Arhivi Kategorije: Turizem

Organizacija potovanja

Turistična agencija ali samoorganizacija – klasična dilema

Turistična agencija je organizacija, katero sodoben čas vedno spreminja in preoblikuje. Klasična dilema strank plačilo organizacije ali samoorganizacija je prisotna od nekdaj. Ljudje se vedno bolj zavedajo možnosti samoorganizacije, hkrati pa tudi omejenih možnosti samoorganizacije. Večje možnosti samoorganizacije je ponudil splet, ki je v gospodinjstva začel množično vstopati na prehodu iz dvajsetega v enaindvajseto stoletje. Danes ima približno tri četrtine gospodinjstev internet, kar pomeni temu primerno razširjenih možnosti za samoorganizacije.

Od kod nižja cena

Vendar preko istega vira spoznamo večinoma nedosegljivih prednosti, ki jih ima turistična agencija. To lahko ugotovimo na sila preprost način. Izbrano storitev poiščemo samostojno, primerjamo jo s ponudbo turistične agencije. Pogosto turistična agencija nudi ceneje isto storitev samostojno ali skupaj z drugimi storitvami. Mnogim se ob tem pojavi vprašanje, kako je to mogoče. Turistična agencija zakupi na trgu storitve kot velik kupec, ter jih temu primerno ponuja ceneje kot v primeru klasičnega nakupa. Vsak prodajalec ali človek z izkušnjo prodajalca ve, da je modro celotno ponudbo prodati nekoliko ceneje takoj, kot čakati dan za dnem na posamezne kupce. Dodatno se mnogi zavedajo prednosti v primerjavi s samoorganizacijo. Turistična agencija je na trgu vedno prisotna, konstantno pridobiva turistične izkušnje in nadgrajuje znanje, zato pozna vse pasti, spremembe in druge ovire, na katere lahko naleti samoorganizacija. Preden se te ovire kot informacija pojavijo v mediji mine čas, pogosto jih objavljajo samo organizatorji potovanj. Ki postanejo karikirano povedano poizkusni zajčki vseh ovir. Zato kljub večjim možnostim kot v preteklosti pogosto samoorganizacija kupuje storitve, ki jih ponuja turistična agencija. To so predvsem na razne načine ugodnejše turistične storitve, kot so na voljo v prosti prodaji na trgu. Samoorganizacija je na ta način ugodnejša, hkrati pa ostajajo v veliki meri zelo individualni odločitev, načrtovanje in izvedba. V samoorganizaciji potovanje lahko kadarkoli spreminjamo med trajanjem, saj nismo vezani na določen program potovanja. Individualne spremembe so lahko alternativna smer potovanja, čas bivanja v določenem kraju ter ostalo, kar turistična agencija ne spreminja.

