Arhivi Kategorije: Frizure

Izpadanje las pri moških

Izpadanje las pri moških in ženskah

Izpadanje las je vedno bil in vedno bo strah in trepet vsakega človeka, ki mu njegov videz nekaj pomeni. Ljudje smo navajeni, da se gledamo v oči, tako da imamo pred seboj vedno predvsem glavo osebe s katero govorimo, jo opazujemo oz. smo z njo v nekem osebnem stiku. Urejena pričeska ustvari podobo urjenega človeka in če na glavi ni več veliko las, morajo mnogi, ki želijo biti urejeni, poseči po drastičnem ukrepu: britje preostalih las. Tisti, ki imajo lepo obliko lobanje in jim obrita glava pristaja, imajo srečo, tisti, ki te sreče nimajo, pa lahko posežejo po modnih lasuljah ali pa se sprijaznijo. Do določene mere se lahko izpadanje las prepreči in včasih je možno tudi vzpostaviti prvotno stanje. Vse je odvisno od razloga, zaradi katerega se je pojavilo izpadanje las.

Eden izmed najbolj pogostih vzrokov je tako imenovano prehodno izpadanje las. Običajno je za tem izpadanjem nek vzrok, ki se je pojavil nekaj tednov ali celo mesecev preden se je pričelo izpadanje las. Oseba, ki je že nekaj mesecev na hudi dieti, na kateri ima močno omejen kalorični vnos, lahko zazna izpadanje las. To se lahko pojavi tudi pri osebah, ki so v zelo hudem stresu. Včasih je izpadanje las lahko tudi posledica jemanja kakšnih zdravil ali uživanja neprimerne hrane. Med zelo pogoste razloge za prehodno izpadanje las pa spadajo tudi hormonska neravnovesja. Predvsem pri ženskah po porodu ali po prenehanju jemanja kontracepcijskih tablet se lahko pojavi prehodno izpadanje las. V vseh teh naštetih primerih se lasje s časom povrnejo nazaj v prvotno stanje, tako da dejansko ni potrebno skrbeti, da bo oseba postala plešasta.

Trajna plešavost je običajno dedna. Od matere ali očeta podedujemo gen, ki povzroči izpadanje las. Najprej se lasje ošibijo, nato se pričnejo lomiti in krajšati, nato pa izpadejo. V teh primerih lasje ne zrastejo več.

Več informacij in člankov

Dolge ali kratke moške frizure?

Čar dolgolascev

Moški z dolgimi frizurami pogosto burijo žensko domišljijo, saj veljajo za zasanjane in romantične boeme, ki znajo uživati življenje. Med njimi je tudi precej slavnih, predvsem glasbenikov, ki imajo številne privrženke. Če jih naštejemo le nekaj: Eddie Vedder (pevec skupine Pearl Jam), Axl Rose (pevec skupine Guns N’ Roses), Jim Morrison (pevec skupine The Doors), Richie Sambora (kitarist skupine Bon Jovi) in seveda Johnny Depp, slavni igralec, ki ga ženske skorajda brez izjeme obožujejo. Zdi se torej, da dolge moške frizure ne bodo šle nikoli zares iz mode, čeprav se nekateri konservativci vztrajno zgražajo nad njimi, češ da naj bi bile te rezervirane zgolj za ženski spol.

 

brad pitt

Prednosti kratke moške frizure

Kratke moške frizure so definitivno bolj priročne za vzdrževanje. Umivanje las vam ne bo vzelo veliko časa, ravno tako pa ne sušenje in urejanje. Kratke moške frizure tudi bolj poudarijo poteze vašega obraza, z njimi pa je poletna vročina precej znosnejša. Mnoge ženske tako dajejo prednost moškim s kratko frizuro, saj naj bi delovali bolj možato, urejeno in odgovorno.

