Arhivi Kategorije: Računalništvo

Kateri računalniki ponujajo največ?

Kar nekaj spretnosti bo treba uporabiti pri izbiri računalnika, če želimo v pestri ponudbi najti najboljši odgovor na svoje želje in potrebe. Možnosti je preprosto preveč, da bi posebej obravnavali prav vsak računalnik, ki nas vabi na prodajnih policah. Treba je postaviti splošne kriterije, s katerimi bomo izbiro oklestili na nekaj smiselnih izdelkov. Ugotoviti je treba, kateri računalniki ponujajo največ za svoj denar.

S tega vidika je gotovo smiselna izbira računalnik HP. Gre za priznano znamko, ki pri vsakem modelu nudi še kaj več kot le vgrajeno opremo. Prepričani smo lahko v kakovost in zanesljivost izdelka, ne glede na to, v katerem cenovnem razredu ga najdemo. To za vsak računalnik HP jamči priznana znamka, ki slovi prav po dovršenosti svojih izdelkov. Piko na i pa doda še pestra ponudba, ki ponuja pravo rešitev tudi izbirčnejšim kupcem. Odličen računalnik HP namreč najdemo v prav vsakem segmentu ponudbe, tako med cenejšimi prenosniki kot med vrhunskimi delovnimi postajami, nenazadnje pa je znamka dobro zastopana tudi na področju strežnikov, pisarniške opreme in drugih povezanih izdelkov.

Seveda pa se ni treba omejiti le na eno znamko. Izbor lahko razširimo, če vključimo še serije drugih proizvajalcev, ki veljajo za prav tako zanesljive. Morda pravo rešitev skriva serija Lenovo IdeaPad, ki je prav tako zelo bogata z raznolikimi računalniki za vse mogoče uporabnike. Za svojo ceno verjetno prav računalniki Lenovo ponujajo največ, saj je možno v njihovi ponudbi najti izdelke z izvrstnim razmerjem med kakovostjo in ceno. V seriji Lenovo IdeaPad najdemo veliko prepričljivih modelov v vseh kakovostnih razredih, prav to dejstvo pa izdaja, da je možno med temi računalniki najti takšnega, ki bo najbolje odgovarjal na specifične potrebe vsakega posameznega uporabnika. Lenovo IdeaPad ponuja za svojo ceno zelo veliko, tako med cenejšimi kot dražjimi modeli, v vsakem primeru pa priznana znamka garantira kakovost in zanesljivost svojih računalnikov.

ASUS za manj zahtevne

Priznanega tajvanskega proizvajalca računalnikov in opreme mnogo računalniških navdušencev pozna predvsem po seriji Gaming ASUS, a pod to znamko najdemo še številne druge izdelke, tudi cenovno ugodnejše računalnike in tablice, ki bodo po godu manj zahtevnim uporabnikom.

ASUS tablica

Posebej priljubljena izbira je za mnoge uporabnike tablica. Ta združuje prednosti prenosnih računalnikov, dodaja pa še nekaj mobilnosti in enostavnosti uporabe. Poleg tega je tudi cena precej ugodnejša, kar je pomembna prednost za velik delež uporabnikov.

Katera ASUS tablica bo primerna za manj zahtevne uporabnike? Večinoma se bodo ti verjetno odločili za tablico z operacijskim sistemom Android, ki omogoča povsem enostavno in učinkovito uporabo. Na voljo so tablice vseh velikosti, izstopajo seveda standardne velikosti med 7 in 10 palci po diagonali zaslona. Tudi vgrajena strojna oprema je na voljo v različnih konfiguracijah, a manj zahtevni uporabniki temu ne bodo posvečali posebne pozornosti – vsaka ASUS tablica bo povsem zadoščala za izvajanje osnovnih opravil in brezhibno vsakdanjo uporabo.

Na voljo so tudi tablice z operacijskim sistemom Windows, kar je za nekatere uporabnike veliko bolj posrečena opcija. Res pa je, da ti uporabniki raje posegajo kar po prenosnikih in jim ASUS tablica morda tudi z operacijskim sistemom Windows ne bo povsem odgovarjala.

Nizkocenovni prenosniki

Če najdemo v seriji Gaming ASUS vrhunske prenosne računalnike za razmeroma visoko ceno, pa imamo na drugi skrajnosti spektra na voljo zelo ugodne prenosnike, ki se dobro obnesejo pri vsakdanji uporabi. ASUS je znan predvsem po tem, da ne varčuje pri zmogljivosti in vgrajenih komponentah, temveč pri odvečnem luksuzu – tudi cenejši računalniki iz njihove ponudbe so presenetljivo zmogljivi. Seveda se ne morejo kosati z Gaming ASUS računalniki, gotovo pa predstavljajo najboljšo izbiro v svojem cenovnem razredu, kar je za večino manj zahtevnih uporabnikov bržčas edina informacija, ki odloča o končnem nakupu ugodnega prenosnega računalnika.

