Arhivi Kategorije: Moda

Usnjeni salonarji v omari vsake prave dame

Čeprav je vse bolj popularno, da se obuvamo v nekoliko bolj športno zasnovana obuvala, pa za ženske velja, da imajo v svojih omarah s čevlji tudi več kosov izjemno elegantnih obuval. Med njimi so praviloma tudi usnjeni salonarji, ki so namenjeni bolj formalnim dogodkom. Če pa predstavnica nežnejšega spola na sploh prisega na takšno vrsto obuval, pa ima v omari zagotovo vsaj nekaj različno zasnovanih parov tovrstne obutve.

Prefinjeni usnjeni salonarji poskrbijo, da je prav vsaka uporabnica videti izjemno lepo urejeno. Je pa res, da mora poskrbeti tudi za ustrezna oblačila. Prav vsak kos oblačila se namreč ne poda ravno najbolje na salonarje. Poleg elegantne obutve se namreč najbolj spodobi nositi tudi elegantno krojena oblačila.

Usnjeni salonarji po ugodni ceni

Na sploh velja, da je obutev iz pravega usnja nekoliko dražja. Po drugi strani pa se vam za kakovostno obutev splača odšteti nekoliko več denarja, saj vam bo odlično služila kar nekaj let. Je pa to v veliki meri poleg vrste materiala odvisno tudi od tega, kako dobro boste za izbrano obutev iz usnja skrbeli. Če torej prisegate na kakovostno obutev, za katero bi dovolj dobro skrbeli, a zanjo niste pripravljeni odšteti previsokih zneskov, boste morali najti prodajalno, ki vam takšno obutev ponuja po dostopnejših cenah. Ena možnost pa je tudi ta, da stalno sledite akcijskim ponudbam, ki pa jih tudi ne manjka.

Odlična rešitev za nakup ugodnejših salonarjev iz usnja je ta, da jih kupite v spletni prodajalni. Na spletu lahko najdete odlične ponudnika obutve, ki prisegajo ne samo na vrhunsko kakovost izdelkov, temveč tudi na čim bolj dostopne cene.

Izbira čevlja iz usnja po vaši meri

Usnjeni salonarji so za nošenje praviloma zelo udobni. Če jih na primer uporabljate na delovnem mestu, ste v njih lahko tudi skozi ves dan, a le pod enim pogojem. Takšna obutev vam mora biti povsem prav. Pri izbiri novih salonarjev morate torej paziti, da se vam popolnoma prilegajo na noge.

Strokovnjaki opozarjajo, da je čevlje na sploh najbolje nakupovati v poznem popoldanskem času, ko so naše noge že nekoliko bolj utrujene. Tedaj kažejo tudi svojo realno velikost, ki jo je treba upoštevati pri izbiri obutve. Odsvetujejo pa nakupovanje oziroma preizkušanje kakršnega koli obuvala v zgodnjih jutranjih urah.

Sicer so vam pa naši salonarji tako usnjeni ali iz drugih materialov na voljo na spletni strani Mass, pod kategorijo Salonarji.

Desigual torbice

Nakup torbice je lahko pomembna odločitev, zato se je treba odločiti premišljeno. Ne le zato, ker gre za opazen modni dodatek, temveč predvsem zaradi uporabnosti torbice. Pomembno je, da je nova torbica kar se da uporabna, šele nato zagotovimo čudovit moden izgled in druge pomembne lastnosti. A ker izbiramo tudi na podlagi izgleda, običajno že vemo, na katere znamke se bomo obrnili – vsak oblikovalec ima namreč svoj značilen stil, kateremu sledijo njihovi izdelki. Desigual torbice so kot nalašč za tiste, ki obožujejo živahne in barvite motive, predvsem so izdelki te znamke prilagojeni mladim. Je pa ponudba dovolj pestra, da najdemo v njej izdelke za vsak okus. Desigual torbice ponujajo veliko izbire in morda skrivajo idealno rešitev tudi za vas. Ne le s tem, da predstavljajo čudovite torbice, ki bodo navdušile že s svojo vizualno podobo – izdelki so tudi kakovostno narejeni in vzdržljivi, poleg tega pa seveda tudi uporabni.