 

 

Dilema torej še vedno ostaja – dolge ali kratke moške frizure? Univerzalnega odgovora ni, saj je vsak obraz nekaj posebnega. Izberite torej frizuro, ki se najbolje poda obliki vašega obraza in s katero se najbolje počutite. Če niste povsem prepričani, poprosite za nasvet svojega frizerja. V končni fazi torej niti ni zares pomembno, ali se odločite za dolgo ali kratko moško frizuro. Pomembno je le, da se poda vaši celostni podobi in osebnosti.

Moderne moške frizure za leto 2012

Tudi moški postajajo vse bolj pozorni na svoj videz in namenjajo več časa urejanju kot nekoč. Mnogi posebno pozornost posvečajo prav lasem. Vas zanima, kakšne so najbolj moderne moške frizure v letošnjem letu? Berite dalje …

Oblike

Trendi kažejo, da so najbolj moderne moške frizure v letu 2012 srednjih dolžin – ne predolge in ne prekratke. Videz rahle neurejenosti vam bom dal še dodaten šarm. Sveže, igrivo, mladostniško, neobremenjeno. To so kvalitete, ki dobivajo prednost pred popolnoma ukročeno pričesko, ki pogosto deluje dolgočasno. Moderne moške frizure so urejene, a hkrati svobodne. Kot bi ravnokar vstali iz postelje in niste imeli dovolj časa, da bi se dobro počesali – pridih zanimivosti in boemskosti, ki očara marsikatero predstavnico ženskega spola …

Barve

Tudi barvanje las že dolgo časa ni več rezervirano le za ženske. Moderne moške frizure za leto 2012 predvidevajo najrazličnejše barve – od svetlih do temnih. Pri tem je pomembno le, da upoštevate ten svoje kože. Prevelik kontrast bo povzročil, da boste videti nenaravno in izumetničeno. Barvanja las se raje ne lotevajte sami, saj se lahko stvar precej hitro ponesreči. Raje se odpravite do izkušenega frizerja, ki bo na profesionalen način poskrbel za moderno moško frizuro, pred tem pa vam lahko ponudi tudi kakšen koristen nasvet ali predlog.

 

Na koncu pa seveda velja, da je najbolj moderna moška frizura tista, s katero se sami počutite dobro in samozavestno, četudi ta ne ustreza povsem najnovejšim trendom. Ne bojte se eksperimentiranja – le tako lahko najdete videz, ki vam najbolj ustreza …

 

Različne ženske pričeske za dolge lase

1. Resasto striženje

Resasto oziroma stopničasto striženje naredi žensko pričesko bolj živahno in mladostno. Učinkovito je tudi v primeru, ko želite optično povečati volumen svojih las. Tovrstna ženska pričeska sicer ni najprimernejša za izredno redke lase (v tem primeru raje poprosite svojega frizerja za nasvet). Stopničasta frizura vas bo naredila navidez vitkejše, pri čemer pa se izogibajte frufruju, če je to le mogoče. Raje se odločite za prečko na stran …

 

2. Čop “na eno stran”

Med enostavnimi ženskimi pričeskami postaja vse bolj priljubljen čop, ki ga speljete na eno stran glave. Takšna frizura vam ne bo vzela veliko časa, obenem pa je praktična za vsakodnevne priložnosti, a po drugi strani vsebuje tudi ščepec zvezdniškega glamurja. Poskusite! Morda je lahko prav ta ženska pričeska zanimiva alternativa za običajen čop, ki pogosto deluje dolgočasno in neizvirno. Mnogim ženskam z dolgimi lasmi se namreč več kot izvrstno poda, med njimi so tudi nekatere zvezdnice.

 

3. Svečane ženske pričeske

Ženske pričeske za posebne priložnosti običajno predvidevajo spete lase. Če brez tega ne gre, poskusite klasično žensko pričesko poperstriti z zanimivimi in unikatnimi dodatki, zaradi katerih boste nekaj posebnega. Dolgolaske si lahko kljub nenapisanim pravilom, ki zapovedujejo, da so le speti lasje elegantni,  tudi za nekoliko bolj uradne priložnosti privoščite razpuščene lase. Na ta način ne boste videti pretirano resni in nedostopni. Eksperimentirajte s kodri, ki jih lahko le rahlo spnete. Možnosti za slavnostno žensko pričesko je skorajda nešteto. Poskrbite le, da se boste vi sami dobro počutili.