Gaming ASUS laptop

Izdelava spletne strani po vaši meri

Načrtujete novo spletno stran? Naj vam pri tem pomagamo! Z našo pomočjo bo izdelava spletne strani potekala popolnoma gladko: vi boste povedali svoje želje, mi pa bomo poskrbeli za vse ostalo!

Kako do spletne strani?

Izdelava spletne strani je pomemben projekt, ki vam lahko vzame veliko časa in energije. Da temu ne bo tako, lahko poskrbimo mi oziroma naša usposobljena ekipa, ki bo svoj čas in energijo namesto vas posvetila vaši novi spletni strani ter poskrbela, da bo s svojim znanjem v najkrajšem možnem času ustvarila vrhunski rezultat, ki bo prepričal tudi najbolj zahtevne kupce. Beri naprej

pametni telefoni iphone

Iphone, izkušnja in želja

Iphone je dobra izkušnja.

Izkušnja in želja je iphone, ker zanjo na eni strani obstajajo ljudje, ki želijo dostopa do glasbe, informacij poleg vseh splošno znanih koristi. Na drugi strani pa je iphone izkušnja. Bolj kot je iphone dolga in obsežna izkušnja, boljša referenca je. Dobra referenca je koristna, ko je iphone predmet nakupa. Ker je lahko danes izbrati praktično kjerkoli in karkoli, predstavlja iphone zahteven nakup. Seveda lahko kriterije postavimo sami, reference pa upoštevamo poljubno. Pri tem se v veliki meri odraža značaj človeka. Nekateri radi izbirajo na slepo, drugi so skeptični, večina pa je nekje vmes. Izbira na slepo je v mnogih primerih dobra izkušnja, saj se iz tega veliko naučimo. Velikokrat se to zgodi, ko je predmet nakupa za nas neznanka. Takrat pač izkušnje moramo nekje začeti nabirati. V primeru slepega nakupa, prosto določimo svoje prioritete, selekcijo in številne druge motive izbire. Z izkušnjo uporabe bodo ti motivi ocenjeni kot dobri ali manj dobri. Ob naslednjem nakupu bodo te izkušnje upoštevane. Seveda točno tako, kot so bili skozi izkušnje dojeti. Manj dobre lastnosti bomo izbrisali ali pa se jih bomo na veliko izogibali. Dobre lastnosti pa bodo na drugi strani pogoj za nakup. Le s težka bomo odšli brez njih. V najslabšem primeru si bomo izborili kompromis s kakšno drugo dobro lastnostjo. Skeptični kupci so tisti, ki pred nakupom ne verjamejo nikomur, dokler lastnosti ne proučijo v podrobnosti. Dobra lastnost takega nakupa je dobro poznavanje vseh lastnosti, na drugi strani pa je tak nakup velika potrošnja časa. Kdor ga ima na pretek lahko tako izbira. Večina drugih pa lahko o takšnem nakupu zgolj sanjajo oziroma je pobožna želja. Mnogim se zdi takšen nakup tudi nesmiselne. Ker gre večkrat za podobne lastnosti in majhne razlike v funkcionalnih in drugih lastnostih je iskanje majhnih razlik nesmisel.

Iphone je prihodnost danes.

tablični računalniki za brskanje po spletu

Tablični računalniki, dostopnost spleta

Tablični računalniki omogočajo dostopnost spleta . Dostopnost spleta danes omogoča mnogo aktivnosti. Poleg tega se z dostopom do spleta lahko veliko hitreje opravi mnoge dnevne in izredne aktivnosti. Izredne aktivnosti so tiste aktivnosti, ki jih opravljajo v nekaterih posebnih zahtevah.

