosu odpoved iz poslovnega razloga ni redkost, navodila in zahteve so dorečene pred začetkom izvajanja. Profesionalnost zahteva izpolnjevanje nalog, sicer lahko sledi odpoved iz poslovnega razloga. Del zahtev, katerim neizpolnjevanje se lahko nadaljuje v odpoved iz poslovnega razloga se nanaša na vse, kar je zapisano, drugi del pa se zahteva na podlagi splošno znanih zahtev. Te lahko določita obe strani, lahko pa tudi okolje. Pomembno je, da je ravnanje usklajeno z tem, kar prepozna kot dobro in pravilno okolica. Profesionalen odnos ene ali druge strani bo okolje slej ali prej zaznalo. Ter ustrezno reagiralo, ko se zgodi odpoved iz poslovnega razloga ali kakšna podobna aktivnost. Navodila in zahteve se lahko spreminjajo tudi med samim izvajanjem. Pri tem gre spremembe, ki so lahko posledice delovanja različnih dejavnikov. Ti dejavniki so lahko posledica aktivnosti ene ali druge strani, lahko pa tudi okolice. Pri tem je pomembno, da se posledice prenesejo v skladu z določili, ki imajo kot posledice dolžnosti in pravic. Pravice in dolžnosti so večinoma znane in veljajo v celotnem obdobju trajanja poslovnega odnosa. Obstajajo pa tudi primeri, ko se pravice in dolžnosti spreminjajo skladu z novo nastalimi razmerami. Poslovni odnos poleg tega praviloma zahteva upoštevanje nepisanih pravil, delno pa tudi etike in morale. Sicer je pri tem vsaka oseba svobodna in ravna kot hoče. Vendar izkušnje kažejo, da se vsako pretiravanje, predvsem v škodo druge osebe, slej ko prej izkaže kot negativno za povzročitelja. Kot rezultati velikokrat niso vidni na prvi pogled. Zahtevajo čas, v nekaterih primerih tudi drugi zorni kot. Stvari so včasih boljše, če jih le znamo pogledati z druge strani.

Odpoved iz poslovnega razloga mora delodajalec podati v predvidenem roku.