Arhivi Kategorije: Lepota

Pomlajevanje obraza

Lep in mladosten videz postaja vse pomembnejši ideal družbe, v nasprotju s stigmatizacijo starosti. Ljudje vedno bolj stremimo k zdravemu načinu življenja, aktivnosti ter zdravi prehrani, saj s tem vedenjskim vzorcem povezujemo dejansko in posledično tudi navzven opazno vitalnost telesa. Dejstvo pa je, da s starostjo prihaja do neizogibnih sprememb le-tega, kar se odraža tudi navzven, predvsem izpostavljen pa je obraz. Potrebo po mladostnem videzu je zaznala tudi kozmetična industrija, ki potrošnikom nudi številne produkte in storitve, med katere med drugimi sodi pomlajevanje obraza.

Botoks, različne vrste pilingov, na področju katerih je opazno naraščanje priljubljenosti kemičnih pilingov, dermalna polnila, sculptra, pomlajevanje obraza z lastno maščobo oziroma lipofiling, mezoterapija ter pomlajevanje obrazapomlajevanje obraza z lastno plazmo so le nekatere izmed možnosti nekirurškega tretmaja, ki obrazu povrne ter ohranja svež, naraven in mladosten videz. Omenjeni nekirurški posegi so manj invazivni, s čimer za stranko predstavljajo manjše tveganje in s tem pri njej vzbujajo močnejši občutek varnosti in zaupanja. Med kirurške posege pa sodijo lifting obraza, korekcija ušes, operacija nosu, zgornja in spodnja blefaroplastika ter klasično povečanje ustnic. Slednjega v zadnjem času ter predvsem pri mlajših posameznicah pogosto nadomesti nekirurški poseg, ki se izvede s pomočjo telesu prijaznejših dermalnih polnil.

Povečanje ustnic z dermalnimi polnili

Pomlajevanje obraza torej ponuja številne možnosti osvežitve naravnega videza, vse več žensk pa se odloči še za korak dlje ter svoj naravni videz nadgradi z umetnim povečanjem ustnic. Gre za trend, ki je, predvsem med znanimi osebnostmi, priljubljen že nekaj časa, sicer pa povečanje ustnic ni nič neobičajnega tudi med mimoidočimi posameznicami. Za tovrstno korekcijo se najpogosteje odločajo tiste ženske, ki zase menijo, da so njihove ustnice pretanke, imajo premalo volumna, so nezadostno definirane ali nesimetrične. Povečanje ustnic na nekirurški način je torej postopek, pri katerem z injiciranjem rezličnih dermalnih polnil oziroma filerjev ustnice dobijo polnejšo ter s tem privlačnejšo obliko in strukturo.

Celulit in njegovo odstranjevanje

Če bi vam postavili vprašanje, kaj vas najbolj moti na vašem telesu, bi med odgovorili zagotovo zasledili tudi celulit. Ta je zlasti prisoten pri predstavnicah nežnejšega spola. Čeprav nekateri zmotno mislijo, da je celulit zlasti prisoten na telesu oseb z odvečnimi kilogrami, pa to še zdaleč ni nujno res. Celulit ravno tako lahko opazite na zelo suhih oziroma vitkih osebah, pri katerih je morda opazen še toliko bolj. Le redkokoga celulit ne moti in se z njegovim pojavom na telesu niti ne ukvarja kaj dosti. Po drugi strani pa je ogromno takšnih, ki bi naredili prav vse, da bi se te nadležne in neprivlačne zadeve hitro znebili. Na trgu so sicer na voljo številna sredstva proti celulitu, a pogosto se izkaže, da so popolnoma neučinkovita, povrhu pa vas lahko stanejo cel kup denarja. Ravno zato je najbolje, da celulit poskušate na dober način odstraniti s pomočjo strokovnjakov.