www.agencija-oskar.si

all inclusive funtana vrsar

All inclusive resort, bogastvo ponudbe

All inclusive resort je bogastvo ponudbe, ki jo vsekakor ne gre spregledati med vsemi številnimi drugimi ponudbami.
Sodobnim turistom all inclusive resort pomenijo izbiro med številnimi drugimi ponudbami, kot so hotel, kamp ter druge ponudbe. Današnji gostje so zahtevni, zato je izbira pravega mesta letovanja brez dvoma zelo pomembna. V mnogih krajih je all inclusive resort zelo priljubljena odločitev. Lahko bi rekli, da je all inclusive resort osnova vsakega turističnega kraja. Ljudem all inclusive resort nudijo na eni strani osnovno možnost, na drugi strani pa jim je all inclusive resort enako udobni, kot nekatere druge možnosti. Vsak turistični kraj mora poleg tega nuditi tudi hotel, kamp ter druge ponudbe ter številne druge možnosti. Zelo pomembno je, da ima turistični kraj hotel, kamp, resort ter druge možnosti. Ker se na ta način gostje lahko odločajo za ponudbo, ki jim je najbolj všeč. Izkušnje, ki jih hotel, kamp ter druge ponudbe ter druge možnosti nudijo so med seboj različne. Prav to raznolikosti, ki jo nudijo hotel, kamp ter druge ponudbe pa gostje danes povprašujejo in iščejo. Največkrat je hotel, kamp ter druge ponudbe tradicionalna odločitev. Ljudje vedo, da jim določena ponudba nudi največ. Zato se zanjo tudi odločijo. V druge odločitve se lahko v vsakem primeru vrnejo. Mogoče v naslednji sezoni, mogoče v naslednjem prostem terminu. Čas sodobnega človeka je vedno bolj dinamičen. Zato se poleg klasičnih terminov za letovanje ponujajo možnosti izven njih. Tako imajo nekateri gostje radi ponudbe izven klasičnih terminov. Prednosti, ki jih ponuja letovanje izven klasičnih terminov, jim pomenijo veliko. Poleg tega so prednosti številne. Zato tudi ne preseneča zasedenost teh terminov, poleg klasičnih terminov. V prihodnosti gre pričakovati zanimivo gibanje trendov terminov. Klasični termini se bodo hočeš noče soočiti s sodobnimi zahtevami časa.
All inclusive resort je modra odločitev za vse zelo različne zahteve in okuse turistov.

omanj potovanje

Oman, obmorska država

Oman je obmorska država .Obmorska država Oman leži v jugozahodi Aziji. Oman je moč na globusu ali globalnem zemljevidu lahko prepoznati. Leži na jugovzhodni obali Arabskega polotoka. Arabski polotok je moč zlahka prepoznati, kot polotok med Azijo in Afriko. Oman meji na Združene Arabske emirate, Suadovo Arabijo ter Jemen. Značilen je tudi dolg obalni pas. Obalni pas sega od Omanskega zaliva na severovzhodu, do Arabskega morja na vzhodu. Morska meja Oman razmejuje od Pakistana in Irana.

Oman ima pestro in bogato zgodovino. Vse do konca sedemnajstega stoletja je bila sultanat Oman premožna država. Z Angleži in Portugalci je tekmovala za prevlado na območju Perzijskega zaliva in indijskega ocena. Svoj vrh je Oman dosegel v devetnajstem stoletju. V devetnajstem stoletju se je Oman razširil z vplivom in nadzorom v Pakistan in Iran, na jugu pa je njegov vpliv segal na otok Zanzibar. Danes otok Zanzibar pripada Tanzaniji. Zgodovina se je spremenila v dvajsetem stoletju. Takrat je njegova moč začela slabeti, saj je prišel pod vpliv Združenega kraljestva. Danes je oman absolutna monarhija. Takšna oblika ureditve velja od leta tisoč devetsto sedemdeset. Oman ima skromne zaloge nafte, zato je bil razvoj v veliki meri odvisen od tuje pomeči. V zadnjem obdobju je pomoč Združenih narodov pripomogel, da se je Oman uvrstil med gospodarsko razvite države.

Poleg tuje pomoči so k rasti in razvoju pripomogle gospodarske reforme, modernizacija ter bogatenje zdravstvenega, šolskega sektorja ter socialnega skrbstva. Naftna bogastva, ki so glede na ostale sosede skromna, predstavljajo glavni vir izvoza. Prihodki od izvoza nafte omogočajo tudi boljše socialne razmere za prebivalstvo. Oman šteje skoraj tri milijone prebivalcev. Večina ozemlja je ravninska puščava, najvišji vrh dežele pa sega skoraj tri tisoč metrov visoko. Dežela je na svojem ozemlju raznolika po vsakdanjiku, ki je različen. Oman je dežela, ki se vedno bolj zanimiva zunanjemu svetu.

http://www.agencija-oskar.si/blog/zakaj-v-oman/

vreme na hrvaškem in v istri

Kampiranje preživljanje prostega časa

Kampiranje nam omogoča bivanje in preživljanje prostega časa.