desigual torbice

 

Na Desigual torbice se lahko zanesemo

Ravno te odlike torbic so tiste, ki v končni fazi odločajo o uporabnosti torbice in zadovoljstvu uporabnice. Desigual torbice v prvi vrsti resda navdušijo s svojim izgledom, a to še zdaleč ni vse, kar ponujajo. So zelo uporabne, kar je zelo pomembno – dandanes so torbice nepogrešljiv dodatek, v katerem lahko prenašamo denarnico, vedno večje mobilne telefone, kozmetiko, ključe in mnoge druge drobnarije, pogosto pa v torbico stlačimo tudi kaj večjega, morda kakšne papirje ali pa kar tablični ali celo prenosni računalnik. Torbice imajo torej zelo pomembno nalogo, ki je ne gre prepuščati naključju – Desigual torbice se v tem oziru odlično obnesejo, s pestro ponudbo pa se prilagodijo različnim uporabnicam. Nenazadnje v nekaterih primerih res ne rabimo velike torbice in bo dovolj že kakšna minimalistična. Predvsem pa so Desigual torbice kakovostne in zanesljive, tako da lahko računamo na dolgo življenjsko dobo tudi pri redni uporabi.

Vsestranske ženske srajce

Običajno velja, da imajo ženske pri izbiri oblačil nekaj več težav kot moški, tudi ponudba je bolj široka in raznolika. To seveda ni res v prav vsakem primeru, gotovo bi našli tudi oblačila, pri katerih so bolj izbirčni moški. A v vsakem primeru se je smiselno pozorno posvetiti izbiri novih oblačil, saj se lahko zgodi, da se z napačno odločitvijo zmotimo in oskrbimo z neprimernim oblačilom. Ženske srajce ponujajo zelo veliko izbire, izkaže pa se, da je odločitev nadvse pomembna pri zagotavljanju vsakdanjega udobja in počutja, seveda pa tudi izgleda pri uporabi teh oblačil. To pomeni, da bo smiselno v roke vzeti katalog ali pa kar obiskati prodajalno ter med razstavljenimi izdelki poiskati kaj zanimivega. Ženske srajce so lahko zelo vsestranske, kar ne velja za vsako žensko oblačilo – primerne so tako za vsakodnevno uporabo, tudi za nošenje doma, kot tudi za uporabo v službi ali ob kakšnih posebnih priložnostih. Ravno zato pa je pomembno, da izberemo pravo žensko srajco za takšne primere. Hkrati moramo imeti seveda v mislih številne druge dejavnike, ki odločajo o zadovoljstvu z novim oblačilom.

 

 

Kje najti kakovostne ženske srajce?

Ponudba je zelo pestra, kar ni nujno dobro. Izbira bo namreč nekoliko težja, saj se bo treba v množici izdelkov omejiti na tiste, ki bodo res ponudili največ. Ženske srajce je moč najti v praktično vsaki prodajalni z oblačili, seveda pa to ne pomeni, da lahko nova oblačila brez skrbi iščemo kar v najbližjem supermarketu. Čeprav bi jih morda tudi tam dobili, se splača ženske srajcepoiskati pri zanesljivih in uveljavljenih trgovcih, ki imajo najboljšo ponudbo. Hitro lahko po možnostih brskamo na spletu, priljubljeni pa so tudi katalogi, ki jih izdajajo trgovci z oblačili. Vsekakor navdiha ne bo manjkalo, prav tako ne ponudbe. Tako je možno najti kakovostne ženske srajce, ki se bodo odlično izkazale pri vsaki uporabi.

Enodelne kopalke Lisca, izbrani materiali, prefinjeni detajli in modni kroji

Enodelne kopalke Lisca zaznamujejo izbrani materiali, prefinjeni detajli in modni kroji. Enodelne kopalke Lisca kolekcije Fashion odlikujejo geometrijski in etno vzorci. Kopalke Casablanca s krojem poudari stil modne navdušenke, lahko se jih zaveže ob vratu ter s tem ustvari modni videz. Z zavezovanjem paspulnega traku na hrbtnem delu se lahko uravnava višino in obliko dekolteja.