Tablični računalniki so dostopnost spleta izredno spremenili. Dostopnost do spleta je izredno hita. S tem se je tudi spremenila uporabnost informacij. Uporabnost informacij je velika takrat, ko nam je na voljo v naslednjem trenutku. Potreba po določeni informaciji se največkrat pojavi nenadoma. Običajno hočemo tudi v naslednjem trenutku imeti informacijo na dlani oziroma dostop do te informacije. Tablični računalniki nam za razliko od osebnih ali prenosnih računalnikov to tudi omogoči. Zato so tablični računalniki za nekatere ljudi prva izbira. Tablični računalniki jim omogočajo hitre informacije ter enostaven dostop do informacij. Kar je zanje osnovna zahteva. Tablični računalniki imajo še mnoge druge prednosti. Hkrati pa imajo tablični računalniki tudi nekatere omejitve. Slednjih se moramo zavedati, če želimo imeti dober nakup. Omejitve so predvsem v zmogljivostih, katere poznamo pri osebnih in prenosnih računalnikih. V veliko primerih takšne zmogljivosti ne smemo pričakovati, ker je to kratko malo iluzija. V veliko pomoč je praktičen preizkus. Zamislimo si določeno aktivnost, ki jo največkrat uporabljamo, pir obisku spleta. Preizkus tablice je mogoč v vseh večjih trgovinah. S tem praktičnim in preprostim preizkusom bomo veleli ali je tablica za nas primerna. V primeru, da nam ne zagotavljanja zaželenih lastnost, izberemo drugo tablico.

Običajno jih v večjih trgovinah tudi imajo. Prodajalci nam lahko ponudijo več tablic v preizkus. Pri tem moramo biti pozorni na vse lastnosti testirane tablice. Nekatere lastnosti so enake pri vseh tablicah oziroma se s spremenjeno tehnologijo tudi temu primerno spreminjajo. Druge lastnosti pa so značilne predvsem za točno določene blagovne znamke tablic. Tablični računalniki je lahko zelo različen, razlike pa prinašajo tudi različno zadovoljstvo ob nakupu in uporabi.

Tiskanje na prosojno folijo

Tiskanje na prosojno folijo je način tiskanja, ki se uporablja redko, sploh, ko je govora o uporabi tiskalnika za potrebe v domačem okolju. Tiskanje na prosojno folijo se lahko opravlja tako z laserskimi, kot z brizgalnimi tiskalniki, ki so med drugim oblikovani tudi za potrebe tovrstnega tiskanja. Tiskanje na prosojno folijo se večinoma uporablja za izvajanje predstavitev na grafoskopu. Z različnimi modeli lahko na prosojno folijo tiskamo besedila, pa tudi slike z uporabo tonerja in kartuš, kar lahko zelo popestri neko predstavitev. Posebno veliko se takšen tisk uporablja v šolah ali v drugih ustanovah, v katerih potekajo različna predavanja in posledično predstavitve. Pri tiskanju na prosojno folijo velja dobršna mera pazljivosti, saj lahko nastanejo težave, kar se zgodi predvsem v primeru, ko je proces izveden nepravilno, kar pa lahko vodi, ne le do slabih rezultatov, ampak, kar je še veliko huje, do poškodbe tiskalnika. Tiskanje na prosojno folijo zahteva previdnost, sama kakovost tiska pa je seveda v veliki meri odvisna tudi od naprave, s katero tiskamo in od kakovosti folije, na katero tiskamo. Uporaba navadne nikakor ni namenjena tiskanju, zato velja previdnost, saj lahko tip folije, ki ni namenjen tiskanju, povzroči, da se začne folija topiti, kar pa lahko na samem tiskalniku naredi precejšnje poškodbe. Za doseganje najboljših rezultatov je pomembno, da vedno izberete folijo istega proizvajalca, kot je vaš tiskalnik. V splošnem ne bi smelo najti primerne folije za vaš tiskalnik. Če uporabljate laserski tiskalnik, mora biti tudi folija namenjena za tiskanje na tovrstnem tiskalniku. Če imate v lasti tiskalnik, ki ima več pladnjev ali ima večnamenski podajalnik, preverite v navodilih, kateri je pravi. Če je ena stran folije bolj svetleča, kot je druga, za tiskanje na prosojno folijo, folijo vstavite tako, da bo tiskalnik tiskal na manj sijočo stran, kar pomaga, da se črnilo bolje vpije.

facebook oglaševa

Panda update, dobrodošla pridobitev spleta

Panda update je bil prvič predstavljen pred nekaj leti. Področje spletnih strani je panda update na novo uredil.

