Arhivi Kategorije: Dom

Ključavnica na prstni odtis marsikje zamenjala ključ

V zadnjih letih je razvoj stavbnega pohištva potekal izjemno hitro. Poseben napredek je viden prav pri varnosti in modernejših sistemih zaklepanja. V večini novogradenj ključavnica na prstni odtis ni več nobena novost, ampak pomeni ključen dodatek v vsakem pametnem domu. Velika prednost pametnih ključavnic je tudi v tem, da jih lahko upravljate s pametnim telefonom kjerkoli in kadarkoli.

Ključavnica na prstni odtis

 

Pametne ključavnice in elektronska kontrola so še nedolgo nazaj veljale prestiž oziroma domena poslovnega sveta, v zadnjih letih pa to postane stalnica dobro zavarovanega pametnega doma. Ključavnica na prstni odtis je eden od sodobnih sistemov krmiljenja vrat, ki pa je nadgrajen še s številnimi kodami, daljinskim upravljalnikom, domofonom, telefonom ali s kartico.

Je vaš prst res lahko ključ?

 

Ljudje si želimo iti s časom naprej, zato iščemo številne rešitve, ki bi hkrati olajšale naše življenje in obenem povečale varnost bivanja. Sistemi odpiranja vrat postajajo vse naprednejši. Zaradi nove generacije čitalcev prstnih odtisov, ključavnica na prstni odtis vse pogosteje zamenjuje klasično ključavnico na ključ. Takšen sistem predstavlja velik korak na področju varnosti, praktičnosti in udobja, saj ga je moč upravljati kar preko mobilne aplikacije.

 

Številne napredne funkcije in motorizirano avtomatično zaklepanje postaja nepogrešljiva oprema pri vseh novih vhodnih vratih. Bistvene prednosti, ki jih ima ključavnica na prstni odtis, so preprosta uporaba in dolga življenjska doba. Izpad električnega toka ne vpliva na sisteme, saj imajo ti baterijsko napajanje. Sodoben sistem zaklepanja je primeren za skoraj vsa nova vrata, tako zunanja, notranja kot steklena.

Ključavnica na prstni odtis se lahko upravlja kar preko telefona

 

Eden od pametnih sistemov za odpiranje vhodnih vrat, ki zagotavlja varnost in udobje, je sistem Inosmart. Ta združuje tri načine odpiranja, avtomatsko motorno ključavnico, kabelski prehod, upravljalno enoto in napajalnik. Celoten sistem lahko preko aplikacije enostavno nadzirate in upravljate preko pametnega telefona ali računalnika.

 

S pomočjo mobilne aplikacije Inosmart odklepanje in zaklepanje enostavno upravljate s pametnim telefonom. Ključavnica na prstni odtis je povezana z aplikacijo, ki omogoča upravljanje uporabnikov, LED osvetlitev, urnikov in nadzora dostopa uporabnikov. Lahko dodajate tudi prstne odtise in v kolikor ni prepoznaven, to zazna biometrični senzor in vam napako javi na mobilno aplikacijo na telefonu.

Masivne jedilne mize za domačo jedilnico

masivne jedilne mizeMasivno pohištvo ima prav posebno vlogo v vsakem domu, kjer se pojavlja. Ni sicer najbolj posrečena izbira v kakšnih minimalističnih stanovanjih, prav tako se ne obnese dobro v utesnjenih prostorih, kjer nimamo na voljo dovolj površine. A tam, kjer so razmere za to ugodne, lahko masivne jedilne mize naredijo prav poseben učinek. Ta kos pohištva lahko uspešno dvigne kakovost bivanja v stanovanju, predvsem pa nadgradi estetsko podobo lepo urejenega prostora. Dosežemo lahko pravi rustikalni stil ali pa zelo domač učinek v stanovanju.