Kopalke Lisca vas bodo navdušile

Odlično, brezskrbno in udobno počutje v vročih poletnih dneh

Dobro počutje in udobje na plaži zagotavljajo enodelne kopalke Lisca Delos v priljubljeni dvobarvni kombinaciji geometrijskega vzorca. V košaricah so opore, navdušile bodo vse, katere izbirajo lahkotne kopalke, tudi v večjih globinah košaric. Za pravo mero zapeljivosti poskrbi hrbtni del izrezan v globok v izrez. Eleganco in zapeljivost ponujajo enodelne kopalke Lisca Bari. Odlikuje jih dovršen kroj ter prijeten material. Skrito všite penaste košarice poskrbijo za lep dekolte. Dvojne naramnice so lepljene in brezšivne, s tem poskrbijo za večjo udobnost. Pri regulaciji zadaj se lahko združijo v eno ter omogočajo večjo funkcionalnost. Nosimo jih lahko na klasičen način ali prekrižane na hrbtnem delu. Enodelne kopalke Lisca Gran Canaria so iz rahlo lesketajočega, prijetnega materiala z naborki in srebrnim okraskom. Imajo oporo košarice v trikotasti obliki, katere prsi popolno objamejo. S tem je zagotovljeno najboljše možno prileganje ter ustvarjanje naravnega videza. Na hrbtnem delu so naramnice snemljive, nosimo jih lahko na več različnih načinov. Pristajale bodo vsem, ki iščejo naraven izgled, lahkotne modele ter enodelne kopalke Lisca, katere se hitro sušijo. Enodelne ženstvene kopalke Ios imajo nežen potisk tropskih listov, ki se preliva v enobarvne odtenke. Odlikuje jih material, ki se hitro posuši. Navdušile bodo vse, ki so rade v vodi. Penaste košarice in privlačen potisk na prvi strani navidezno zožijo postavo. Hrbtni del je višji in raven, zato kopalke dobro oprimejo postavo. Enodelne kopalke Lisca Ios so damski model, ki bo prepričal vse ljubiteljice sodobne elegance.  Oglejte si veliko izbero Kopalk Lisca v spletni trgovini Name.

Torbice hranijo osebne predmete

Torbice nam hranijo predmete varno skrite pred okolice. Hkrati pa nam torbice omogočajo, da imamo v njih shranjene stvari vedno pri roki. Bolj ali manj odvisno od izvedbe ter načina uporabe. Čez rame povešena torbica omogoča bolj proste roke ter temu primerno svobodo, kot torbica v rokah ali na ročajih. Volumenska prostornina ali velikost torbice omogoča shranjevanje različnega števila predmetov.

Torbice so vedno praktičen dodatek.

Lastnosti torbice vplivajo na izgled

Stilske spremembe torbice se prilagajajo času v katerem jih uporabljamo, navadam in drugim vsakdanjim stvarem. Pred desetletjem in več pametne telefone nismo poznali, prav tako ne tablične računalnike in številne druge podobne naprave. Danes so del vsakdanjika, zato moramo razmišljati, kako jih pospraviti v torbice in kdaj jih tja postaviti. Zagotovo morajo mesto za naštete napeve poskrbeti poslovne torbice. Poleg dovolj velike prostornine za tablico, pameten telefon in podobno, morajo poslovne torbice biti delovnemu okolju primerno elegantne. Vedno bolj se tudi uveljavlja moda odrekanja pametnim napravam. V gledališču ali na raznih drugih dogodkih si zagotovo ne želimo, da bi se slišalo zvonjenje telefona ob klicu, prejetem sporočilu ali v razih primerih. Daleč najboljša rešitev take zadrege je, pustiti telefon v avtomobilu ali kar doma. V tem primeru smo zagotovo rešeni radovednih in mrkih pogledov v gledališču, hkrati pa imamo več možnosti in bolj proste roke pri izbiri torbice. Posebno je to pomembno v primerih, ko želimo z njimi ustvariti točno določen vizualni učinek. Visoke ženske vitke postave izgledajo višje ob manjših torbicah. Manjše torbice obratno poskrbijo, da izgledajo drobne in nizke ženske višje. Oblika torbice lahko poskrbi za primeren kontrast telesu : višjim postavam v tem pogledu bolj ustrezajo okrogle, nižjim pa dolge in pravokotne oblike. Za dodaten poudarek poskrbi mesto, kjer dno torbice preseka telo ter dolžina torbice. Večini najbolj ustrezajo torbice, ki segajo do sredine trupa. Kratki ročaji torbice obratno pozornost obratno usmerijo više.