Celulit

Celulit povzroča slabo voljo zlasti v poletnem času

Če ste morda na celulit v zimskem času popolnoma pozabili, ste se nanj verjetno kaj hitro spomnili v toplejšem obdobju, ko imate na sebi veliko manj oblačil in je zato lahko zelo opazen. Vse skupaj je videti zelo neprivlačno, zato ga skušate prikriti na najrazličnejše načine. Nekoliko težja pa boste to naredili na plaži, ko boste imeli na sebi le kopalke. Če vas celulit res moti in ovira tudi pri vašem počutju, potem je najbolje, da se odločite za odstranjevanje celulita. Poiščite si dobrega strokovnjaka, ki bo odstranjevanje celulita opravil kakovostno, učinkovito in tudi dovolj ugodno. Morda vam strokovnjaka za odstranjevanje celulita priporoči kakšen prijatelj ali sorodnik, ki je z njim že imel dobre izkušnje. Po drugi strani pa si dobrega strokovnjaka najdete kar s pomočjo spleta. Na njihovih straneh si lahko ogledate še vrsto drugih storitev, na primer odstranjevanje strij, pomlajevanje kože na naraven način s prav posebnimi metodami in podobno.

ITM izračun za zdravo življenje

Kaj nam lahko indeks telesne mase pove o zdravem življenju? Pomembno je vedeti, da gre za statistični dejavnik, ki pri posameznikih nima velikega pomena. A vseeno si lahko z informacijo ustvarimo neko predstavo o splošni fizični pripravljenosti človeka, zato je lahko ITM izračun uporabno merilo za spremljanje sprememb pri hujšanju ali pri treningu. Da bi iz tega izračuna res pridobili kakšne uporabne podatke, pa moramo vedeti, kaj ITM pravzaprav meri in kaj določene vrednosti pomenijo. Brez ustreznega znanja ne moremo veliko razbrati in lahko se zgodi, da si številko narobe interpretiramo, kar lahko povzroči več škode kot koristi. Na srečo je ITM izračunzelo enostavno opraviti, prav tako je rezultat enoznačen in omogoča enostavno interpretacijo. Obstajajo sicer mnoge izjeme, zaradi katerih rezultata ni mogoče posploševati oziroma številk primerjati med posamezniki. Pomembno je torej tudi to, da poleg samega izračuna in rezultata poznamo okoliščine, ki vplivajo na to, kaj dejansko ITM izračun pomeni. Ista številka za dva človeka morda ne bo pomenila enakega rezultata, kar je treba seveda upoštevati.

ITM izračun

ITM izračun glede na okoliščine

Okoliščine so pri računanju vrednosti ITM zelo pomembne. Sam ITM izračun namreč ne vzame v ozir vseh dejavnikov, ki bi jih morali upoštevati, če želimo številko uporabiti za smiselno interpretacijo. Pravzaprav vključuje le telesno težo in višino – oboje je sicer povezano in razmerje lahko ponudi določeno interpretacijo, a le v določenem naboru standardnih primerov. Če naletimo na kakšne bolj specifične okoliščine, bo ITM izračun manj zanesljiv, lahko kar zavajajoč. Upoštevajmo recimo različne telesne značilnosti, predvsem delež mišične mase, kar lahko vodi v zavajajoč ITM izračun. Športnik, ki ima veliko mišične mase, bo imel tudi višji ITM, morda bo rezultat padel že v kategorijo, ki jo običajno interpretiramo kot pretirano telesno težo. Seveda ne gre za previsoko težo, temveč le za mišice.

Več o ITM izračunu telesne teže si lahko preberete tukaj.

Lasersko odstranjevanje tetovaže je hitro in enostavno

Vsi vemo, kako zelo so priljubljene tetovaže in da se včasih prehitro odločimo za njih. Nekoliko kasneje nam je lahko žal in bi si jo radi tudi odstranili. Na srečo pa nam sodobna tehnologija omogoča tudi to. Le pravega ponudnika za odstranjevanje si moramo najti. Med najbolj priljubljenimi ponudniki pa so tisti, ki nam ponujajo vrhunsko lasersko odstranjevanje tetovaže.

Povsem varen postopek odstranjevanja

Lasersko odstranjevanje tetovaže velja za postopek, ki se ponaša s številnimi prednostmi, na podlagi katerih se lahko še hitreje odločimo za odstranjevanje svojega, morda neposrečenega izdelka na svojem telesu. V prvi vrsti je ta postopek predvsem varen. Tudi njegovo trajanje je precej kratko, seveda pa je vse odvisno tudi od tega, kako velika je naša tetovaža. Lahko pa rečemo, da tako odstranjevanje v povprečju traja od 15 do 30 minut.

