Arhivi Kategorije: Športna oprema

Plavutke za nove možnosti ob morju

Obmorski oddih običajno označuje sprostitev, gotovo pa so značilne tudi razne aktivnosti, s katerimi si lahko močno popestrimo prosti čas. Ogromno možnosti ponuja že morje, a za popolno zadovoljstvo bomo morali tudi sami nekaj storiti v tej smeri – potrebovali bomo opremo, ki omogoča uživanje na drugačne načine. Med najbolj priljubljeno počitniško opremo so gotovo plavutke, ki jih vzamejo s sabo tisti, ki nameravajo veliko časa preživeti v morju. Pravzaprav pod morsko gladino, saj gre za opremo, ki je posebej priljubljena med potapljači. Za resno potapljanje so plavutke že obvezna oprema, saj si drugače ne moremo predstavljati učinkovitega premikanja pod vodo. Seveda pa gre tudi v drugih primerih za zanimivo in zabavno opremo, ki jo lahko izkoristimo na različne načine. Na voljo so tudi plavutkeza otroke, prav najmlajši uporabniki bodo našli neštete načine za uporabo te opreme. Predvsem seveda za zabavo, pa tudi za urjenje svojih plavalskih spretnosti. Za najmlajše sicer niso primerne, bolj bodo koristile nekoliko izkušenejšim plavalcem.

plavutke

Katere plavutke izbrati?

Izbrati je treba kakovostne plavutke, ki bodo povsem odgovorile na potrebe uporabnika. To pomeni, da moramo dobro vedeti, za kaj jih pravzaprav potrebujemo in kaj nameravamo z njimi početi. Za otroke pridejo v poštev tudi cenejši izdelki, ki so namenjeni predvsem igri in zabavi. V vsakem primeru namreč ponujajo popestritev, ki bo med najmlajšimi gotovo zelo dobrodošla. Če pa se želimo nekoliko bolj posvetiti potapljanju, bo treba plavutkepozorneje izbrati, saj pridejo v poštev mnogi dejavniki, ki odločajo o pravi izbiri. Seveda je spet pomembno, da brskamo le po kakovostnih izdelkih, predvsem se je treba izogniti cenovno ugodni ponudbi, ki je sicer privlačna z nizko ceno, a pri uporabi takšne plavutkene bodo ponudile posebnega zadovoljstva. Izdelek moramo pred nakupom preizkusiti, pametno si je plavutke morda kar izposoditi in se seznaniti s konkretnimi modeli v praksi.

Kako pomemben je kolesarski števec?

Povsem enostavno in tudi varno lahko kolesarimo kar brez števca. Potrebujemo le dobro kolo, ki je v primernem stanju za vožnjo. Seveda pa ni nujno, da se vedno vozimo le z minimalno opremo – tudi pri kolesarjenju uporabljamo razne dodatke, ki lahko spremenijo izkušnjo pri uporabi kolesa. Med temi pripomočki je tudi kolesarski števec, ki lahko pri vožnji naredi veliko razliko. Ravno zato je priporočljivo, da o tej možnosti vsaj razmislimo. Sodobni števci so precej napredni, poleg tega pa so tudi dokaj cenovno ugodni in tako ne puščajo veliko pomislekov in izgovorov. Ne gre torej za to, kako pomemben je kolesarski števec, premisliti moramo le o tem, kako ga bomo optimalno izkoristili. Seveda ga ni treba uporabljati, pride pa zelo prav. Predvsem otroci radi spremljajo, kako hitro se prevažajo na kolesu, resni rekreativni kolesarji pa bodo z zanimanjem beležili prevožene kilometre, medtem ko profesionalci kolesarski števec uporabljajo za spremljanje moči in za dolgoročno upravljanje treningov. Gre torej za različne možnosti, o katerih mora presoditi vsak posameznik – ne gre za nujno opremo, je pa lahko števec v mnogih situacijah gotovo zelo uporaben.

kolesarski števec na kolesu

Kaj zmore kolesarski števec?