ženski modni dodatek

Torbice, najboljše prijateljice žensk

Torbice so najboljše prijateljice žensk.

Mnogim so ženske torbice tabu tema , obstajajo pa številne raziskave o njihovi vsebini. Rezultati raziskav govorijo, da v ženske torbice sodi nekaj osnovni ter izjemnih stvari. Med nepogrešljivo vsebino sodijo : osebni dokumenti in denar, pisalo, beležka, ključi, šminka, krtača za lase ali glavnik, maskara, robčki, parfum, tablete proti glavobolu, obliž za rane. Izjemoma v torbice sodijo še : mobilni telefon, kondomi, vžigalnik, cigarete ter številne druge stvari. Vsebina omogoča, da imamo vse najbolj osnovne stvari vedno pri sebi. Tako ne razmišljajo ali imajo vse ali ne, ampak preprosto torbice vzamejo ter zapustijo domovanje. Izjema so nekateri predmeti, ki jih ni mogoče pozabiti ter lahko vsebino dopolnijo zadnji hip ali ostanejo doma. odvisno od predvidenih aktivnosti. Zadnji hip se lahko v torbice spravijo ključi stanovanja, doma pa se lahko pusti mobilni telefon. Ključi stanovanja imajo v mnogih primerih mesto v ključavnici ali na kakšnem drugem mestu, tam so pripravljeni za zadnje opravilo pred odhodom od doma. Mobilni telefoni se velikokrat pustijo doma namerno, ali je to modro storiti. Načeloma se vsem zdi nesmiselno ostati nedosegljiv, ko pa vendar obstaja možnost. Ko gre za razne protokolarne ali svečane prireditve, pa ni nič narobe biti brez mobilnega telefona. S tem smo stoprocentno prepričani, da ne bo zazvonil sredi slovesnosti oziroma dogodka. Ter nas na ta način spravil v veliko zadrego pred veliko množico zbranih gostov ali povabljenih. Na takem dogodku smo pa tako ali tako nedosegljivi, saj nikomur ne pade na pamet dvigniti telefon ter komunicirati med prireditvijo. Izjema je, če nameravamo mobilni telefon pustiti v avtomobilu ali na kakšnem podobnem mestu, vedno pa izven prostora oziroma kraja dogodka ali prireditve.

Praktično vsak je že doživel zvenenje mobilnega telefona sredi dogodka ali prireditve, zgražanje občinstva ter zadrego lastnice, ki je iskala moteči element nekje znotraj torbice .

Več

Oblačila za dojenčke, garderoba prvih dni

Oblačila za dojenčke je prva garderoba kolekcija oblačil ali na kratko prvi korak v svet mode.