Vsekakor nas pri tem zanima tudi število terapij, ki jih bomo morali izvesti. Raziskave na trgu kažejo, da od 6 do 12 terapij. Tetovaže pa se odstranjujejo z vrhunskimi laserji.

Odvisnost postopka

Lasersko odstranjevanje tetovaže je postopek, ki je odvisen od same globine, velikosti in tudi od barve tetovaže. Obenem pa na postopek vplivajo še starost tetovaže in kakovost njenega barvila.

Na odstranjevanje tetovaže, ki poteka z vrhunsko usposobljenim laserjem, se v današnjem času lahko prijavimo oziroma naročimo kar od doma. Na spletu se namreč nahaja veliko dobre ponudbe, ki jo spremljajo tudi nadvse ugodne cene za ta postopek. Lepotni kirurg, ki nam bo to uredil se lahko dobi kar preko maila ali telefonskega pogovora dogovorimo za izbrani termin, ki najbolj ustreza predvsem nam. Recimo na povezavi http://www.klinika-janezic.si/lokacija.

Mezoterapija, tehnika za pomlajevanje kože

Mezoterapija je pomaga pri pomlajevanju kože, vanjo se z vbrizga hialuronska kislina, vitamini in druge koristne snovi. Človek je od nekdaj skrbel za svoj izgled, zato ne presenečajo zelo stari zapisi o uporabi metod za pomlajevanje kože.

  • Že zdavnaj je bilo ugotovljeno, da je staranje kože nekaj naravnega. Procesa ni mogoče zaustaviti, lahko pa se blaži posledice staranja.
  • V osnovi lahko človek veliko stori z zdravim načinom življenja, dodatno si danes lahko pomaga s kozmetiko ter storitvami dermatologov in dermatoloških ambulant. Zaradi naštetega mezoterapija ni odkritje sodobnega časa, ampak predvsem naravna metoda.
mezoterapija je učinkovita pri pomlajevanju kože

Mezoterapija lahko pomaga zavirati staranje kože na obrazu

Najstarejši znani zapisi o pomlajevanju kože izvirajo iz obdobja pred našim štetjem, primerljiva metoda je bila opisana leta tisoč sedemsto triindevetdeset. Sodobne metode temeljijo na času primerno posodobljeni osnovi iz obdobja po drugi svetovni vojni.

Hialuronska kislina ima pomembno vlogo za izgled naše kože

  • Hialuronska kislina je s kemijskega vidika glukozaminoglikan, človeško telo ga vsebuje tudi v tkivih, predvsem pa v sklepni tekočini, hrustancu, steklovini ter steni krvnih žil.
  • Pomembna lastnost hialuronske kisline je njeno izredna sposobnost zadrževanja vode. Hialuronska kislina lahko veže do tisočkrat več vode, kot je njena lastna teža. Zato prispeva k hidraciji kože in posledično njenemu videzu.
  • S staranjem telo proizvaja vedno manj hialuronske kisline, koža začne postajati vedno bolj krhka in tanka. Posledica so gube, koža izgublja elastičnost in volumen. Z vnašanjem hialuronske kisline mezoterapija pomaga koži na naraven način. Dodatno mezoterapija uporablja vitamine, aminokisline, nukleinske kisline ter antioksidante.
  • Mezoterapija vključuje več posegov, najpogosteje od tri do pet. Več ali manj obsegov odvisi predvsem od individualnih značilnosti kože. Mezoterapija se začne s predhodnim pogovorom z osebnim zdravnikom. Osebni zdravnik svetuje glede priprave ter glede morebitnega jemanja zdravil.
  • Nekaj dni pred posegom je treba prenehati z jemanjem zdravil, saj lahko nekatera zdravila povečujejo možnost drobnih krvavitev.
  • Mezoterapija omogoča optimalne rezultate v kombinaciji z ostalimi postopki in metodami pomlajevanja.