Sodobni števci so lahko zelo napredni in ponudijo razne informacije, ki se bodo izkazale za uporabne. Tudi osnovni kolesarski števec pa pove marsikaj o vožnji, če ne drugega ponudi vsaj trenutno hitrost in prevoženo razdaljo. Zelo priročne so funkcije, ki spremljajo kolesarjenje preko daljšega časovnega obdobja, tako se beležijo skupni kilometri in čas vožnje, kak naprednejši kolesarski števec omogoča tudi beleženje porabljenih kalorij in druge zadeve. Ne samo to, profesionalni števci so zelo zmogljivi za načrtovanje treningov in izvedbo kompleksnih vaj. A prav tako je lahko kolesarski števec namenjen nekaterim drugim namenom, ponuja morda navigacijo in se povezuje s telefonom. Uporabne so tudi povezave z drugimi senzorji, recimo za moč. Kupite ga lahko tukaj.

Tekaška oprema

Aplikacija za tek

Tek ne zahteva posebne opreme, pravzaprav dejansko ne potrebujemo prav ničesar. Povsem učinkovito lahko tečemo tudi brez oblačil in obutve, medtem ko pri večini drugih športov nujno rabimo določeno opremo. Seveda tudi pri teku uporabimo vsaj tekaške copate in športna oblačila, a še vedno je ta rekreacija enostavnejša od mnogih drugih. A tudi pri teku lahko uporabimo razne druge nenujne dodatke. Vedno bolj velja, da je to tudi aplikacija za tek, brez katere se nekateri sploh ne morejo več podati na tek. Gre za aplikacijo, ki spremlja gibanje in beleži ključne lastnosti, na primer hitrost, dolžino in premagano višinsko razliko. To so zanimivi in uporabni podatki, niso pa nujni za tiste, ki se s tekom ukvarjajo zgolj rekreativno. Ima pa aplikacija za tek gotovo še druge aspekte, ki jih je treba upoštevati – dodaja določeno družabno dimenzijo, tudi če tečemo sami, saj omogoča deljenje podatkov o teku s prijatelji ter primerjanje aktivnosti različnih tekačev. Poleg tega je aplikacija za tek uporabna za vodenje evidence in spremljanje napredka, po nekaj letih bo zelo zanimivo pobrskati po starih podatkih in ugotoviti, kako so se teki skozi čas spreminjali.

Katera aplikacija za tek je najboljša?

Nemogoče je reči, katera aplikacija za tekje najboljša. Vsak uporabnik ima svoje potrebe in želje, vsaka aplikacija pa svoje prednosti in slabosti. Za zahtevnejše tekače so gotovo najboljše aplikacije, ki jih ponuja tekaška ura – tako lahko aplikacija za tek nemoteno opravlja svoje delo in kar na zapestju ponuja vse svoje funkcionalnosti, ne da bi morali s seboj nositi mobilni telefon. Aplikacije na telefonih se razlikujejo predvsem v detajlih in v razponu funkcionalnosti, pa tudi v natančnosti podatkov, čeprav so pri tem v vsakem primeru omejene z zmogljivostjo telefona. Vsaka aplikacija za tek ima nekatere osnovne funkcionalnosti, mnoge pa ponujajo zelo veliko, pogosto omogočajo tudi beleženje drugih aktivnosti.

 

softshell jakna za šport

Jakne, zahtevna odločitev

Jakne so zahtevna odločitev .