Kako se oblačila za dojenčke najbolj neposredno prepoznamo pri svojih otrocih ali v sorodstvu. Nekaj sprememb kažejo tudi starejše fotografije, ki jih hranimo za spomine. Del sprememb, ki jih doživljajo oblačila za dojenčke pa lahko zaznamo tudi preko splošnega razvoja. Ostajajo pa v mnogih osnovnih lastnostih oblačila za najmlajše velikokrat nespremenjena. Predvsem oblačila najmlajših pomenijo trdno oporo pri razvoju. To oblačila za dojenčke dosegajo z materiali, zasnovo ter razmišljanjem o zahtevah uporabe. Dojenček raste in se razvija, v razmeroma kratkem se izrazito veča njegova teža in velikost. Kar pomeni, da morajo oblačila za dojenčke ta razvoj podpirati. Rast in razvoj je dobra takrat, ko ima organizem najboljše pogoje. Vemo pa tudi, da dojenček mnoge navade odraslih ne obvlada oziroma jih ni sposoben izvesti, na drugi strani pa mnoge funkcije ne pozna. Zato morajo oblačila za dojenčke zagotavljanje razvoja in rasti omogočati na poseben način. V prvi vrsti so pomembni materiali. Koža dojenčkov je občutljiva in nežna. To značilnost velikokrat uporabljamo v pogovornem jeziku, ko želimo izpostaviti občutljivost za izbrano temo ali predmet pogovora. Materiali morajo predvsem zagotavljati odlične higienske pogoje, optimalno temperaturo telesa ter vlago. Higienski pogoji so pomembni, ker dojenček še ni sposoben nadzirati vseh funkcij svojega telesa. Del tega bremena morajmo nase prevzeti oblačila. Telesna temperatura je pri najmlajših zaradi intenzivnosti rasti in razvoja toliko bolj pomembna kot pri odraslih osebah. Posebno je pomembna pri večjih obremenitvah iz okolja. To so predvsem vremenski ekstremi, torej višje ali najvišje temperature, ter obratno nižje ali najnižje temperature okolice. Najmlajše osebe nimajo sposobnosti starejših, ki temperaturi primerno bodisi dodajajo ali odvzemajo oblačila.

Zato morajo biti oblačila za dojenčke toliko bolj kakovostna in učinkovito na področju zagotavljanja optimalne telesne temperature glede na pogoje v najbližji okolici.

desigual slovenija

Desigual Slovenija, modna izbira

Desigual Slovenija je modna izbira .

Z izbiro Desigual Slovenija je sodobna garderoba vedno znova. Novi materiali, novo oblikovanje, nove kolekcije so prava izbira za vse, ki željo biti v korak s časom. Poleg tega pa je prisotna modna dodana vrednost. Desigual Slovenija pomeni tudi biti pozoren na podrobnosti. Moda še zdaleč ni kos blaga sešit skupaj, ampak je veliko več. Že razlike v materialih so občutki. Za prvi dober občutek kakovost in izjemnosti je dobro Desigual Slovenija občutiti pod prsti. S tem dobimo prvi vtis, kakšne občutke bo prinesla uporaba. Sledi estetika. Barve, vzorci in vse ostalo daje čutiti vpliv točno določenega obdobja. Videz se bo mogoče komu zdel nenavaden, vendar gre za premišljeno in drzna izvedbo. Desigual Slovenija za piko na i poskrbi z dodatki, ki poskrbijo za pridih glamurja. Izbira ponudbe je osebna zadeva in dogodek, kroji, materiali, barve, vzorci, morajo biti predvsem všečni. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da mora biti ubrano na naše značilnosti, ki jih Desigual Slovenija lahko poudari, da zasijejo v svoji najlepši podobi. Pri tem velja biti zahteven, izbrati dobro pa pomeni bodisi najti sebi primeren kos garderobe, ki nam takoj pade v oči, ali pa pred tem pogledati nove kolekcije in ponudbe preko raznih virov. V tem primeru imamo razširjene možnosti izbire. Ponudba je razdeljena po segmentih, ki omogočajo lažjo izbiro v obsežni ponudbi. Predstavljeni modeli služijo vizualizaciji in boljši predstavi, saj ponudba brez njih praktično ne bi mogla biti predstavljena. Predstavitev ponudbe brez modelov bi ne omogočala prepoznati dodano vrednost, barve, kroje, vzorce in vse druge lastnosti. Pri pregledu je potrebno zgolj biti zvest sam sebi in se zavedati, da modeli lahko pomenijo razliko v primerjavi z našo postavo.