MEZOTERAPIJA

Indeks telesne mase je lahko preprost izračun

Indeks telesne mase je lahko preprost izračun. Za preprost izračun nam služijo spletni kalkulatorji, ki zahtevajo zgolj vnos ustreznih podatkov ter aktiviranje izračuna. Zahtevani podatki so starost, spol, teža in višina. Z aktiviranjem spletnega kalkulatorja dobimo izpisan indeks telesne mase ter v nekaterih primerih tudi dodatne informacije.

indeks telesne mase

Indeks telesne mase je razmerje med telesno maso in telesno višino

Za bolj verodostojen indeks telesne mase je potrebno podatkoma o telesni masi in telesni višini dodati tudi starost in spol. Starost in spol sta dejavnika, ki zelo vplivata na rezultat izračuna indeksa telesne mase. Kar je v starostni skupini od osemnajst do štiriindvajset let zgornja meja normalne teže, je v starostni skupini nad petinšestdeset let spodnja meja normalne telesne teže.

Različen je tudi indeks telesne mase za ženske in moške. Normalna telesna teža mora zato biti tudi normalno razumljena oziroma moramo uporabljati nekaj zdrave kmečke pameti. Lepotni ideali so nam na ogled na vsakem koraku, veliko ljudi bi se rado z njimi poistovetili, bili enako privlačni in podobno. Vendar bi se hkrati tem idealom v hipu odrekli, če bi živeli razmeroma kratko obdobje, kot manekenke iz reklamnih oglasov ali kampanj. Tudi njihova telesna teža na tehtnici, bi pri mnogih osebah z zdravim razumom sprožila pomisleke. Veliko bolje je zato indeks telesne mase jemati z obilico zdravega razuma.

Če nam indeks telesne mase kaže prekomerno telesno težo, lahko normalno telesno težo dosežemo že z razmeroma majhnimi, vendar konkretnimi spremembami. To pomeni majhne spremembe v prehrani, počitku, spanju, razvedrilu, gibanju, vendar konkretne zaradi vztrajanja v teh majhnih spremembah. Spremembe ne bodo prišle čez noč, ampak po določenem času. V tem obdobju se je potrebno striktno držati sprememb ter si v času doseganja cilja normalne telesne teže privoščiti čim manj prekrškov. Zdravo življenje je med drugim tudi indeks telesne mase po principu zdrave kmečke pameti.

Kavitacija pomaga zmanjševati maščobne obloge

Kavitacija je metoda, ki pomaga zmanjševati maščobne obloge.

Kavitacija z hidrodinamični pojav, ki preko razlike v tlaku povzroča nastanek dinamičnih mehurčkov v snovi. Pojav poznamo na različnih področjih, že nekaj časa tudi na področju oblikovanja telesa. Človeška postava ni vedno popolna, spremembe se dogajajo zaradi različnih dejavnikov. Moteče so predvsem maščobne obloge, ki se pojavljajo na različnih delih telesa. Najbolj izpostavljeni deli telesa so meča, trebuh, hrbet, boki, stegna, pas, zadnjica, roke ter drugi deli telesa. Kavitacija preko ultrazvoka deluje na maščobno celico, ta se zaradi tresljajev odpre. Z odprtjem maščobne celice se izločijo odvečne koristne in nekoristne snovi. Koristne snovi so trigliceridi, ki se izločijo v krvni obtok ter postanejo koristen dodaten vir energije. Nekoristne snovi so odpadni produkti, iz telesa se izločajo po naravni poti. Kavitacija deluje na določen del telesa, področje se namaže z gelom ter gladi z radiofrekvenčno sondo. Število potrebnih terapij za dosego določenega cilja je odvisno od intenzivnosti, presnovnega sistema osebe, prehranjevanja in gibanja med terapijami ter drugimi dejavniki. Predvsem se velja zavedati, da je kavitacija uspešnejša z našim osebnim prispevkom v obliki bolj zdravega življenja. Potrebovali bomo manj terapij ter hkrati začeli osvajat rutino bolj zdravega načina življenja. Kavitacija veliko oseb pozitivno motivira, saj z učinki pridobivajo samozavest ter voljo za spremembe v prehrani, gibanju, počitku, sproščanju ter drugih aktivnostih. Prehrana sodobnega človeka je od primera do primera različna. Bolj osveščeni se zavedajo pomena pravilne prehrane ter se držijo priporočil stroke. Druge to odkritje še čaka, kako so od njega oddaljeni je odvisno od posameznika. Razlike beleži tudi statistika, ki zaznava tako primere dobre prakse, kot slabše primere. Dobro znamenje za spremembe stanja so razni sistemski ukrepi, ki imajo cilj pozitivno vplivati na izboljšanje gibalnih in prehranskih navad.