Poleg tega seveda lahko masivne jedilne mize nemoteno uporabljamo za obedovanje in druge namene, za katere mize običajno služijo. Še vedno gre torej za uporabno in vsestransko pohištvo, ki ga tako ali tako moramo imeti v stanovanju. To nam nekoliko olajša odločitev za kvalitetno masivno pohištvo, saj bomo opremo gotovo uspeli dobro izkoristiti.

Izdelava masivne jedilne mize

Predvsem pa moramo poskrbeti za to, da je izdelava masivne jedilne mize res kvalitetna. Najprej je treba priskrbeti kvaliteten material, ki pohištvu pravzaprav ponuja ključne funkcionalne in estetske lastnosti. Že to je lahko zahtevna naloga, saj kvalitetnega lesa ne dobimo kar povsod, splača se takšno pohištvo iskati predvsem pri mizarjih, ki izdelujejo pohištvo višjega kakovostnega ranga. Nadalje morajo biti masivne jedilne mize premišljeno zasnovane in natančno oblikovane. Res je, da imamo proste roke pri oblikovanju takšnega pohištva, a še vedno moramo poskrbeti za to, da je oprema stabilna, zanesljiva in uporabna.

Cena masivne jedilne mize

Če se odločimo za izdelavo masovnega pohištva po naročilu, lahko seveda pričakujemo tudi nekoliko višjo ceno. Koliko bo projekt stal, je vnaprej težko napovedati, saj gre vedno za prilagojeno ponudbo, ki ustreza zahtevam naročnika. Se moramo pa o tem pravočasno pozanimati, da nas stroški ne presenetijo. Čisto možno je sicer, da bo takšno pohištvo tudi precej ugodno.

Doma najbolj varujejo protivlomna vrata

Varen in prijeten dom je na prvem mestu za vsakogar. Če si želimo, da bi se v svojem domu dobro počutili, moramo namestiti tudi protivlomna vrata, ki nas bodo varovala pred nepridipravi. Protivlomna vrata so namreč izdelana in vgrajena tako, da skoznje zelo težko pridemo brez ključev.

Vsaka kvalitetna protivlomna vrata imajo ojačane okvirje, ki jih lopovi izredno težko odstranijo. Poleg tega pa imajo tudi poseben način zaklepanja, ki preprečuje enostaven vlom v notranjost našega doma. Ko bomo namestili protivlomna vrata, se bomo počutili popolnoma varno tudi takrat, ko bomo odšli na dopust.

protivlomna vrata

Zavarujmo lastnino

Vsaka družina se poleti odpravi na težko pričakovani dopust. S seboj pa takrat ne more odnesti vseh dragocenih predmetov, ki se nahajajo v notranjosti njihovega stanovanja ali hiše. V poletnem času so vlomi izredno pogosti, saj nepridipravi prežijo v naslednjih in mestih ter preverjajo, kdaj so hiše prazne. Ko opazijo, da nikogar ni in da vrata niso protivlomna vrata, izkoristijo priložnost in vdrejo.

Že  marsikomu se je zgodilo, da se je po povratku domov, moral soočati s pokvarjeno ključavnico in z izpraznjenim stanovanjem. Lopovi v večini primerov iščejo denar in zlato, vendar pa velikokrat odnesejo tudi kakšen večji predmet, kot je televizija ali računalnik.

Sproščeno na dopust

Protivlomna vrata bodo poskrbela, da se bomo na nas težko pričakovani oddih odpravili sproščeno in svobodno. Ko bomo enkrat na morju, pa nam ne bo potrebno razmišljati o tem, ali je doma vse v redu ali ne. Vsaka protivlomna vrata namreč nudijo maksimalno zaščito.

 

Na povezavi, lahko preverite pestro ponudbo vhodnih vrat.