Barve, vzorci in ostalo velja v tem primeru služijo kot osnova, katero lahko sebi primerno v vsakem primeru zamenjamo z alternativno izbiro Desigual Slovenija .

perilo lisca

Lisca, referenca izbire

Lisca je v veliko primerih referenca izbire .

To velja tako za Lisca uporabniške izkušnje, velikokrat je tudi darilne izbire. Kar nosimo na sebi vedno najlažje kupujemo, vemo velikost, materiale, barve ter vse, kar naredi uporabniško izkušnjo boljšo. Ko kupujemo darilo je uporabniška izkušnja včasih tudi nekoristna, pomisliti velja, da velikokrat kupujemo za naše boljše polovice. V primeru Lisca nakupa za nasprotni spol so dileme pogoste. Velja pa pravilo, da vaja dela mojstra, zato je z vsakim novim nakupom dilem manj. Včasih je potrebno predvsem veliko poguma, k sreči je Lisca ponudba sama po sebi dovolj bogata in pestra, da izberemo tisto, kar bo po našem prepričanju najbolj ustrezno. V primeru zadrege so sicer vedno na voljo pomoči, vsekakor pa je najbolje, da se z izzivom soočimo sami. S tem so izkušnje najboljše. Kupovati za druge, predvsem pa drug spol, je najlažje če osebo poznamo. Predvsem je pomembno poznati okus, značaj in podobne lastnosti. Pri vsemu kar imamo na sebi so pomembne tako lastnosti primerne osebi, kot tudi vsemu, kar bi z izbranim oseba rada sporočila okolici. Osebi primerne lastnosti lahko poznamo predvsem takrat, ko z osebo živimo, se pogosto družimo ali na splošno preživimo več ali manj časa z njo. Lisca ima na voljo več kot dovolj primernega za vse različne okuse in želje. Lastnosti primerne osebi ne bo težko izbrati, zgolj vedeti je treba, kaj je najboljše. Vsekakor pa je dobro vedeti, ali gre za osebo, ki se rada drži ustaljenega, ali gre za osebo, katera rada eksperimentira in preizkusi kaj novega. Lisca veliko daje na napredek in razvoj, zato je za tiste, ki imajo radi vedno kaj novega odlična izbira. V primeru darila oseb, ki rada eksperimentira, želi nabirati nove izkušnje, je taka izbira včasih že kar nuja.

Lisca je v tem primeru tudi zelo dobra izbira, saj je ponudba vedno obogatena z novimi modeli.

čevlji nike

Čevlji, za vse in vsakogar

Čevlji so modna obutev po oceni kupca ali uporabnika.

Moda je sicer lahko določena tudi drugače. Razni strokovnjaki oblikujejo modo preko raznih kriterijev. Vendar ni nujno, da ti kriteriji celotni ponudbi ustrezajo. Kdor prisega na modo strokovnjakov, se bo z ustreznostjo strinjal. Ostale pa bolj zanimajo čevlji, ki so izven teh okvirjev. To razliko lahko opazimo na praktično vsakem koraku. Opazimo, da imamo na eni strani obutev, ki se sklada z zadnjo modo, ter obutve, ki je včasih večje drugič manjše nasprotje. V vsakem primeru pa gre za nasprotje mode oziroma tistega, kar naj bi bilo po oceni strokovnjakov moderno. Izbiro v tem primeru določajo načela nakupa . Kako različna so vidimo pri tako ponudbi kot povpraševanju. Čevlji so s strani ponudbe in povpraševanja različno obravnavajo, skupna točka pa je nakup. Najpogostejša načela so barva, izvedba, vrsta, znamka, model in podobno. Barva se usklajuje tako preko mode, obstoječe garderobe, garderobe prihodnosti in na druge načine. Kdor veliko da na modo, bo izbral barvo, ki ustreza aktualnim modnim načelom. Drugi dajo prednost obstoječi garderobi. V tem primeru bo izbral barvo, ki se najbolje prilega obstoječi garderobi. Izbrani par obutve bo lahko dopolnil, popestril, nadgradil ali kako drugače obogatil garderobo. V njej so različni čevlji, izbere pa se tiste, ki jih v garderobi ni ali potrebujejo zamenjavo. V garderobo prihodnosti sodijo čevlji, ki se bodo potrebovali v prihodnosti. Pri tem gre za razne spremenjene zahteve, katerim obstoječa garderoba na ustreza. Vzrokov je nešteto. Predvsem gre za spremenjene aktivnosti, katerim bodo čevlji služili z vsemi svojimi lastnostmi. Pomembno pri tem je, da so lastnosti upravičene. Velikokrat se zgodi, da si kupec ob določeni ponudbi zamisli določeno aktivnost ali značilnost prihodnosti. Ki pa ostane zgolj v mislih, dejansko se ne zgodi ali pa se ne zgodi v polnosti.