Kavitacija je neinvazivna metoda zmanjševanja maščobnih oblog na najbolj izpostavljenih delih človeškega telesa.

Več

Kavitacija, rezultati so vidni takoj

Kavitacija rezultati so odvisni od zdravstvenega stanja osebe, vpliv na učinkovitost terapije oziroma metode imajo tudi prisotne osebne lastnosti.

V nekateri primerih kavitacija celo ni priporočljiva, saj so rezultati lahko negativni za človekovo zdravje in dobro počutje. V to skupino sodijo jetrni bolniki, žolčni bolniki, osebe s težavami z ledvicami, rakavi bolniki, srčni bolniki, osebe s kroničnimi boleznimi in okvarami ter razne druge osebe. Metoda kavitacija je učinkovitejša, če so rezultati pospremljeni s spremembami v prehranjevalnih navad. Vsaj uro pred terapijo ni priporočljivo uživanje hrane, po terapiji se velja postiti od maščob. Kot učinkovita metoda pa se kavitacija kaže pri osebah z zdravim življenjskim slogom, rezultati so vidni že na prvi pogled. To so osebe, želijo vzdrževati idealno postavo. Včasih za klasične pristope preprosto ni časa, kavitacija in njeni rezultati so dobrodošla pomoč pri časovnih stiskah. Take pristope koristijo predvsem osebe, ki imajo intenzivne delovne obveznosti. Te trajajo tako dolgo, da za klasične pristope preprosto zmanjka časa. Človeško telo za izločanje maščob potrebuje vsaj dva dni, pospešek pa nudi predvsem gibalna aktivnost. Dodatno korist kavitacija nudi zaradi posega samega, rezultati se kažejo v večji sproščenosti. Med terapijo oseba leži ter se prepusti učinkovanju ultrazvočne sonde. Z njo terapevt na mestih z odvečnimi maščobami aktivira delovanje maščobnih celic oziroma izločanju odvečnih snovi iz njih. Izločanje poteka preko izkoristka dela maščob kot vira energije, del pa se izloči po naravni poti kot vse odpadne snovi iz telesa. Najpogosteje se odvečne maščobne celice nahajajo na rokah, zadnjici, pasu, bokih, hrbtu, trebuhu, mečih in stegnih. Učinke je mogoče povečati z radiofrekvenčno terapijo, ki velja za varen in naraven način regeneracije in pomlajevanja telesa. Posebno priporočljiva je za odpravo gubic, zmanjševanje por, odpravo gub ter odstranjevanje odvečnih maščob pod samim površjem kože.

Kavitacija rezultati se kažejo v čvrsti, lepi in napeti koži.

skrb za nohte je potrebna

Do popolnih nohtov s permanentnim lakiranjem

Urejeni nohti, mehka in lepa koža na rokah in negovana obnohtna kožica so merilo za lepo negovane dlani, ki o nas povedo veliko. Nega rok postaja vse bolj pomemben lepotni tretma.

Permanentno lakiranje je ena izmed tehnik lakiranja nohtov, ki zagotavlja popolne rezultate. Pri permanentnem lakiranju je gel, ki se ga nanaša na nohte kot lak, primeren za vse ženske, ki si želijo obdržati urejene nohte več kot le nekaj dni. S permanentnim lakiranjem dosežemo tudi do 5 tednov obstojno barvo.

Pri permanentnem lakiranju se uporablja poseben gel za nohte, ki se nanaša popolnoma enako kot navaden lak. Permanentno lakiranje je tehnologija s katero dosežemo odlično prekrivnost nohta. Hkrati gel noht zaščiti pred zunanjimi vplivi in mu da naraven videz. Za samo odstranitev gela se potrebuje posebna tekočina, ki gel raztopi in ga odstrani. Postopek odstranjevanja je hiter in ne škoduje nohtu.