Čas za novo pohištvo

V lastnem domu se moramo počutiti udobno, prijetno in varno, za to pa v veliki meri poskrbi prav raznovrstna stanovanjska oprema. Medtem ko je na novo opremljeno stanovanje običajno zelo prijetno in bo stanovalce navdušilo, je treba tudi kasneje vseskozi skrbeti za to, da je oprema kos potrebam uporabnikov. Prej ali slej bo nastopil čas za novo pohištvo, morda le za zamenjavo ali nabavo kakšnega novega kosa, lahko pa tudi za kompletno zamenjavo. V vsakem primeru je treba pravočasno ugotoviti, da je nastopil pravi čas za to. Ne le, da se skozi leta spreminjajo modne smernice in pohištvo postane zastarelo že na pogled, še bolj pomembno je to, da posamezni kosi zaradi obrabe in starosti preprosto ne morejo več opravljati svojega dela. Glede na to, da pohištvo redno uporabljamo in ima izredno pomembno vlogo, si ne moremo privoščiti velikih kompromisov – če ne deluje brezhibno, ga moramo zamenjati.

pohištvo

Kako izbrati novo pohištvo?

Naloga pa morda ne bo enostavna. Prvič zato, ker ima pohištvo tako pomembno vlogo in mora biti funkcionalno brezhibno, drugič pa zato, ker je lahko zamenjava precej draga. Poleg tega pridejo v poštev še nekateri drugi dejavniki, ki lahko izbiro še zakomplicirajo. Na srečo se lahko s premišljeno izbiro izognemo nekaterim potencialnim zapletom. Pomembno je predvsem to, da pohištvo izbiramo na podlagi funkcionalnosti. Najprej se prepričamo, da odgovarja konkretnim potrebam in zahtevam stanovalcev, šele nato pa ugotovimo, kako dobro se bodo določeni kosi podali v prostor. Cena naj ne bo dejavnik, ki bi močno usmerjal končno odločitev. Seveda je pametno postaviti določen okvir, znotraj katerega brskamo po ponudbi, a med posameznimi kosi cena ne predstavlja dobrega kriterija za primerjavo in razlikovanje. V končni fazi pa je razumljivo pomembno tudi to, da je pohištvo stanovalcem všeč in jim zagotavlja prijetno izkušnjo pri uporabi.

Priprava zdravih obrokov je z dobro zamrzovalno omaro veliko lažja

zamrzovalna omaraTrenutno živimo v dobi, ko si veliko družin ne more več privoščiti zdravega in toplega obroka, saj so starši neprestano zaposleni in nimajo časa za pripravo tople večerje. Nekatere mame pa so postale zelo iznajdljive in si zdrave obroke pripravijo čez vikend. Tako lahko med tednom vsak dan hitro odmrznejo eno jed in jo ponudijo svoji družini.

Za zamrzovanje jedi potrebujemo dobro zamrzovalno omaro, v katero bomo lahko spravili ogromno količino hrane. Čeprav imamo v trgovinah veliko različnih blagovnih znamk, je najbolje, da je naša izbira zamrzovalna omara Gorenje, ki se lahko pohvali s prvovrstno izdelavo in z odličnimi materiali.

Zamrzovalna omara Gorenje ima več dimenzij

Ko kupujemo novo zamrzovalno omaro, moramo izmeriti prostor, ki nam ga bo lahko zavzela naša nova zamrzovalna omara Gorenje. V manjših stanovanjih ter tudi v hišah, se hitro zgodi, da nam zmanjka nujno potrebnega prostora, da si namestimo zares veliko zamrzovalno omaro, v katero bomo lahko pospravili tudi večje količine mesa in zelenjave.

Nekateri modeli, ki so na voljo, so tako manjši. Taki so odlični za garsonjere ter za enosobna stanovanja, kjer ni veliko prostora. Klasični modeli pa so tisti, ki si jih kupci največkrat privoščijo, saj si želijo zamrzovalno omaro Gorenje, ki bo nudila ogromno prostora.