Zahtevna odločitev so jakne, ker obstaja nešteto izvedb. Hkrati pa za jakne veljajo tudi različne zahteve. Med športne jakne pa se iz sezono v sezono uvajajo novosti. Ki izbiro še dodatno na eni strani obogatijo, na drugi strani pa lahko povzročijo nekaj zmede. Za športne jakne se odločamo takrat, ko želimo športne aktivnosti izvajati v času, ko so vpliv iz okolja manj ugodni. Pri športnih aktivnostih je takrat tehnična zasnova jakne zelo pomembna. Na eni strani mora športnika ali rekreativca ščititi pred zunanjimi vplivi, hkrati pa mora koži omogočati dihanje. Pri tem se ločijo aktivnosti, ki majo različne intenzitete. Bolj intenzivne aktivnosti zahtevajo več gibanja. Manj intenzivne aktivnosti pa imajo značilnost, da zahtevajo manj gibanja. Ker imajo bolj intenzivne aktivnosti večje zahteve, je temu primerno obleka zasnovana. To pa se na drugi strani izkaže kot slabost, če jo nameravamo uporabljati v druge namene. Predvsem v manj intenzivnih aktivnostih. Bolj intenzivne aktivnosti človeka bolj obremenijo, kar med drugim pomeni, da se bolj znoji. Znoj na koži pa ni zaželena lastnost. Bolj si želimo, da se znoj odvede na zunanjo stran oblačila. V tem primeru tehnične lastnosti omogočajo, da kot rečemo, koža diha. Nasprotje temu so zunanji vremenski vplivi. Oblačilo mora telo in organizem varovati pred negativnimi vplivi. Kar pomeni, da mora zadrževati prodor negativni vremenskih vplivov. To pa je ravno nasprotno, kot je zahteva odvajanja znoja na zunanjo stran oblačila. Problem danes rešujejo tehnične lastnosti oblačil. Med tehničnimi lastnostmi pa so se danes pojavile številne tehnično različne izvedbe. Namenjene so različnim zahtevam. Te pa ne gre prosto po Prešernu mešati, ampak je potrebno za dobro izkušnjo pravilno izbrati. To je najbolj pomembno za posebno aktivne osebe.

Manj aktivne osebe se lahko v začetnem koraku ali ob prvem nakupu lahko odločijo za bolj ali manj osnovne jakne .

 

Več

aktivno spodnje perilo za šport

Spodnje perilo, dostopno in prestižno

Spodnje perilo je lahko zelo dostopno lahko pa tudi prestižno.

Kako raznoliko je spodnje perilo lahko vemo predvsem iz osebnih izkušenj, katere smo pridobili skozi čas. V mnogih primerih bi lahko rekli, da je spodnje perilo dostopno ali prestižno. Dostopno spodnje perilo je tisto, katero izbere največ kupcev. Prestižno spodnje perilo pa je tisto, katero si lahko privošči le del kupcev. Velikokrat takšna delitev pomeni tudi zahteve, katerim bo spodnje perilo ugodilo. Hkrati pa je lahko tudi vodilo, po katerem pridobimo dober nakup . Dober nakup je danes odvisen od veliko dejavnikov. Nekaterim je pomembno, da jim nudi uporabno vrednost, drugim je bolj pomemben videz, tretjim je pomembna neka čisto njihova lastnost. Na podlagi tega se velikokrat tudi odločamo. Ker je lahko perilo različno izbrano, temu primero obstaja različna ponudba. Odločitve so velikokrat tradicionalna. Tradicionalna odločitev je takrat, ko je v zaporedju izbira enaka. Zaporedje izbire se lahko nanaša na proizvajalca, trgovca, blagovno znamko, model, namen ter številne druge lastnosti. Veliko kupcem veliko pomen proizvajalec ali blagovna znamka. Mnogo kupcev si s tem, ko je izbran proizvajalec ali blagovna znamka olajšajo nakup. Takšen nakup, kjer je v prednosti proizvajalec ali blagovna znamka, pomeni lahko dobre izkušnje iz preteklosti. Lahko pa je proizvajalec ali blagovna znamka izbira navdahnjena od tujega vira. Nekaterim pa proizvajalec ali blagovna znamka postane preprosto všeč med ostalo ponudbo v trgovini ob času nakupa. Veliko ljudem pomeni posebno vrednost trgovec. Danes je ponudbe veliko. Vendar iz izkušenj vemo, da je izkušnja s trgovci lahko dobra ali manj dobra. V mnogo primerih se dobrega trgovca držimo tudi v naprej. Medtem, ko se manj dobrega trgovca raje izogibamo. Dober trgovec ima dobro ponudbo, konkurenčne cene, ob nakupu nam nudi vedno tiste informacije, ki jih želimo, odlikuje pa se še s številnimi drugimi dobrimi lastnostmi.