Permanentno lakiranje obsega piljenje nohtov in urejanje obnohtne kožice, nanašanje dvojnega sloja gela, piling in masažo rok. Nohte se najprej skrajša in oblikuje v lepo obliko nato se uredi obnohtno kožico in se nanese gel. Za strditev gela roke vstavimo pod posebno UV-lučko, ki vpliva na strukturo gela. UV-lučka gel popolnoma posuši v 2 minutah, kar je napram navadnim lakom izredno hitro.

Poleg gela, ki ga nanesemo na noht, se v veliko primerih noht še dodatno okrasi z raznimi kristalčki ali pa se na noht kaj nariše. Izredno popularni so vzorčki in ponavljajoče se teksture.

Permanentno lakiranje nam vzame relativno malo časa in poskrbi za to, da imamo lepe in urejene nohte tudi do enega meseca.

masaža in sproščanje

Privoščite svoji prijateljici masažo

Ne veste kaj podariti svojim najbližjim za rojstni dan? Velikokrat namreč ne vemo, kaj bi jim podarili in po navadi vsako leto končamo z enakim darilom, ki ni nič posebnega. Prav zato vam bomo v nadaljevanju dali nekaj nasvetov, kakšno darilo podariti svojim bližnjim. Odločite se za bon za masažo, kateri se ne bo mogel upreti nihče.

Rojstnih dni se vedno vsi zelo veselimo. Končno se srečamo s svojimi prijatelji in znanci na enem kupu, kjer lahko vsi skupaj pokramljamo in nadomestimo vse izgubljene trenutke med letom. Pa vendar se vedno znova pred vsako rojstnodnevno zabavo ukvarjamo z vprašanjem, kaj kupiti slavljencu za rojstni dan. Vedno nam zmanjka idej prav takrat ko se odpravljamo po nakupih. No, odločili smo se da vam malce pomagamo, da bo takih trenutkov čim manj.

Zakaj ne bi svoji prijateljici podarili bona za masažo? Tako se bo ta lahko sprostila, odmislila vsakodnevne skrbi, ki nas tarejo in uživala v vrhunski masaži. Seveda se morate najprej prepričati, da nima težav s tem, da se jo dotikajo tuje roke. Marsikdo namreč tega ne mara in se zato nikoli ne odloči za masažo. Z bonom za masažo boste tako malce poskrbeli tudi za njeno zdravje, saj imajo masaže tudi zdravilne učinke. Od masaže do masaže je odvisno na kateri del telesa želite pozitivno vplivati. Tak se lahko na primer odločite samo za masažo obraza ali pa stopal. Če vaša prijateljica na primer opravlja službo, med katero večinoma časa stoji, ji privoščite masažo stopal. Po masaži se bo počutila kot prerojena.

Zdrava prehrana

Zdravo hujšanje

Hujšanje je stvar, ki jo vsak človek izkusi vsaj enkrat v življenju. Glede na to, da smo iz vseh strani stalno bombardirani z manekenkami s čudovitimi telesi in moškimi z ogromnimi bicepsi, ni to nič čudnega. Bolj kot kdajkoli je hujšanje postalo naša stalnica, saj si vsak želi ustrezati idealu in se tako prikupiti nasprotnemu spolu. Ogromna prodaja knjig, revij in oddaj o hujšanju to le še potrjuje in ljudje velikokrat ne znamo postaviti meje do katere je hujšanje še zdravo. Ljudje se poslužujemo hitrih diet s katerimi želimo v čim krajšem času izgubiti čim več kilogramov, a že sama logika nam narekuje, da je zdravo hujšanje izvedeno postopoma, skozi daljše obdobje. Zakaj? Zato ker se tudi naši odvečni kilogrami niso nakopičili le v enem tednu, zato ne moremo pričakovati, da bodo tako hitro tudi izginili. Hujšanje ne sme postati muka ampak del našega življenja, saj bomo le s takim »hujšanjem« dosegli želene rezultate, ki jih bomo lahko tudi obdržali.
Najpomembnejši dejavnik zdravega hujšanja je prav zagotovo zdrava prehrana. Hujšanje ne pomeni stradanja, pomeni le način življenja in vnos čim manj telesu škodljivih stvari, čeprav to žal vključuje tudi hrano kot so hamburgerji, tortice in druga hitra hrana, ki je sicer zelo okusna, a žal tudi popolnoma nekoristna za naše telo. Ker vsa našteta hrana vsebuje ogromno odvečnih sladkorjev ter hranil, ki jih naše telo ne potrebuje, postane hujšanje z uživanjem take hrane skoraj nemogoče. Za učinkovito hujšanje brez tako imenovanega jo-jo efekta je potrebno na svoj jedilnik umestiti hrano, ki je zdrava ter nas obenem tudi nasiti in je lahko ob pravilni pripravi prav tako ali še bolj okusna kot kakšen hamburger ali tortica. Z okusno hrano pa tudi hujšanje zagotovo ne bo več tako težko. Ne verjamete? Pa poskusite!