Preživljanje prostega časa je danes zelo zaželena oblika in način. Kampiranje ima svoje prednosti in slabosti. Kampiranje je danes mogoče v urejenem okolju, vedno manj je možnosti proste izbire bivanja v naravi. Prednost, ki jo takšno kampiranje prinaša je predvsem urejenost bivanja. Takšno kampiranje nam omogoča, da imamo na mestu bivanja vse pritikline civilnega življenja, katerega poznamo iz urbanega okolja. Poleg tega kampiranje nudi različne oblike strehe nad glavo, tudi ob pritiklinah civilnega življenja, kot sta voda, elektrika, sanitarije in podobno. Kampiranje ima ob tem tudi negativne lastnosti. Kampiranje ni mogoče kjerkoli. Kampiranje torej ne nudi povsem svobodnega gibanja v naravi. V naravnem okolju mora kampiranje spoštovati zakone in predpise, ki urejajo to področje. Prednost, ki jo ima kampiranje s je tudi svoboda gibanja. Predvsem se ta lastnost odraža v oblikah kampiranja, ki omogočajo, da lahko svojo bivalno enoto premikamo iz kraja v kraj. Seveda na mestih, kjer je takšno bivanje mogoče in urejeno. Poleg tega takšno kampiranje ne zahteva posebnih in dodatnih aktivnosti za bivanje. Bivalna enota se parkira in postavi na točno določeno mesto v kampu, kampiranje se s tem v večini primerov lahko začne. Nekaj dodatnih aktivnosti lahko takšno kampiranje po parkiranju ali postavitvi zahteva le, ko želi oseba ali skupina ljudi imeti dodatno vrednost kakovosti bivanja. Tako nekateri razširijo svoj bivalni prostor tudi zunaj bivalne enote, nanjo oziroma v njeno okolico namestijo tudi dodatno opremo, ki omogoča večjo kakovost bivanja. V tem pogledu se osebe, ki se odločijo za takšno kampiranje tudi povečini razlikujejo. Nekatere osebe želijo izkoristiti predvsem osnovne možnosti, drugi tej osnovni možnosti radi dodajo večjo kakovost bivanja. Odraža se predvsem v večji podobnosti življenju v urbanem okolju. Obstajajo pa seveda tudi bolj preproste oblike kampiranja, kjer je mogoče v vsej polnosti uživati stik z naravo.

Kampiranje lahko omogoča svobodo mobilnosti.

 

Kolesarjenje na Hrvaškem je prijetno

Kolesarjenje na Hrvaškem je prijetno doživetje v različnih obdobjih leta.

Za kolesarjenje na Hrvaškem se lahko odločimo na različne načine. Nekateri se za kolesarjenje na Hrvaškem odločijo v okviru letnega dopusta oziroma počitnic, drugi pa se namensko odločijo za kolesarjenje na Hrvaškem. V prvem primeru je
kolesarjenje na Hrvaškem del počitnic, torej postranska zaveda letnega oddiha. V drugem primeru pa je kolesarjenje na Hrvaškem v glavni vlogi, oddih in počitek je seveda postranska zadeva. Kolesarjenje na Hrvaškem pozna tudi tisoč in en način. V veliki meri o načinu kolesarjenja odloča izbira trase. Hrvaška je geografsko zelo različna dežela, temu primerno je različna klima in drugi pogoji vadbe. Obala Jadranskega morja je zelo priljubljena v vseh delih leta, pravo nasprotje pogojev ob morju so gorski predeli nad morjem. Za kolesarje so povezave med morsko obalo in gorskimi predeli zelo dobrodošle in primerne za nekatere zahteve vadbe. Dobri kolesarji bodo namreč vedno govorili o tem, da brez poštenega klanca ni treninga. Nekaj klancev se dobi tudi ob bližnji obali, ki je zelo priljubljeno kolesarsko središče. Seveda sta obala Jadranskega morja in bližnji gorski predeli le del možnosti za kolesarjenje na Hrvaškem. Nekaj lepih kotičkov za kolesarjenje je ob ostalih obmejnih delih s Slovenijo, nekaj pa tudi v ostalih predelih države. Užitek razdalj je lahko prepleten z drugimi lastnostmi. Ob meji s Slovenijo je tako možno kolesariti na ravninskih predelih, gričevnatih progah, kot tudi gozdnih področjih. Vsaka od naštetih možnosti ima svoje značilnosti in posebnosti. Odločitev ne bo težka za izkušene kolesarje ali pa ljudi, ki območja in njihove značilnosti poznajo. Za začetnike in tiste, ki se v krajih nahajajo prvič so dobrodošle informacije. Kolesarske informacije se lahko dobi na različnih virih in različne načine.