Spodnje perilo izbiramo po mnogih lastnostih.

http://superge.si/Aktivno-perilo/

polar ure za merjenje

Polar, dobro počutje

Polar zagotavlja dobro počutje vsem, ki znajo izkoristiti prednosti.

Dobro počutje je za Polar motivacija. Človeku je danes motivacija zelo koristna, Polar je vsekakor lahko del tega. Odločitev za Polar je lahko spontana, lahko pa je motivirana na razne načine. Vsekakor je bolje, če Polar spontana odločitev. Človek se preprosto zave kako koristen je lahko Polar. Vendar to ne velja za vse primere. V nekaterih primerih je človek prisiljen v početje, ker to zahteva stroka. Dobrodošlo je, da se pozitivnih učinkov zavedamo prej, preden nastopi njihovo nasprotje. V nekaterih primerih so pozitivni učinki samoumevni preko pozitivnega razmišljanja. Človek je danes prevečkrat obkrožen z negativo. V svoji okolici ima takšne osebe, dogodke, aktivnosti, ter številne druge dejavnike, kateri prinašajo predvsem negativne lastnosti. vsem tem negativnim dejavnikom se mora človek v največji možni meri izogibati. Kako se izogniti je nemogoče povedati na splošno. Preprosto zardi človekove edinstvenosti. V osnovi sicer obstajata dve možnosti, ki pa jih človek čisto osebno jemlje in tudi po potrebi izvede. Tako imamo možnost umika, hkrati pa imamo tudi možnost soočenja. Umik pomeni, da se negativnim dejavnikom izognemo, tako, da z njimi nismo več soočeni. V mnogih primerih prinese to tudi druge pozitivne lastnosti, ki jih nismo pričakovali. Problem je v dejstvu, da smo ljudje navajeni določene rutine, vzorcev ter drugih lastnost. Te postanejo samoumevne, o drugem praktično ne razmišljamo. Ko smo soočeni s spremembo, hkrati spoznamo, da je drugo ne le mogoče, ampak je del vsakdanjika. Seveda drugih oseb, drugih kraje in vsega, kar je bilo za nas pred tem neznanka. Soočenje je seveda druga skrajnost, ki pa zahteva veliko poguma in samozavesti. Človek se mora zavedati tudi možnosti neuspeha, ter z njim računati. Tako ne sme biti presenečen, če bo v primeru neuspeha soočenja, ponovno postavljen pred novo odločitev.

Polar je v mnogih primerih pojem spremembe na bolje.

več

športne ure garmin

Športne ure, analiza rekreacije

Športne ure nam omogoča, da je analiza rekreacije dostopna na enostaven način.

