Arhivi Kategorije: Nakit

Kaj vse spada pod nakit?

Pogosto nakit kupujemo kot darilo za neke prav posebne priložnosti, lahko pa ga kupimo tudi zase, in sicer kot modni dodatek. Ker so plemenite kovine običajno zelo drage, se splača zapraviti nekaj več časa in se posvetiti predvsem lastnim željam in tudi čim bolj preučiti ponudbo na trgu, ki je je kljub zelo ozko usmerjeni paleti izdelkov, kar precej.

Kaj vse spada pod nakit?

Uhani so prav gotovo ena izmed stvari, ki spadajo med nakit. Čeprav je včasih veljalo, da uhane nosimo predvsem ženske, pa so v zadnjih letih postali precej priljubljeni tudi pri moškem spolu. Tako so za oba spola primerni običajni, manjši uhani, moški, ki bi nosil velike okrogle uhane, bi še vedno izstopal.
Zapestnice so še ena zanimiva stvar, ki spada med nakit. Lahko so različnih oblik in okrašene z različnimi dodatki, ki pa skupaj z izbranim materialom, ki ga izdelovalec uporabi za izdelavo zapestnice, vpliva tudi na ceno, ki jo boste kot kupec morali plačati prodajalcu. V osnovi so zapestnice namenjene temu, da jih nosimo na roki, čeprav obstajajo tudi takšne, ki jih nosimo na nogi, a so precej bolj redke kot prve.

Verižice in prstani pa so najbolj zanimivi izdelki, ko govorimo o nakitu. Predvsem prstane lahko uporabimo ob različnih priložnostih, predvsem pa je njihov namen običajno, da izkažemo naklonjenost neki osebi, običajno partnerju ali simpatiji. Tako poznamo zaročne in poročne prstane, ki jih največkrat krasi še kakšen drag kamen ter zlate, srebrne in prstane iz belega zlata. Ti tri materiali so pri prstanih še vedno najbolj pogosti, čeprav so lahko še iz marsikaterega drugega materiala.

Za vsako priložnost izberimo drugačen nakit

Nakit je nekaj brez česa niti v vsakdanjem življenju več ne moremo. A v našem življenju se zvrstijo vedno nove možnosti in vedno nove priložnosti, zato je pomembno, da za vsako priložnost izberemo drugačen nakit. Še posebej pozorni moramo biti kadar smo v izbiri nakita, ki ga bomo nosili ob svečanostih. Navadno z skrbno izbranim nakitom zapolnimo vrzel, ki nastane, ko se oblečemo, naličimo in si uredimo pričesko. Toliko različnih možnosti in toliko različnih priložnosti, da si izberemo nakit po meri.

Ni dovolj, da si le nadenemo določeno vrsto nakita, še kako je pomembno, da ga znamo nositi. Nakit je pomemben del nas samih in zato ni nič čudnega, da nam ta nepogrešljiv dodatek še dodatno dviguje samozavest. Iz žlahtnih ali ne žlahtnih kovin, iz lesa, gline, kamna, školjk, danes je lahko lep nakit narejen že iz skoraj vsakega materiala. Danes je nakit tisti, ki nas ne le lepša, včasih lahko prav dobrodejno pomaga tudi našemu zdravju. To je magnetni nakit, nakit, ki združuj lepoto in obenem pomaga do boljšega in lepšega počutja. To je nakit, ki ga lahko brez vsakršne skrbi nadenemo ob kakršnikoli priložnosti. Bodimo lepi in bodimo zadovoljni, nadenimo si nakit.

Prstani so namenjeni praznovanju pomembnih stvari v življenju

Nakit ima v sodobnem času prav poseben pomen. Še bolj poseben pomen pa ima del nakita, ki mu rečemo prstani. Prstani so namenjeni praznovanju najbolj pomembnih stvari v življenju, oziroma jih poklonimo najdražji osebi ob teh priložnostih.

Prstani se uporabljajo že od prvih zmenkov naprej, saj s tem ljubljeni osebi, največkrat kar fant punci, izkaže naklonjenost. Gre za nek simbol in simbolno dejanje, ki naj bi vodilo tudi v resno zvezo.

Precej bolj pomembni pa so naslednji prstani, ki jih lahko podarite ali dobite v dar v nadaljevanju zveze. Običajno bo v resni zvezi sledil zaročni prstan. Zaročni prstani so lahko precej dragi, lahko jih tudi krasi kakšen drag kamen, lahko pa so čisto enostavni ali celo doma narejeni. Kakšnega boste izbrali je odvisno predvsem od tega, kako zahtevna je oseba, ki ji boste ta prstan podarili.

Naslednji korak je običajno poroka in takrat potrebujete poročni prstan. Poročni prstan ima najmočnejši pomen in je nekakšen simbol poroke, brez katerega si danes tega dogodka sploh ne moremo predstavljati.

Prstani se med seboj ločijo glede na material, iz katerega so narejeni. Najbolj tipični, tudi za poroke in poročne prstane, so zlati prstani. V zadnjem času postajajo vse bolj priljubljeni tudi prstani iz belega zlata, ki so na hitro precej podobni tretji vrsti prstanov, to so srebrni prstani. Te tri naštete vrste so najbolj tipične in se največkrat prodajajo v zlatarnah, posledično je po njih tudi največ povpraševanja. Poznamo tudi druge vrste prstanov iz bolj eksotičnih materialov, a so precej bolj redki in se tudi precej težje dobijo.

Različni dragi kamni, ki lahko krasijo tudi vaš prstan, predstavljajo običajno kar večji del cene. Odločite se lahko za diamant, rubin, labradorit …