Zamrzovalna omara Gorenje po ugodni ceni

Seveda se kupci vedno ustavijo tudi pri ceni. Zamrzovalna omara Gorenje je znana po tem, da je njena cena dostopna vsem. Tisti, ki je ne morejo odplačati v enem kosu, pa se lahko dogovorijo tudi za obročno odplačevanje.

sušilni stroj gorenje

Kaj je kondenzacijski sušilni stroj?

V ponudbi sušilnih strojev naletimo na različne izvedbe, ki jih pred nekaj leti še ni bilo. Spremenile so se tudi oznake strojev, tudi tistih, ki so na trgu že dlje časa. Kondenzacijski sušilni stroj je en primer – v preteklosti so bili takšni praktično vsi sušilni stroji, zato se tega ni posebej omenjalo, medtem ko so danes na trgu še nekatere alternative, ki zahtevajo distinkcijo. Čeprav je kondenzacija v vsakem primeru pomemben mehanizem odvajanja toplote, se je naziv kondenzacijski sušilni stroj oprijel tistih naprav, ki s pomočjo električne energije ogrevajo grelna telesa v napravi in z ogrevanjem bobna sušijo perilo. Kondenzacijski so zato, ker vlaga pri višji temperaturi izhlapeva iz oblačil in se kondenzira na drugih delih stroja, zbira pa se v posebni posodi. Kot alternativa takšnemu stroju se običajno predstavljajo stroji s toplotno črpalko, ki delujejo na nekoliko drugačen način, a še vedno za zbiranje vode koristijo mehanizem kondenzacije, tako da bi bil lahko tudi takšen stroj kondenzacijski sušilni stroj.

Katere prednosti ponuja kondenzacijski sušilni stroj?

Čeprav je mehanizem zbiranja vode enak, imajo različne izvedbe sušilnih strojev različne lastnosti. Kondenzacijski sušilni stroj ponuja nekatere odločilne prednosti, če najdemo dobro ponudbo. Takšni stroji so namreč nekoliko skromneje zastopani v ponudbi trgovcev, a vseeno jih je možno najti. Največja prednost, ki jo ponuja kondenzacijski sušilni stroj kupcem, je verjetno cena – v sušilni stroj ne bo treba veliko investirati, predvsem osnovni modeli so na voljo že po zelo ugodni ceni. Upoštevajmo, da so to še vedno napredni sodobni stroji, ki bodo svoje delo zelo dobro opravili. Razlika v ceni lahko upraviči tudi nekoliko višjo porabo električne energije, ki jo ima kondenzacijski sušilni stroj v primerjavi z alternativami. To pomeni, da bomo z nakupom in uporabo takšne naprave še vedno porabili manj denarja kot z investicijo v dražjo, a varčnejšo napravo.

https://si.gorenje.com/Izdelki/Pranje-in-su%C5%A1enje-perila/Su%C5%A1ilni-stroji/c/gowash02

Raznovrstna kopalniška oprema

Pri opremljanju kopalnice ne smemo pozabiti niti na najmanjše detajle, čeprav večino pozornosti seveda upravičeno posvečamo pomembnim napeljavam in večjim napravam ter pohištvu. Na tem področju je treba poskrbeti za marsikaj, kar je lahko presenetljivo glede na to, da gre za razmeroma majhen prostor, ki ima zelo jasno funkcijo. Na srečo pa je na voljo kopalniška oprema v pestri zbirki, ki bo zadovoljila tudi najzahtevnejše kupce. Tako si lahko pri opremljanju kopalnice privoščimo veliko svobode, saj bo možno vsako idejo tudi uresničiti. Posebno dobra je ta vest za tiste, ki se lotevajo kakšne večje prenove – tudi to je možno opraviti brez velikih stroškov in zahtevnih gradbenih del, če projekt skrbno načrtujemo, k temu pa svoje doda še raznovrstna kopalniška oprema. Težava se lahko pojavi le pri napeljavah, ki jih napeljemo že pri gradnji hiše in jih kasneje težko prilagajamo. V kopalnici potrebujemo kar nekaj povezav, tako z električnim kot z vodovodnim omrežjem, v nekaterih primerih pride v poštev tudi plinovod ali kakšna druga napeljava. Kopalniška oprema lahko pri tem dopušča nekaj prilagoditev, lahko pa tudi ne.

kopalniška oprema

Sodobna ter parktična kopalnica.