Analiza rekreacije govori o tem, kako je potekala rekreacija, kaj smo dosegli. S pomočjo predhodnih podatkov in njihovega primerjanja lahko ocenimo kako je določena rekreacija bila bolj ali manj uspešna glede na predhodne rekreacije. S tem dobimo dober občutek za napredovanje in izboljšanje rezultatov rekreacije oziroma treningov. Danes je želja po rekreaciji velika. Ljudje se zavedajo, da je le rekreacija pot do boljšega zdravja in počutja. Zato se rekreacija vedno bolj množično uveljavlja. Rekreacija je dobrodošla, še boljše pa je, da pri njej ustvarjamo napredek in izboljšanje preteklih rezultatov. Brez tega je rekreacija bolj kot ne nastopaštvo, brez prave dodane vrednosti. Športne ure nam lahko omogočajo dober napredek. Ocena, ki jo športne ure dajo, je lahko koristna na mnogo načinov. Športne ure seveda niso le tehnični pripomoček. Danes so športne ure tudi estetske. Športne ure zato tudi doživljajo razne spremembe. Estetika, ki jo športne ure imajo, prinaša mnoge koristi. Tehnične lastnosti so v primerjavi z estetskimi različno izražene. Na eni strani nam to določijo proizvajalci, na drugi strani na podlagi ponudbe kupci sami določijo kaj je za njih najboljše. Verjetno najboljši pogled v priljubljenost določenega razmerja med tehniko in estetiko, bi nudili prodajni rezultati. Na podlagi njih bi doli najbolj priljubljene modele. Na podlagi ocen le teh bi dobili dobro oceno o tem, kaj pomenijo določene vsote tehničnih oziroma estetskih lastnosti. seveda je to le del zgodbe. Ure zahtevajo tudi investicijo. Kar pomeni, da višji cenovni razred načeloma ni priljubljen oziroma množično zastopan med kupci. Tako moramo pri oceni tehničnih in estetskih lastnosti upoštevati tudi dostopnost določenega modela. Kupci bi svoje poglede o estetiki in tehniki zagotovo spremenili, če bi bila spremenjena dostopnost v takšni ali drugačni smeri.

Športne ure so danes estetske, tehnično napredne ter dostopne v več različnih izvedbah.

Meh za vodo

Hidracija in kvaliteten meh za vodo

Da lahko ljudje dobro delujemo, je pomembno, da spijemo dovolj tekočine. Hidracija je torej eden izmed pomembnih dejavnosti za našo učinkovitost, še predvsem pa je potrebna pri različnih športnih oziroma gibalnih aktivnostih. Že samo če se odpravite na pohod, morate poskrbeti, da boste s sabo imeli plastenko vode. Pri nekaterih aktivnostih težje poskrbimo za to, da bi lahko s sabo nosili vodo. Predstavljajte si naprimer delo vojaka ali lovca. V takih in podobnih primerih je pomembno, da je naša oprema primerna za takšno aktivnost ter nam omogoča tudi možnost, da imamo ob sebi vodo.

Rešitev za takšne primere je zagotovo nakup mehu za vodo. In kje bi lahko kupili meh za vodo, da boste poskrbeli za hidracijo na vsakem koraku? Naj vam predstavim spletno trgovino Perunika, ki se ukvarja s prodajo opreme za vojake, policaje, lovce ali pa za prosti čas. V spletni trgovinici Perunika tako lahko najdete meh za vodo izraelskega podjetja Source. V ponudbi boste našli nekaj različnih hidracijskih sistemov, ki vsebujejo kvaliteten meh za vodo. Če boste pri nakupu mehu ali drugega artikla za hidracijo potrebovali pomoč, se lahko tudi vi brez skrbi obrnete na strokovnjake, saj vam bodo le ti pomagali do optimalnega nakupa za vaše želje in potrebe.

Ne pozabite na hidracijo, ne glede na to, ali sedite nekje v pisarni, ali vaše delo od vas zahteva veliko fizične aktivnosti, saj je tekočino zelo pomembna prav za vsak organizem. Da pa boste lahko popili dovolj tekočine, poiščite pripomoček, ki vam bo omogočal, da vas bo voda spremljala na vsakem koraku, pa naj bo to plastenka ali pa meh za vodo.