Predvsem je panda update posegel na področje optimizacije spletnih strani. Optimizacija spletnih stani , na področje katere je panda update posegel, ima za cilj želeno uvrstitev spletne strani. Panda update to uvrstitev nadzira. Po potrebi panda update ukrepa, ter spletne strani loči glede na analizo. Panda update na tak način doseže ločevanje med dobrimi in manj dobrimi spletnimi stranmi. Optimizacija spletnih strani je pomembna predvsem v spletnem trženju. Spletno trženje je sodobna oblika klasičnega trženja. Razlika med klasičnim in spletnim trženjem je v uporabi sodobnih orodji. Uporablja jih spletno trženje. Razvilo se je skladno z razvojem spleta. V začetku je bil splet domena vojaških krogov. Postopoma se je njegova uporabna vrednost prenesla tudi na civilno sfero. Z večanjem uporabnosti in dostopnosti je splet dosegel velik krog uporabnikov. Vsak velik krog uporabnikov pa je zanimiv za trženje izdelkov ali storitev, zanimiv je tudi za širjenje raznih ved, prepričanj, znanosti, informacij in drugih načeloma nepridobitnih zadev. Trženje je na ta način dobilo novo orodje, ki je prihranilo mnoge aktivnosti oziroma jih poenostavilo. Ciljni potencialni kupci imajo seveda pri spletnem trženju nekaj omejitev. V prvi vrsti morajo znati uporabljati splet in imeti za to določeno opremo. Mnoge generacije so to sprejele in osvojile z neverjetno naglico, druge osvajajo uporabo spleta počasi, nekateri pa ga po vsej verjetnosti ne bodo uporabljali nikoli. Spletno trženje mora vse te značilnosti poznati. Nesmisel je izvajati propagando in oglaševanje za skupino, kateri je splet tujka. Za druge pa je seveda več kot odlično orodje spletnega trženja. Ker uporabniki spleta svoje interese izražajo prek obiska spletnih strani, je za tržnike pomembno pridobiti njihovo naklonjenost. V veliki meri se optimizacija ukvarja z aktivnostjo, ki ima za cilj uvrstitev na dobro vidna mesta.

Panda update je dobrodošla novost na spletu.

samsung toner

Tiskalniki Samsung, zanesljivi in prijazni do uporabnika

Tiskalniki Samsung so produkt, ki ga imajo v svojem domu, večjih in manjših pisarnah, pa tudi v velikih podjetjih, številni zadovoljni uporabniki. In zakaj ga imajo najraje prav v velikih podjetjih in tam, kjer se veliko tiska? Zato, ker imajo njihovi črno beli in barvni laserski tiskalniki poleg nižje cene izpisa načeloma tudi veliko daljšo življenjsko dobo, sploh, če jih primerjamo z brizgalnimi tiskalniki. V primerjavi z brizgalnimi tiskalniki so laserski tiskalniki Samsung nekoliko bolj enostavnejše naprave, zato je dolgoročno z njimi precej manj težav. Pri laserskih modelih so gibljivi deli namreč le različni valji, pri brizgalnikih pa se peljejo glave levo in desno pri razmeroma visokih hitrostih in z natančnimi premiki. Zaradi tega laserji tradicionalno veljajo za bolj pisarniške naprave, brizgalniki pa za domače, a to zaradi vse nižjih vstopnih cen laserskih tiskalnikov Samsung niti ne velja več.

Samsung je tehnološko napredno podjetje, tiskalniki Samsung pa inovativni tiskalniki. Tako generacije, kot tudi modeli naprav se pogosto menjujejo, dejstvo pa je, da so prav laserski tiskalniki tisti, ki so zdržali najdlje. Tehnologija je namreč preverjena, v zadnjih letih so se le počasi večale hitrosti, pa še to bolj pri cenejših, domačih modelih, ki danes brez večjih težav dosegajo tudi po dvajset strani na minuto. Edino, kar se je še spreminjalo, so vmesniki. Osnovni standard je seveda USB, dražji modeli imajo tudi omrežni vmesnik. Z nastopom mobilnih naprav pametnih telefonov, tablic, prenosnih računalnikov in razširitvijo brezžičnih omrežji WiFi pa so se tudi pri tiskalnikih začeli pojavljati vmesniki WiFi. Sicer bolj pri brizgalnih modelih, a je vse več laserskih naprav s tem vmesnikom. Tudi laserski tiskalniki Samsung so šli v korak s časom, zato si lahko brez težav omislite lasersko večfunkcijsko črno belo ali barvno napravo. Novejši tiskalniki Samsung omogočajo celo direktno tiskanje iz pametnega mobilnega telefona.

HP kartuše

Kakšne kartuše za hp tiskalnike lahko kupimo?