Kako vemo, da nam primanjkuje magnezij?

Magnezij je mineral, ki je našem telesu nujno potreben, to vemo prav vsi, saj so nas učili že v šoli. A kako vedeti, da nam tega minerala v resnici tudi manjka, je pa že druga zgodba. Magnezij je sestavni del klorofila zato večino magnezija dobimo s prehrano, iz zelene listnate zelenjave. Ostali naravni viri magnezija pa so še soja, sir, arašidi, orehi, oves, krompir s lupino, banane, avokado, rjavi riž in posušene marelice. Dober vir magnezija pa so tudi nekatere mineralne vode. A kako vemo, da ga s prehrano v naše telo vnesemo premalo. Magnezij je nujno potreben, ko se nenadoma znajdemo v stresnih okoliščinah, da nam ga primanjkuje pa lahko ugotovimo po nekaterih znakih kot so mišični krči, slabost, glavobol, nemir, nenehna utrujenost in pomanjkanje apetita, zelo slabo spimo, oziroma sploh ne. Prav tako so lahko eden izmed opozorilnih znakov pomanjkanja magnezija tudi lomljivi nohti in motnje v delovanju srca. Predvsem je potrebno vedeti, večji vnos magnezija potrebujemo, ko je njegovo izločanje povečano z urinom, kar povzročajo nekateri diuretiki, antibiotiki in nekatera zdravila, ki zdravijo raka. Prav rado magnezija manjka nosečnicam, dojiljam, ljudem s sladkorno boleznijo in tistim, ki se redno ukvarjajo s športom.

S permanentnim makeupom do popolnega videza

Ženske z uporabo makeupa poudarijo svojo lepoto, tiste z nekoliko več izkušnjami na področju ličenja pa makeup izkoristijo tudi v kreativno preobrazbo, ki se zlije v sinergijo lepote in temperamenta. Dovršen makup tako izrazi osebnost pripadnic nežnejšega spola. Moški velikokrat komaj verjamejo svojim očem, ko vidijo damo z dovršenim makeupom. Nanos makeupa zahteva precejšnjo mero spretnosti, znanja in navsezadnje tudi časa.

Sodobni tempo življenja od nas zahteva vedno več. Pogosto si želimo dni, daljših od 24 ur, da bi lahko z malo manj stresa, opravili vse dnevne opravke. Permanentni makeup ponuja elegantno rešitev dolgo obstojnega makeupa. Poseg je neboleč, traja približno eno uro. V učinku permanentnega makupa lahko uživate do tri leta z vključenimi obnovitvami. Permanentni makeup se najpogosteje izvaja na očeh in obrveh ter ustnicah. Pri permanentnem makeupu gre za kozmetično tehniko nanosa barvnih pigmentov v zgornjo plast kože.

Nanos permanentnega makupa zaupajte zgolj in samo izkušenim strokovnjakom, ki uporabljajo naravne in visoko kvalitetne produkte. Tudi pri permanentnem makupu velja pregovor: »malo denarja, malo muzike«. Naj vas ne ulovijo z atraktivno, skoraj neverjetno nizko ceno permanentnega makupa. Posledice takih neprofesionalnih posegov so lahko zelo boleče. Si predstavljate, da permanentni makup ni izveden do popolnosti? Lasersko odstranjevanje je dolgotrajno in po vrhu vsega že zelo boleče. Permanentni makeup vam lahko prihrani precej časa toda bodi previdne pri izbiri izvajalcev.