Asics športna oprema

Asics od ustanovitve do vrhunca

Asics kot podjetje in blagovna znamka ima zelo dolgo zgodovino, ki sega v leto 1949, ko je ustanovitelj Kihachiro Onitsuka pričel izdelovati športne copate za košarko. Kmalu zatem se je Asics pričel vzpenjati na svetovnem parketu športne opreme. Velik uspeh je doživel z dizajnom Mexico 66. Takrat je na svoje izdelke Asics prvič všil prekrižane črte, ki so kmalu zatem postale zaščitni znak, ki a uporabljajo še danes.

Asics ponuja izjemno široko paleto športnih izdelkov: športna oblačila za tek, nogomet, košarko, tenis in druge športe, obuvala in druge rekvizite, ki se uporabljajo kot sestavni del športe opreme ali pa kot pripomočki za doseganje boljših športnih rezultatov.

Eden izmed dokazov, da športno podjetje, kot je Asics, dejansko deluje v samem športnem vrhu, je stik s profesionalnimi športniki. Za ugled podjetja in športne blagovne znamke je zelo pomembno, da ga ekipe in individualni vrhunski športniki sprejmejo za svojega sponzorja. Brez zadržkov lahko priznamo, da je Asics vedno bil izjemno prisoten v vrhunskem športu kot sponzor. Sponzorirali so številne državne reprezentance različnih športnih usmeritev, različne športnike na področju tenisa, ragbija, plavanja in še bi lahko naštevali.

Tudi pri nas v Sloveniji je blagovna znamka Asics zelo prisotna v športu in rekreativni rabi. Predvsem so popularni in priznani tekaški copati, ki se uvrščajo v sam kakovostni vrh tako po udobnosti kot po varnosti. Prav področje tekaških čevljev je eden izmed kazalcev, koliko športno podjetje vlaga v tehnološki razvoj svojih izdelkov. Za blaženjem tekaških čevljev, stabilizacijo, zagotavljanjem varnosti itn. stoji cela znanost. Asics ima v svoji ponudbi številne modele, ki so posebej namenjeni različnim vrstam teka: šprint, dvoranski tek, tek po gozdnem terenu, gorski tek itn. Tisto, kar je potrebno še posebej izpostaviti, pa je prilagodljivost različnim profilom tekača. Ker ima vsak svojevrstno stopalo in tehniko teka, ponuja Asics prilagojene tekaške čevlje, ki omogočajo optimizacijo dinamike teka pri vsakem posamezniku.

http://www.superge.si

Adidas

Nasveti ob nakupu Adidas športnih copat

Če iščete kvalitetne telovadne copate za dvorano, potem poglejte v ponudbo pod blagovno znamko Adidas. Za dvoranske namene se običajno uporabljajo telovadni copati, ki imajo bolj raven podplat. Podplat mora biti nekoliko bolj trd, saj se tako izboljša oprijemanje in s tem se prepreči pogostost zdrsov. Zelo pomembno je namreč to, da je stopalo čim bolj stabilno na podlagi. Športniki vedo, kako pomembno je to pri stranskih gibih, ko se sproža veliko sile na sklepe. Zato je pomembno, da so Adidas dvoranski čevlji jedro opore.

Ne glede na to, ali kupujete dvoranske čevlje, tekaške čevlje ali katerekoli druge športne čevlje, je pomemben način, kako jih izberete. Najbolj primeren čas za nakup je popoldan. Takrat so stopala najbolj utrujena, saj je kupec prehodil že nekaj poti tekom dneva ali pa je že toliko časa prestal na nogah. To je pomemben dejavnik, ki vpliva na izbiro Adidas ali katerega drugega čevlja, kajti stanje stopala je zelo podobno kot takrat, ko je utrujeno od športne aktivnosti. Popoldan je torej stopalo nekoliko odtečeno, kot če bi že nekaj ur hodili ali tekli po kakšni stezi.