Pomembnejša kopalniška oprema

Manjše predmete, predvsem pohištvo, lahko izbiramo precej svobodno, saj ne moremo veliko zgrešiti. Pomembnejša kopalniška oprema pa zahteva nekaj več pozornosti, saj mora biti usklajena in primerna prostoru, kamor jo vgrajujemo. V nekaterih primerih bodo potrebna tudi gradbena dela, tako da ne pozabimo na skrbno načrtovanje. Večja kopalniška oprema vključuje predvsem naprave, ki zahtevajo povezavo z električnim omrežjem in vodovodno napeljavo, pomisliti pa moramo tudi na številne vgradne elemente, ki jih prav tako ne moremo enostavno prilagajati okolju. A s skrbnim in celovitim pristopom bo tudi vgradnja te opreme dokaj enostavna in v končni fazi uspešna. Priporočljivo je, da se ta kopalniška oprema izbere in vgradi v sodelovanju z zanesljivim mojstrom, ki odpravi mnoge skrbi in zadržke.

Številne prednosti montažnih hiš

Raziskave kažejo na to, da je pri nas še vedno najbolj priljubljena zidava klasičnih hiš. Kljub temu pa jim spretno sledijo tudi montažne hiše. Zakaj je temu tako, vedo povedati tisti, ki so preverili vse njihove lastnosti. Med njimi so nekatere, ki jih marsikdo označuje za izjemne prednosti.

Ker imajo montažne hiše res velike prednosti, ki lahko povsem zasenčijo klasično gradnjo domov, vam bomo v nadaljevanju predstavili najpomembnejše, ki bodo morda vplivale tudi na vašo odločitev, sploh pa, če že dlje časa oklevate, ali bi se postopili klasične gradnje hiše ali pa bi si na izbrani kos zemlje postavili montažno.

Montažne hiše in njihove najpomembnejše prednosti

Ste vedeli, da so montažne hiše lahko postavljene že v samo dveh mesecih in največ pol leta? To je izjemno, kajneda? Za klasično hišo pa je značilno, da se lahko gradi do trikrat dlje časa ali pa še veliko več. Za klasično gradnjo je namreč značilno, da vsebuje veliko mokre gradnje in je zato potrebno sušenje, ki pa se zaradi zunanjih okoliščin, predvsem vremena, lahko kar zavleče.

Montažne hiše se lahko postavljajo prav vse leto, torej v vseh letnih časih. Prav vsi njeni elementi, ki jo sestavljajo, pa so narejeni v proizvodnih dvoranah. Izdelava je zato še toliko bolj natančna, saj so elementi ves čas pod zelo strogim nadzorom.

Če so montažne hiše kakovostno grajene, potem se od njih lahko pričakuje vsaj 50 odstotkov nižje ogrevalne stroške, kot pa to velja za klasično zidano hišo.

Za montažne hiše je tudi značilno, da so izdelane iz povsem naravnih materialov, ki so ekološko neoporečni. In tudi zato se vse več ljudi odloča zanje.

 