Kolesarjenje na Hrvaškem je bližnja in dostopna kolesarska izkušnja, ki jo velja izkoristiti v naboru različnih možnosti in priložnosti.

Smučanje v Sloveniji je tradicija

Smučanje v Sloveniji jenarodna tradicija .

Nacionalna tradicija je smučanje v Sloveniji zaradi zgodovine in sedanjosti. V sedanjem času je smučanje v Sloveniji uspešno zaradi dosežkov naših tekmovalcev. Poleg tega je smučanje v Sloveniji uspešno zaradi mnogih smučišč ter velikega števila smučarjev. Smučanje v Sloveniji svojo uspešnost gradi na dolgi in bogati zgodovini. Zagotovo je smučanje v Sloveniji staro tako kot v drugih sosednjih krajih. Zato ne preseneča, da je smučanje v Sloveniji tako priljubljeno in uspešno, kot v sosednih krajih. Velika priljubljenost v časovnih obdobjih niha in se prilagaja trenutnim razmeroma časa, možnostim smučarjev ter drugim pogojem. Zagotovo se v nekaterih obdobjih občuti manjše ali večje število smučarjev glede na pretekla obdobja. Najbolj upad občutijo turistični delavci, prodajalci smučarske opreme, izposojevalci smučarske opreme, ter posledično država sama. Možnosti za smučanje bi seveda radi imeli mnogi, predvsem pa bi z omogočanjem možnosti imeli večje število smučarjev v Sloveniji. Danes je smučanje v Sloveniji možno na različnih krajih. Smučišča so urejena, omogočajo dobro in varno smuko. Zelo priljubljena so smučišča, ki omogočajo dostopno in kakovostno smuko. Dostopno smuko omogočajo smučišča, ki imajo dobro prometno povezavo in prometno infrastrukturo. Ljudi se namreč v veliki meri odločajo za določeno smučišče tudi na podlagi dobre prometne povezavi. Vsi namreč želijo čim več in čim bolje smučati, temu primerno želijo biti na smučišču čim prej. Kakovostno smuko omogočajo urejena smučišča in naprave na smučiščih. Urejena smučišča so odraz skrbi turističnih delavcev. Zavedajo se, da bo njihovo smučišče uspešno in priljubljeno le, če bo obiskovalcem omogočena dobra in varna smuka. Smučarske naprave na smučiščih omogočajo predvsem kakovost smuke. Kakovost smuke je pogojena z časovni izkoristkom zakupljene pravice smučanja. Varnost in pogoji smuke so ob tem samoumevni.

Smučanje v Sloveniji ima v prihodnosti ogromno potenciala za razvoj in napredek smučišč in vsega kar je z njimi povezano.

Kamp prikolica, mobilne počitnice

Kamp prikolica omogoča mobilne počitnice .