Čevlji so z vidika ponudbe in povpraševanja različno obravnavani.

Več

znamka spodnjega perila

Lisca, drzno igriva ponudba

Lisca je drzno igriva ponudba.

Drzno igriva ponudba je Lisca v delu svoje ponudbe. Na drugi strani pa Lisca lahko ponudi tudi več elegance. S tem Lisca še ne zaključi svoje ponudbe. Ker Lisca nudi tudi razne možnosti, ki so odličen kompromis med umirjenostjo in strastjo. Ponudbo pa Lisca nadaljuje z ustreznostjo nekaterim klasičnim modnim prijemom. Z njimi praktično ne more zgrešiti, zato jim Lisca ostaja še naprej zvesta. Izbira je danes bolj kot kdorkoli zahtevna. Svet se skupaj z nami spreminja, menja se tudi razpoloženje, tako kot muhasto vreme. Zato je včasih garderobo izbirati po svojih klasičnih načinih izbire, drugič pa vse skupaj pozabiti ter se prepustiti skušnjavi. Zakaj pa ne. Iz drugih načinov izbere smo se naučili, da je včasih naključno izbrano boljše, kot izbor, katerega smo načrtovali dlje časa. Velikokrat je naključni izbor tudi posledica nezadovoljstva na klasično izbiro, ki poteka po ustaljenih in preverjenih načelih. Preverjena izbira nas včasih razočara pri ponudbi v trenutku, ko si jo najbolj želimo. Veliko časa pred tem smo si ustvarili idejo o tem, kako bo del garderobe na nas izgledal. In si o njem predstavljali vse mogoče. Ko pa se odločimo za nakup ugotovimo, da je zaloga pošla, ali artikla ta trenutek ni na zalogi oziroma na kratko ne moremo uresničiti svoje želje. Iz jeze in razočaranja nato izberemo velikokrat pravo nasprotje, torej nakup po trenutni volji. In niso osamljeni primeri, ko je tak nakup v veliki meri odlična izbira. Ker smo preveč utirjeni v svoje klasične nazore in izbore, je tak način ne le popestritev, ampak tudi pogled izbire z drugega zornega kota. Ker smo ujeti v svoje smernice nakupa, velikokrat spregledamo marsikaj. Kar je moč videti, če zgolj le malo spremenimo svoj način izbire, vidik ocenjevanja ali pa si dovolimo razmišljati drugače. Ter nenazadnje tako tudi izbrat.

Lisca pomeni sledimo sanjam.

Sandali, sodobna obutev s tradicijo

Sandali so sodobna obutev s tradicijo.