Zunanja vrata z dolgo življenjsko dobo

Vrata zagotavljajo enostaven vhod v stavbo ali pa dostop do ograjenega posestva, v vsakem primeru pa morajo biti zanesljiva in varna, hkrati tudi enostavna za uporabo, da stanovalcev ne motijo. Zelo pomembno pa je, da so prilagojena svoji nalogi – svoje delo bodo morala namreč opravljati skozi dolga leta, verjetno kar desetletja, s tem da so tudi pogosto v uporabi. Še posebej zanesljiva morajo biti zunanja vrata, ki so namenjena uporabi na prostem. Pod tem nazivom sicer najdemo tako vhodna vrata za vstop v zgradbo kot dvoriščna vrata in druga zunanja vrata, ki so povsem izpostavljena raznim vremenskim dejavnikom in drugim okoliščinam. V vsakem primeru morajo biti dobro prilagojena svojemu okolju, če želimo od njih pričakovati kolikor toliko dolgo življenjsko dobo. V poštev pridejo le kakovostna zunanja vrata, ki so pripravljena na tovrstne izzive, ne smemo pa pozabiti na ustrezno uporabo in redno vzdrževanje.

Kakšna so dobra zunanja vrata?

Dobra zunanja vrata so tista, ki bodo zmogla prenašati obremenitve okolja. Običajno gre za kovinska vrata, lahko pa tudi za lesena, če je material ustrezno obdelan. Na voljo so seveda tudi druge izvedbe, predvsem pri dvoriščnih vratih imamo na voljo pestro ponudbo različnih materialov. V vsakem primeru pa morajo biti zunanja vrata kos vremenskim dejavnikom, predvsem dežju in vlagi, pa tudi visokim temperaturnim nihanjem in stalnemu vplivu UV žarkov. To pomeni, da vrata čaka zelo zahtevna naloga, saj omenjeni dejavniki vplivajo na vsak material, še posebej pri dolgotrajni izpostavitvi. Tudi kakovostna kovana vrata niso povsem imuna na te vplive, najbolj pomembna pa je zaščita materiala pri tistih vratih, ki so izdelana iz bolj občutljivih materialov. Na srečo lahko v tem primeru zunanja vrata dopolnimo z ustreznimi premazi in laki, kovino pa obdelamo z vročim cinkanjem in prašnim barvanjem ali drugimi tehnikami, ki zagotavljajo boljšo zaščito.

Vhodna vrata proizvajalca za nagrado za dizajn

Bodite ponosni na svoja vrata

Če smo pri nakupu pohištva za svoj dom pozornost namenjali le ceni in veliko manj kakovosti, potem se nam verjetno prav ves čas dogaja, da moramo določene kose pohištva menjati, saj nam ne služijo tako, kot smo si v resnici predstavljali. Ravno zato je v prvi vrsti najbolj pomembno, da za pohištvo namenimo nekoliko več denarja, saj si bomo na dolgi rol zagotovo zelo hvaležni.

Še posebno pozornost pa moramo namenjati pohištvu, kot so na primer vrata. Preden jih kupimo ali naročimo, se moramo prepričati, da bodo izbrana vrata vrhunska, četudi bomo za njih odšteli kar nekaj denarja. Je pa res, da je konkurenca med proizvajalci vrat in drugega pohištva na trgu zelo velika. To pa je dobro za nas kupce, saj so cene posledično veliko ugodnejše, kot bi sicer bile.

Zunanja in notranja vrata

Če opremljamo povsem nov dom ali prenavljamo starega, potem je velika verjetnost, da moramo kupiti tako zunanja oziroma vhodna in tudi notranja vrata. Zunanja vrata so ponavadi ena sama, medtem ko je notranjih vrat najpogosteje kar nekaj.

Zunanja vrata se od notranjih razlikujejo že na prvi pogled, v nadaljevanju pa tudi v številnih drugih dejavnikih. Vseeno pa je dobro, da sta si obe vrsti vrat vsaj tematsko nekoliko podobni, saj bo naš dom tudi zato še lepši in veliko bolj usklajen.

Pomembna je izbira pravega materiala

Če res želimo biti kar se da ponosni na svoja vrata, ki jih bomo namestili tako pri vhodu kot tudi v notranjosti našega doma, potem moramo paziti tudi na njihov material. Če sami na tem področju nimamo veliko znanj in izkušenj, nam bo pri tem pomagal proizvajalec, ki mora biti priznan. Glede na naše potrebe in tudi glede na ostale dele hiše in drugega pohištva, se bomo skupaj z njim odločili, katera vrsta vrat se bo najbolj podala našemu domu. Morda bodo to lesena ali pa PVC vrata.