Mobilne počitnice kamp prikolica omogoča zaradi lastnosti mobilnosti. Lastnost mobilnosti kamp prikolica omogoča že vsaj pol stoletja. Kamp prikolica je postal priljubljen način kampiranja z povečanjem dostopnosti avtomobilov širšim množicam. Podjetni posamezniki so se zavedali, da je lastništvo avtomobila dobra osnova za novo obliko kampiranja. Posledično je postalo kamp prikolica izziv. Tako imamo iz tistega obdobja, ki mu lahko rečemo pionirsko oboje, veliko počitniških prikolic, katere so še danes prava mojstrovina. Dostopni avtomobili so bili takrat, v primerjavi z današnjimi majhni, imeli so manjše zmogljivosti. Komaj zadovoljivo so prevažali štiri potnike in prtljago. Tako so morali pionirji tem šibkim zmogljivostim prilagoditi kamp prikolico. Danes imamo na trgu kar nekaj podobnih počitniških prikolic, ki sledijo temu trendu. Vendar so bolj ali manj domena pustolovskega tipa kampiranja oziroma osnovnega kampiranja z veliko odrekanja. Pri tem je kamp prikolica zelo osnovna oblika kampiranja. Kupci takšnih počitniških prikolic si želi predvsem streho nad glavo. Odsotnost raznih dodatnih lastnosti in opreme v tem primeru nobenega pravzaprav ne moti. Kamp prikolica jim nudi streho nad glavo in dostopno bivanje. V veliko primerih se takšna kamp prikolica vleče z cenovno dostopnim avtomobilom, razmeroma skromnih zmogljivosti. Omogočeno je z lahko gradnjo in odsotnostjo mnogih elementov, ki so značilnosti višjih cenovnih razredov počitniških prikolic. Lahka gradnja in odsotnost mnogih elementov pomeni, da je teža počitniške prikolice majhna. Kar omogoča šibkemu avtomobilu cenovno dostopnega razreda lahko vleko počitniške prikolice, pa tudi obvladovanje počitniške prikolice pri zaviranju in drugih zahtevanih lastnostih. Seveda so mobilne počitnice mogoče tudi v povsem drugih razredih. Nekateri želijo pravo nasprotje osnovam, želijo si udobje doma na kolesih oziroma vse kar imajo doma.

Kamp prikolica v tem primeru ne skopari z udobjem in razvajanjem bivanja.

Avstrija, smučarsko doživetje

Avstrija je svojevrstno smučarsko doživetje .

Smučarsko doživetje Avstrija ponuja že dovolj dolgo, da ji zlahka rečemo tradicionalna ponudba . Avstrija je razvoj turizma in turistične dejavnosti doživela skladno z naprednim razmišljanjem in z njim povezanimi aktivnostmi. Naravne danosti, ki jih Avstrija ima v izobilju, so takrat povezali z naprednimi povezavami in takrat sodobnimi izumi in napravami. Zato je
Avstrija kmalu po vzpostavitvi sodobnih prometnih povezav doživela turistični razcvet. Nezdravemu načinu življenja pred stoletji, katerega je zaznamovalo predvsem življenje v mestu, je Avstrija nudila zdravo alternativo. Avstrija je turistične kraje razvijala na različne načine. V nekaterih primerih je šlo za podjetniško žilico, v drugih za potrebo, v tretjih pa za pisano paleto drugih vzrokov. Podjetniška žilica je vse zainteresirane gnala k boljšemu izkoristku naravnih danosti. Potrebe so turistične kraje in turistične aktivnosti ustvarjale iz največkrat osebnih razlogov. Tako imamo primere, ko so se danes povsem samoumevne turistične aktivnosti, razvile iz osebnih razlogov, ki so bili predvsem želja po zdravljenju raznih bolezni. Ljudje, ki so na ta način razvili danes samoumevne turistične storitve, so po deželi iskali kraje, kateri so preko naravnih danosti in možnosti, omogočali doseganje zdravilnih učinkov. Naravne danosti so bile v tem primeru združene s takrat sodobnimi ugotovitvami zdravstvene stroke. Avstrija se je razvijala v tako zimskih, kot letnih turističnih zmogljivostih. Letne in zimske turistične aktivnosti so bile pred stoletji drugače razumljene in izvajane kot danes. Zato mnoge zmedejo tradicionalna letovišča, ki v starih dokumentih razlagajo turistične aktivnosti, katere danes potekajo v drugih obdobjih leta. Sneg v Avstriji ni nikoli primanjkoval, zato je smučanje nekaj samoumevnega. Razvilo se je iz potrebe, kmalu pa so domačini spoznali, da lahko svoje snežne bregove ponudijo tudi turistom, kateri se želijo smučati. Do današnjih dni so smučišča v Avstriji razvila ponudbo, ki je vzor in zgled mnogim.