Če bi svoje Adidas športne copate kupovali zjutraj, bi torej tvegali, da boste kupili premajhne, saj ne bi upoštevali otekline, ki nastane po dolgotrajnem naporu. Zelo pomembno je, da so vaši Adidas športni copati udobni. To pomeni, da vas takrat, ko si jih merite, nikjer ne tiščijo. Pomembno je tudi, da tam kjer leži palec, ostaja čevelj od pol do enega centimetra. Če so prsti na stopalu preblizu konci čevlja, to ni dobro za prste. Sploh med športno aktivnostjo se zaradi pritiska ob nohte in konice prstov lahko pojavijo bolečine, ki pričnejo ovirati hojo ali tek. Adidas športna obuvala so sicer mehka in udobna, vendar ni vsak model primeren za vsakogar, zato si za merjenje vzemite čas in izberite tisti model, ki vam je všeč in se v njem počutite udobno.

http://www.superge.si/

Fitnes oprema

V fitnes po dobro fizično in psihično počutje

Fitnes je prostor, v katerem so različne naprave in trenažerji za telesno vadbo, tekaške steze, orbitreki, kolesa. Izraz fitnes izhaja iz besede fit, kar pomeni biti zmožen, sposoben, zdrav, fitnes pa sposobnost, zmožnost in zdravje. Še ena teorija govori o tem, da pomeni fitnes stanje, ko je človek čil, zdrav in treniran ter kot tak usposobljen tudi za zahtevnejše obremenitve pri športu in delu. Fitnes je ena izmed najbolj priljubljenih in razširjenih športnih aktivnosti današnjega časa. Redno obiskovanje fitnesa ima na človeško telo številne pozitivne koristi, med drugim boste porabili maščobne zaloge, preoblikovali boste svoje telo ter izboljšali videz, zmanjšali boste tveganje za bolezen in okrepili imunski sistem, postarali se boste bolj vzdržljivi, saj se bo povečala vaša moč, ohranila se bo vaša gibčnost, povečala se bo struktura kosti, veliko lažje boste premagovali psihične, pa tudi psihične napore, zmanjšali boste stres, izboljšali boste kakovost življenja.

Fitnes in vadba v njem vam bo pomagala zmanjšati znake staranja. Za vadbo v fitnesu potrebujete fitnes opremo. Pod fitnes opremo sodijo kakovostna športna oblačila, kakovostna športna obutev, brisača in plastenka, ki mora biti napolnjena z vodo. Oblačila za v fitnes naj bodo zračna in kar se da udobna, narejena iz materialov, ki dihajo in telesu omogočajo, da diha in ohranja enakomerno toploto. Ne priporoča se, da se oblečete preveč, saj bo telo tako veliko lažje odvajalo toploto, ki nastaja med samo vadbo. V fitnesu boste potrebovali udobne in dovolj široke športne copate, ki so namenjena izključno za uporabo v notranjih prostorih. Brisača s katero boste uporabili ne le za to, da bi brisali vaš pot, ampak tudi zato, da boste z njo zaščitili naslone in dele orodja, kamor se boste usedli ali ulegli. Fitnes je opremljen z garderobnim prostorom, v katerem se lahko preobujete in v miru preoblečete.

Oprema za aerobiko

Komu je namenjena aerobika in zakaj jo je dobro obiskati?