Kartuše za hp so produkti, ki ga še posebej poznajo tisti, ki imajo v svojem podjetju ali pa doma hp tiskalnik. Tiskalniki hp so na tržišču že veliko let, zato veljajo za dobro, predvsem pa za kakovostno izbiro. Ker vsak tiskalnik, tako tudi hp enkrat ostane brez barve v kartuši, smo slej ko prej prisiljeni razmišljati tudi o nakupu le teh. Kartuše za hp je mogoče kupiti v originalni ali v neoriginalni različici. Prav gotovo so najbolj zanesljive originalne kartuše, čeprav je seveda treba pri tem vedeti, da so le te precej bolj drage, kot so neoriginalne ali tako imenovane obnovljene kartuše. Originalne kartuše za hp tiskalnike pa so dražje predvsem zato, ker stoji za njimi ime dobrega in priznanega proizvajalca, ki s svojo uveljavljeno blagovno znamko jamči za kakovost.

So sicer nekateri uporabniki, ki bi pritrdili, da bistvene razlike med originalom in ponaredkom ni opaziti. Originalne kartuše za hp tiskalnike pa dajejo vseeno, pa četudi so ponaredki videti popolnoma identični, večjo kakovost tiskanja, s tem pa večjo zanesljivost in bolj kvaliteten končni rezultat. Je pa tudi kartuše za hp tiskalnik, če želimo najboljšo kakovost tiskanja, treba primerno vzdrževati. To pa se začne že takoj, ko embalaži odpremo. Takoj, ko je embalaža enkrat odprta, začne teči življenjska doba še tako kvalitetne kartuše za hp tiskalnike. So nekateri, ki si bodisi zaradi trenutno ugodne cene kupijo rezervne kartuše. Ker pa je zaloga, še posebej za tiste, ki uporabljajo tiskalnik le za domače potrebe nekako nenujna, je zelo pomembno, na kakšen način se rezervna kartuša shranjuje. Zelo je pomembno, da se rezervna kartuša shranjuje na temnem prostoru, še posebej mora biti zaščitena pred toploto in pred svetlobo. Ali kupiti originalne ali nadomestne kartuše za hp je zgolj stvar vsakega posameznika, predvsem pa v veliki meri stvar izkušenj.

http://www.printink.si

KArtuše

Kartuše za HP tiskalnik

Kartuše za HP so zelo kakovostni proizvod priznane blagovne znamke ameriškega podjetja Hewlett-Packard, ki ima svoj sedež v Palo Alti v Kaliforniji. Ne le drugod po svetu, tudi pri nas so HP tiskalniki izjemno priljubljeni. Originalne kartuše za HP so narejene tako, da kar se da brezhibno delujejo z tiskalnikom HP. Na tržišču je mogoče kupiti HP kartuše v originalni in v neoriginalnih različicah. O tem, katere so boljše, je bilo narejenih kar nekaj raziskav. Na koncu so rezultati kljub vsemu pokazali, da originalne kartuše za HP, zagotavljajo boljšo kakovost in tako večjo vrednost, kot ponovno napolnjene in predelane kartuše, celo nekaterih drugih znamk. Originalni HP-jevi potrošni materiali uporabnikom nudijo večjo zanesljivost in več natisnjenih strani. Ponovno napolnjene ali predelane alternativne rešitve ne zagotavljajo enakega števila natisnjenih strani in se pogosteje kvarijo. Kartuše za HP tiskalnik so vsekakor plod vrhunskega znanja in tehnologije, zato imajo upravičeno takšno ceno. Kartuše za HP tiskalnik združujejo zanesljivo delovanje in kakovost, kar omogoča kar se da nizke stroške tiskanja. Ponarejene kartuše zmanjšujejo produktivnost, na takšen način pa lahko zelo povečajo stroške tiskanja, saj je treba vsebino, ki je bila slabo natisnjena znova natisniti, končni rezultat pa je velikokrat slaba kvaliteta. Rezultati raziskave so pokazali, da originalne HP-jeve kartuše v povprečju natisnejo 16,7 odstotka več strani kot ponovno napolnjene kartuše ter 52,6 odstotka več kot kartuše, ponovno napolnjene v avtomatih za ponovno polnjenje. HP podjetje zagotavlja za HP kartuše podporo in storitve, ki so prejele nagrado za kakovost in izvaja program v boju proti ponaredkom. Tako lahko na njihovi uradni spletni strani tudi sami kontaktirate HP-jev program v boju proti ponaredkom. A pri tem se vse pogosteje mešajo ponaredke, z kartušami za HP, ki so ponovno napolnjene in se prodajajo tako, da strank ne zavajajo, da gre za popolnoma nove, pristne kartuše za HP.

http://www.printink.si/