Avstrija omogoča smučanje, katerega si vedno znova želimo.

All inclusive, ponudba vredna zaupanja

All inclusive je ponudba vredna zaupanja .

Ponudba vredna zaupanja je all inclusive zaradi množice ugodnosti. Množica ugodnosti je v all inclusive primeru praktično celoten obseg turističnih storitev, katere si lahko turist privošči in izbere. Čeprav velja prepričanje, da je all inclusive stvar prestiža, temu večkrat ni tako. Za napačno razlaganje pojma all inclusive je velikokrat krivo ocenjevanje brez poznavanja osnov in vsote vsega kar ponudba obsega. Tako mnogi all inclusive primerjajo z ceno stroškov bivanja klasičnih počitnic, vendar pozabijo prišteti stroške potovanja do kraja bivanja. V all inclusive ponudbi se dodatno dobijo možnosti, ki omogočajo, da svoje vozilo pustimo doma in nam ni treba skrbeti za celo vrsto z njim povezanih aktivnosti. S prevozom povezane aktivnosti so stroški potovanja, parkiranja, trajekta, morebitni izredni stroški, ki so povezani z kaznimi, okvarami in mnogimi drugimi izrednimi dogodki. Poleg tega je ponudba, ki nudi vse na enem mestu dobra za ljudi, ki se ne želijo ubadati z raznimi aktivnostmi, povezanimi s pripravo hrane in drugih podobnimi dejavnostmi. Ker hočejo svoj oddih dodobra izkoristiti, se jim zdi primerno, da svoj čas ne tratijo po nepotrebnem. Velikokrat se takšna rešitev zdi celo racionalna, treba je zgolj sešteti čas, ki ga sicer potrošimo in čas za vse pripadajoče aktivnosti. Poleg tega razni letoviški kraji za določene turistične storitve zahtevajo doplačila, včasih tudi omejitve. Pri storitvi, ki vključuje tudi razne druge turistične storitve v seštevek vseh storitev. Ponudba, ki vključuje vse, je včasih tudi prijetno presenečenje in izkušnja več. Razlogov, da je ponudba, ki vključuje vse, je včasih tudi prijetno presenečenje in izkušnja več, je več. Pomisliti velja samo na destinacijo. Za njo lahko pred tem sploh slišali nismo. Za kar nismo krivi in se tega ne gre sramovati..

All inclusive nam takšne nove destinacije sporoča in nas vabi, da pridobimo izkušnjo več, s tem bomo hkrati prihranili marsikatero zadrego v prihodnosti.

Več si preberite tukaj.

Kampiranje s šotorom je užitek

Kampiranje s šotorom je užitek svobode bivanja v naravnem okolju.