Aerobika je vadba, oblika rekreacije, ki jo sestavljajo različni elementi, naravni gibi, kot sta hoja in tek. Primerna je za praktično vse ljudi, saj lahko glede na to, kako so fizično dobro pripravljeni, sami izbirajo med različnimi zvrstmi aerobike. Žal živimo v stresnem času, ko nikakor ne najdemo pravega časa za zdrav način življenja saj je tempo hiter, vse to pa nas kaj hitro pripeljedo utrujenosti, slabe volje, bolezni, debelosti in nezadovoljstva. Aerobika je pravo zdravilo za odganjanje vseh tegob, ki nas pestijo. Z aerobično vadbo vzdržujemo srčno-žilni sistem, moč mišic in kosti, gibljivost, vzdržljivost ter koordinacijo in hitrost. Poleg tega pa se porabljajo še odvečne maščobe, zniža se nivo holesterola, zniža se krvni tlak, zmanjša se možnost poškodb mišic, legimentov, izboljša se mišično ravnovesje in izboljša se mišična prekrvavitev. Vse to so sami pozitivni znaki, zakaj si je treba vzeti čas, oditi na aerobiko in storiti nekaj za svoje telo, saj vadba pozitivno vpliva na mentalno zdravje, povečuje samozavest in samospoštovanje Pravilno izvajana in nadzorovana aerobna vadba spodbudno vpliva na celo telo. S primerno vadbo lahko razvijamo in vzdržujemo fiziološke in motorične sposobnosti, zvišujemo imunsko odpornost. Med vadbo aktiviramo in krepimo vse velike mišične skupine, s tem oblikujemo telo in vzdržujemo njegovo kondicijo, z razteznimi vajami pa poskrbimo za gibljivost. Je pa aerobika odlična za sprostitev in medsebojno skupinsko druženje in povezovanje vseh udeleženih. Aerobika pa je vadba, kjer je potrebna primerna oprema, ki vsebuje kakovostna, udobna in predvsem zračna oblačila, primerno športno obutev, bidon ali plastenko z negazirano pijačo, najbolje je, če je to voda, brisačo in obilo dobre volje. Aerobika je skupinska vadba, ki se opravljaob glasbi, z njo zadovoljimo tudi svoje psihične in sociološke potrebe. Aerobika je vadba, po kateri smo napolnjeni z energijo in pripravljeni na nove izzive.

Adidas oprema

Adidas, športna blagovna znamka, ki ima tradicijo

Adidas je beseda, ki smo jo verjetno v mladosti neštetokrat izrekli, saj so bile vsake superge, športni copati ali teniske poimenovane le z eno, preprosto besedo »adidaske«. Sanje so se začele leta 1920, v majhnem nemškem mestecu in te so bile, narediti športne čevlje, ki bodo najboljši, saj bodo ščitili športnike pred poškodbami, obenem pa bodo trpežni in vzdržljivi. Adi Dassler je tako začel prav tistega leta zgodbo o adidasu, in sicer v umivalnici, kjer je delala njegova mama, brez elektrike in brez strojev, le z dvema čevljarjema. Bil je naravnost fantastičen oblikovalec, njegove ideje in rešitve so adidas postavile na prvo mesto v svetu.

Danes je adidas celota, ki med seboj povezuje in združuje tri področje. Adidas Sport Style skrbi za prihodnost športnih oblačil, adidas Sport Performance skrbi za športne dosežke ter adidas Sport Heritage, pri kateri je v ospredju bogata dediščina in vrnitev nazaj h koreninam. Že od vsega začetka adidas intenzivno in tesno sodeluje z vrhunskimi športniki, kar prinaša izjemno inovativnost in neprecenljive rezultate. Leta 2001 je adidas predstavil posebnost, ki vsakemu posamezniku omogoča, da si oblikuje obutev po lastni želji, potrebi, po značilnosti svojega stopala, barvi, ter po zunanjem videzu. Njihov slogan je: »Za vsako stopalo in teren obstaja popoln čevelj«. A s tem njihovih idej in inovativnosti še zdaleč ni konec. Adidas je blagovna znamka, ki jo najdemo praktično vsepovsod, med športniki, na ulici, na odru, med uličnimi umetniki, pa tudi med pevci. Ne le športni copati, adidas je ime, ki spremlja športna oblačila, športno opremo, opremo za prosti čas. Veliko preveč jih je, da bi lahko naštevali.

Olimpijcev, zmagovalcev, nosilcev medaljev, ki so bili in so še vedno ponosni nosilci znamke adidas. Adidas je znamka, ki jo nosijo najboljši profesionalni športniki na svetu, brez nje pa ne moremo niti navadni ljudje.

Povzeto po: http://www.superge.si