Arhivi Kategorije: Očala

Vrste kopalk

Kopalke so oblačilo, ki ga prav vsi potrebujemo. Nekateri se nanj spomnimo le v poletnih mesecih, ko se odpravimo na dopust oz. na morje, na kakšno jezero ali se hladimo v rekah. Drugi, ki imajo več časa in obiskujejo razne toplice ter druga kopališča, kjer je kopanje možno tudi v zimskih mesecih, bodo kopalke tudi pozimi poiskali v omarah.
Ženske kopalke v osnovi ločimo na enodelne in dvodelne. Pri enodelnih velja, da je trebuh pokrit saj so sestavljene iz enega samega dela. Včasih je lahko tako pokrita celotna površina trebuha ali pa sta dela med seboj povezana s tanjšim pasom. Če se odločite za enodelne kopalke, je dosti odvisno tudi od vaše samozavesti, kako zapeljive kopalke boste izbrali.
Dvodelne so vedno sestavljene iz zgornjega in spodnjega dela. Poleg čisto običajnih kopalk, ki jih na plažah tudi največkrat opazimo, obstajajo še različne drugačne izvedbe. Med bolj popularnimi in splošno znanimi so bikini kopalke.

Moške kopalke se prav tako lahko močno razlikujejo. Poznamo namreč več vrst. Med mladimi so vse bolj priljubljene kopalne hlače. Kopalne hlače so podobne običajnim kratkim hlačam, le da so narejene iz takšnih materialov, ki se hitro sušijo. Nekatere imajo lahko celo žepe in so uporabne tudi kot običajne kratke hlače.
Starejši še vedno prisegajo na tradicionalne kopalke, ki po svoji obliki spominjajo na običajne spodnje hlače. V zadnjem času pa se vse bolj uveljavlja tudi nov tip moških kopalk, ki je vsaj po količini blaga, ki se zanje porabi, nekje med tradicionalnimi kopalkami in kopalnimi hlačami. Gre za kopalke, ki po svoji obliki še najbolj spominjajo na tako imenovane boksarice in so tudi vsako leto bolj pogoste.

Športna očala so pomemben del opreme vsakega športnika

Športna očala so pomemben del opreme vsakega športnika, saj imajo lahko več pozitivnih lastnosti. Pri kolesarjih in podobnih športih so športna očala lahko tudi sončna očala, ki preprečujejo, da bi premočno sonce oviralo kolesarja med vožnjo, prav tako se sončna očala dobro obnesejo tudi pri nekaterih drugih športih.

Športna očala so pomemben del opreme vsakega športnika in to na svoji koži še kako dobro občutijo tisti, ki se ukvarjajo z različnimi zimskimi športi. Večja kot je hitrost bolj pomembno je, da so očala pravilno nameščena ter dobro delujejo, saj lahko le tako zaščitijo oči pred vetrom in morebitnimi prašnimi ali večjimi delci v zraku.

Športna očala so pomemben del opreme vsakega športnika in tega se dobro zavedajo tudi vsi tisti, ki se ukvarjajo z dirkalnimi športi, kot je npr. motociklizem ali formula 1. Pri teh športih so hitrosti tako visoke, da bi brez športnih očal oz. čelade s stekleno zaščito lahko športnik utrpel resne poškodbe že v primeru, da mu ob najvišji hitrosti prileti v glavo le manjši, sicer neškodljiv delček gume, kakšen kamenček ali kaj podobnega.

Pri nekaterih športih so tako sončna očala nujno potrebna, čeprav se želite le amatersko ukvarjati z neko disciplino, pri drugih so takšna očala obvezna. Seveda obstajajo tudi športi pri katerih ne potrebujete športnih očal, če nimate dioptrije. V kolikor imate dioptrijo in že tako uporabljate korekcijska očala, boste morali uporabljati tudi športa očala z dioptrijo, saj so le-ta precej bolj vzdržljiva in zanesljiva kot običajna korekcijska očala.

Prav gotov ste že sami kdaj videli kakšnega športnika na televiziji, ki je uporabljal športna očala pri športu, kjer jih sicer ne uporabljajo. V tem primeru je najbolj verjetno prav to, da je športnik imel korekcijska očala, ki so bila prilagojena njegovi dejavnosti.