Tradicija, ki jo sandali imajo je dolga, sega več kot tisočletje pred začetkom našega štetja. Sandali so se v vsakdanjiku uporabljali pri mnogih starodavnih ljudstvih. Znani so bili v Mezopotamiji, starem Egiptu, stri Grčiji, nosili so jih tudi staroselci ameriške celine. Preprosta izdelava, preprosta izvedba, dostopnost, praktičnost, uporabnost in mnoge druge lastnosti so se ohranile vse do današnjih dni, zato veljajo sandali za več kot modro iznajdbo. V bistvu so sandali prav zaradi preproste izvedbe tako uporabni in genialni. Sandali so preprosto povedano podplat, ki je povezan s stopalom. Podplat se drži stopala preko jermenov, ter drugih večjih ali manjših kosov naravnih ali umetnih materialov. Sandali so danes od preprostih izvedb napredovali v nekatere napredne vrste. Takšen vrste so posebni podplati, ki omogočajo gibanje tudi na zahtevnejših terenih in s posebno zahtevnimi zahtevami uporabnika. Ob tem se združita dve zelo koristni lastnosti. Oprijem z podlago je odličen, hkrati pa sandali sami po sebi omogočajo odlično
dihanje stopala. Na ta način je hoja lažja in prijetnejša. Kako stopala dihajo se najlažje občuti, ko se iz utesnjenega in oprijetega obuvala, preobujemo v sandale. Občutek je več kot prijeten, zato je temu primerna tudi priljubljenost in uporabnost sandal velika. Mnogi so pri zahtevah sicer manj zahtevni glede tehničnih lastnosti, imajo pa druge zahteve. Na eni strani imamo preprostost in cenovna dostopnost, na drugi strani so zahteve podvržene modi, ujemanju z ostalimi deli oblačil in modnih dodatkov. Sandali so zahtevam primerno narejeni v različnih izvedbah, z različnimi materiali ter imajo zelo različne lastnosti. Materiali so lahko naravni ali umetni, izvedbe, ki jih ljudje cenijo se v grobem delijo na bolj ali manj odprte tipe sandal. Poleg tega je pomembna lastnost vrsta podplata, ki v osnovi nudi boj ali manj čvrst občutek podlage.

Sandali so lahka, udobna in prijetna obutev, primerna za različne priložnosti in namene.

Havaianas japonke

Slavni Havaianas osvaja ves svet

Havaianas so japonke, narejene v Braziliji in so nujen pripomoček za vroče poletje. Njihova zgodovina sega vse do leta 1962. Inspiracija je bila dobljena od tipičnega japonskega sandala Zori, na kar še danes spominja rižev vzorec na podplatih. V tistih časih so bile tako izjemno popularne, da jih je brazilska vlada uvrstila med osnovne življenjske potrebščine. Tudi danes jih ima vsakdo, ki da nekaj nase vsaj en par v svoji omari. Narejene so iz naravnega materiala gume, lahko jih kupimo v različnih barvah in oblikah, zagotavljajo udobje in popoln videz ob prav vsaki priložnosti. Z leti so postajale kultni predmet, obožujejo jih ženske in moški, danes je moč kupiti tudi takšne z malce višjo petko, z debelejšimi podplati in ekskluzivne Havaianas japonke, ki so okrašene s kristali Swarovski iz kolekcije Swarovski Limited, ki jih lahko kupimo tudi v naših trgovinah.

Tisti, ki so kadarkoli na nogah imeli Havaianas japonke, se v en glas strinjajo, da se po trpežnosti in po udobju, ki jih nudijo, ne morejo kosati prav nobene druge japonke. Kdor obožuje japonke blagovne znamke Havaianas, predobro ve, da ima to brazilsko podjetje v ponudbi tudi drugačna obuvala. V letu 2010 so namreč na trg poslali linijo visokih superg. To so superge, ki imajo brazilsko dušo, so barvite in razigrane, predvsem pomembno pa je to, da imajo popolnoma isti udobni podplat, kot ga imajo poletne japonke, ki tej obutvi prinašajo vedno nove oboževalce. Razpoznavni podplat, ki nam je znan pri japonkah, je v superge dobesedno vgrajen, kar zagotavlja še daljšo življenjsko dobo. Superge Havaianas lahko nosimo skozi celo leto. Navadno smo čevlje proizvajalca Havaianas na koncu toplega poletja pospravili v omaro. A je to brazilsko podjetje postreglo še z enim presenečenjem, s pisanimi in barvitimi gumijastimi škornji za dež. Havaianas nas tako spremlja v vsakem letnem času.

http://www.superge.si/