 

Zunanja vhodna vrata Pirnar

Vhodna vrata v spletni trgovini

Če smo še nedavno nazaj pohištvo hodili ogledovat v vse možne salone s pohištvom, si ga lahko v današnjem času ogledujemo na čisto drugačen način, ki poteka kar od doma. Številni proizvajalci in prodajalci pohištva so svoje prodajne police namestili tudi na splet. Tako kupci oziroma stranke še hitreje in na bolj enostaven način zahajajo v njihove prostore, ki so prav tako pestri in bogati z vsemi kosi pohištva.

Ker so vhodna vrata zagotovo eden od bolj pomembnih elementov pohištva, jim bomo danes namenili prav posebno pozornost. Povedali vam bomo, katera vhodna vrata so še posebej priljubljena in tudi zakaj. V nadaljevanju vas bomo opozorili na nekaj izjemno pomembnih dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri nakupovanju oziroma naročanju, še bolje bo, če boste na njih mislili že pred tem pomembnih dejanjem.

Vhodna vrata – katere vrste so v trendu?

Če bi se ozrli na trg, bi ugotovili, da se na njem nahajajo številna vhodna vrata, ki se med seboj ne razlikujejo samo po dimenzijah, temveč predvsem po vrsti in kakovosti materiala. Če bi strokovnjake oziroma proizvajalce takega pohištva vprašali, po kateri vrsti se vam najbolj splača poseči, bi vam pred svojim odgovorom postavil nekaj pomembnih vprašanj, šele nato pa bi vam podal najprimernejši odgovor. Zagotovo bi vam ponudil tudi lesena ali PVC vhodna vrata. Obe vrsti vrat sta v trendu in obe pristojita skoraj vsem vrstam domov in tudi drugim številnim objektom. Če imate radi toplino in domačnost, potem ne boste prav dolgo oklevali in se boste zagotovo odločili za lesena vhodna vrata. Če imate raje nekoliko bolj moderen slog, potem vas bodo navdušila PVC vhodna vrata.

Najpomembnejši dejavnik pri izbiri vhodnih vrat

Najbolj bodite pozorni na to, da bodo vaša vhodna vrata nosila ime priznanega proizvajalca. Poleg tega bodite pozorni še na to, kaj vam proizvajalec, ki je tako poseben, lahko še ponudi. Morda je to kak poseben akcijski popust ali celo povsem brezplačna montaža vhodnih vrat.

 

Vhodna vrata, estetika, varnost in napredek

Vhodna vrata so pika na i vsake gradnje ter prvi stik obiskovalcev. O investitorju vhodna vrata povedo veliko več, kot si večina predstavlja. Nezavedno se skozi vhodna vrata zrcalijo lastnosti in sposobnosti investitorja. Ustvarjalna žilica investitorja se kaže predvsem v individualno oblikovanih vhodnih vratih. Slednji si pred odločitvijo vhodna vrata vsaj v grobem predstavljajo preko skic z osnovnim tehničnimi in estetskimi značilnostmi. Drugi gredo še korak dlje, sposobni so izrisati vhodna vrata do najmanjših podrobnosti.