3 prednosti kratke ženske frizure

Manj časa za nego

Izbirate med različnimi tipi ženske frizure? Kratke pričeske so zelo praktične za vzdrževanje. Čas, ki ste ga doslej namenjali negi in urejanju svojih las, se bo občutno zmanjšal, če se opogumite in odločite za kratko žensko frizuro … Nič več dolgotrajnega sušenja in česanja. Kratka ženska frizura vam tako omogoča več svobode in spontanosti. Le nekaj minut in že ste lahko pripravljeni na odhod od doma. Nekaj, o čemer lahko ženske z dolgimi lasmi le sanjajo.

Poudarjene obrazne poteze in bolj mladosten videz

Kljub nekaterim stereotipnim prepričanjem so lahko tudi kratke ženske frizure zelo privlačne in ženstvene, kar dokazujejo številne zvezdnice, ki se odločajo zanje. Kratka ženska frizura bo poudarila vaše obrazne poteze, vas pomladila in vam podarila videz razigranosti ter sproščenosti. Izbira je izredno raznovrstna – kvaliteten frizer vam bo znal svetovati obliko, ki se najbolje poda vašemu obrazu, poudari prednosti in skrije pomanjkljivosti. Prav gotovo se bo tudi za vas našla kratka ženska frizura, ki vam bo ustrezala, čeprav bo morda potrebnega nekaj eksperimentiranja, preden jo najdete. Ne obupajte prehitro.

 Za znosnejše poletje

Pogosto trpite zaradi neznosne poletne vročine, pri čemer vam vaši dolgi lasje še otežujejo situacijo? S kratko žensko frizuro tega ne bo več. Poletja bodo tako kar naenkrat postala prijetnejša in manj vroča. Ko se boste znebili dodatne teže, ki jo povzročajo lasje, boste zagotovo razmišljali, zakaj se niste za to odločili že prej. Zakaj trpeti, če lahko uživate? Kratka frizura je zaščitni znak samozavestnih in emancipiranih žensk, ki se dobro počutijo v svoji koži. Zberite pogum in se jim pridružite še vi!

 

Moderne kratke frizure – trendi za leto 2012

Moderne kratke frizure za ženske 

V letu 2012 so za razliko od prejšnjega leta moderne predvsem kratke ženske frizure. Kratka frizura žensko pomladi in poudari njene obrazne poteze. Moderne so najrazličnejše oblike – od povsem kratkih las, ki spominjajo že na fantovske pričeske, do nekoliko daljšega paža. Kratke frizure pa niso le moderne, ampak tudi zelo praktične. Z njimi je namreč precej manj dela, kar se tiče nege in urejanja. Tovrstna pričeska je zelo primerna za poslovne ženske, saj vam bo zagotovila resen in eleganten videz. Kratka frizura pa je posebej priročna v poletnem času, saj bo na ta način vročina precej znosnejša. Zakaj se torej ne bi odločili za spremembo? Tudi mnoge slavne ženske, na primer Michelle Williams, Rihanna in Halle Berry, se odločajo za moderno kratko frizuro, ki se jim poda več kot odlično.

 

Moderne kratke frizure za moške

Tudi pri moških so trendi v letu 2012 podobni kot pri ženskah, kar se tiče frizure. Kratke, moderne pričeske so nekaj, s čimer ne morete zgrešiti. Poleg enostavnega urejanja boste z njimi videti mlajši in bolj razigrani ter sproščeni. Poskrbite le, da izberete kvalitetnega frizerja, ki vam bo znal svetovati, kateri tip moderne kratke frizure se najbolj poda vašim obraznim potezam, in temu primerno postrigel vaše lase.

 

Naj bo torej leto 2012, ki se je šele dobro začelo, za vas leto pozitivnih sprememb, ki jih lahko začnete izvajati že pri svoji frizuri. Kratko, moderno, razgibano, sveže, mladostno … Smernice, s pomočjo katerih ne boste zgrešili.