Izbira vhodnih vrat na tisoč in en način

Bolj praktični investitorji se s skiciranjem in podrobnejšimi detajli redkeje ukvarjajo. Raje se odločijo za ponudbe, ki omogočajo izbrati njihovemu okusu ter njihovim pričakovanjem najbližja vhodna vrata. Tega se zavedajo tudi proizvajalci, ki se s ponudbo takšnim željam približajo. Kupcem ponudijo različne kolekcije, materiale, barve ter druge možnosti individualnih sprememb skladno z željami investitorja. Vhodna vrata določene kolekcije imajo nekatere skupne lastnosti, zato je izbira lažja in enostavnejša. Kljub skupnim lastnosti, pa vhodna vrata iz določene kolekcije ponujajo nekaj svobodne izbire in možnosti sprememb. Pri izbiri se lahko odločamo na več načinov. Nekateri se v točno določena vhodna vrata preprosto zaljubijo na prvi pogled. Preprosto si za svoj dom želijo točno takšna vhodna vrata ali pa kvečjemu spremenijo barvo ali kakšno drugo malenkost. Drugim pri izbiri vhodnih vrat koristi pomoč, zgled in kakšna vzpodbuda. Zanje je koristen obisk razstavnih salonov ali sejmov, kjer ponudniki razstavljajo vhodna vrata. Na razstavnih salonih in sejmih imajo ponudniki zelo pestro paleto možnosti, za kupce je zelo pomembno videti vhodna vrata v živo. Poleg tega je pomembno, da kupci izrazijo vse svoje individualne želje. Ponudniki namreč kljub izredni želji ne morejo vedno razstaviti celotne ponudbe, zato pa imajo vedno na voljo dovolj predstavitvenega gradiva in materiala. Na ta način bo tudi najbolj individualno usmerjen kupec lahko izbral vhodna vrata po svojem okusu.

Oglejte si ponudbo vhodnih vrat na strani www.pirnar.si.

 

Plinski žar za kakovostno preživljanje časa na prostem

Plinski žar je dodana vrednost bivanja na prostem. Kakovostni plinski žar lahko omogoči pripravo obroka za družino v zelenem okolju doma ali zabave za prijatelje, sorodnike in znance. Vrtna zabava je način druženja, na katerega prisega vedno več ljudi.

Moderen plinski žar

Plinski žari po meri uporabnika

Piknik prostor lahko opremimo na različne načine, plinski žar je ena izmed možnosti. Razlike so predvsem v različnih virih energije. Prednost plinskega žara je predvsem v možnost uporabe na poljubnih lokacijah. Izbrani plinski žar lahko uporabimo tako doma, kot zunaj doma na počitnicah, letovanjih, izletih v naravo ter v raznih drugih podobnih primerih. Vir energije za plinski žar je dostopen, lahko prenosljiv ter v primeru upoštevanja varnostnih navodil tudi varen. Tudi v primeru nenapovedane uporabe, lahko vir energije dobimo ne glede na uro ali dan. Pri izbiri moramo predvsem razmisliti o vseh predvidenih lastnostih uporabe. Izključno domačim potrebam namenjen plinski žar mora imeti drugačne lastnosti kot plinski žar namenjen tudi ali izključno uporabi zunaj doma. V primeru uporabe zunaj doma moramo med drugim razmisliti tudi, da bomo morali plinski žar tovoriti, ga pred tem najverjetneje razstaviti, pred uporabo sestaviti ter vse skupaj ponoviti. Izključno domači uporabi namenjen plinski žar nima takšnih zahtev, osredotočimo se lahko na druge lastnosti. Uporaba doma in zdoma zahteva nekaj kompromisov ter dodatnega razmisleka. Vedno pa je dobro imeti pred očmi dejstvo, da uporaben plinski žar naredi uporabnik oziroma kuhar in ne obratno. Izkušen uporabnik oziroma kuhar lahko tudi z zelo osnovnim in cenovno dostopnim plinskim žarom pripravi vrhunsko hrano. V osnovi vedno govorimo o isti zadevi, dodatno opremo oziroma dodano vrednost vrhunskih izvedb bo lahko izkoristil predvsem izkušen kuhar. Vrhunski plinski žar namreč začetniku ne nudi nobene bistvene prednosti v primerjavi z osnovnim. Za začetnike je osnovni plinski žar tudi zelo dobra izbira, saj se lahko na njem najbolje naučijo obvladovati kuharske veščine. Svoj plinski žar lahko izberete na spletni strani https://www.harveynorman.si.