Za kampiranje s šotorom lahko trdimo, da je osnovna možnost kampiranja . Kampiranje s šotorom je hkrati tudi najstarejša oblika kampiranja. Zaradi preprostosti se je kampiranje s šotorom do današnjih dni ohranilo, ter ima na eni strani tradicionalne privržence, na drugi strani pa se tradicionalnim privržencem iz sezone v sezono pridružujejo novi navdušenci.
Kampiranje s šotorom ima vrsto prednosti, zaradi katerih je tudi lahko bi rekli, zimzelena oblika kampiranja. Cenovna dostopnost in praktičnost sta zagotovo prednosti, ki kampiranje s šotorom zlepa ne bodo moč izriniti s seznama priljubljenih oblik kampiranja. Šotor je cenovno dostopno zasilno prebivališče, ki si ga lahko izberemo v množici oblik in izvedb. Pri nakupu je dobro pregledati čim večjo množico različnih šotorov. Za posebne namene velja prisluhniti tudi strokovnjakom, kateri bodo iz lastne prakse znali izpostaviti lastnosti, katerim velja še posebej nameniti več pozornosti. Kampiranje s šotorom je poleg tega praktično, saj lahko šotor oprtamo na ramena, ga pospravimo v prtljažnik avtomobila, ali ga na kakšen drug način z lahkoto prenesemo do kraja kjer bomo kampirali. Zelo dobrodošlo ob nakupu je tudi praktično seznanjanje s šotorom. Postavljanje šotora zgleda na prvi pogled enostavno, vendar ga kljub temu velja preizkusiti na lastni koži. Mnogi so sicer dobro ponudbo zavrnili prav na račun postavitve, na slabšem pa so predvsem tisti, ki postavljanje ne preizkusijo pred nakupom in kasneje ali trpijo zahtevnost postavitve, ali celo prodajo šotor s pripadajočo izgubo. Danes je ponudba dovolj velika in pestra, da si lahko izberemo šotor, ki nam pri postavljanju ne bo delal težav in preglavic. Poleg tega velja ob nakupu posvetiti pozornost tudi drugimi lastnostim. Nekatere lahko preverimo v trgovini, za druge pa je najbolje, da si podoben šotor izposodimo za nekaj dni.

Kampiranje s šotorom je osnovna oblika kampiranja, ki iz leta v leto pridobiva nove navdušence.

Avstrija, simbol dobrega turizma

Avstrija je simbol dobrega turizma .

Simbol dobrega turizma je Avstrija zaradi dobre izkušnje mnogih obiskovalcev. Dobra izkušnja je možna zgolj takrat, ko so turisti zadovoljni celotno ponudbo turističnih storitev. Avstrija se poleg tega lahko pohvalit tudi s turisti, ki tradicionalno obiskujejo njihove turistične kraje in destinacije. Zagotovo so oni najboljši ambasadorji in reklama za vse, ki so v dilemi kaj izbrati za krajši ali daljši čas smučanja. Avstrija lahko v tem pogledu nudi veliko tako enim kot drugim. Dnevne turiste zagotovo poleg dobrega smučanja zanimajo tudi dobre prometne povezave. Njihovo smučanje je povezano in odvisno od dobrih prometnic, njihove prevoznosti in možnosti preprostega dostopa. Za smučarje, ki na smučiščih preživijo več časa je zelo pomembna lastnost dobra namestitev in kakovost bivanja. V času bivanja želijo imeti najboljše po njihovem okusu. Kakovost bivanja je sestavljena iz mnogih turističnih storitev, ki od turističnih delavcev zahtevajo veliko znanja, izkušenj, aktivnosti in intenzivnosti delovanja. Avstrija je zaradi števila nočitev brez dvoma ena izmed velesil turizma zimskih mesecev. Mnoge Slovence Avstrija zanima iz različnih razlogov. Za vse, ki se odpravljajo na dnevno smuko, so zanimiva predvsem smučišča ob meji. Bližina jim omogoča kratko potovanje in obilo smučarskih užitkov na smučiščih. Za vse, ki se odpravljajo na daljše smučanje, so zanimiva tudi oddaljena smučišča. Avstrija je lahko odlična odločitev tudi zaradi različnih načinov povezav. Mnoge zanimajo smučišča, ki so dostopna z javnimi prevoznimi sredstvi. Takšni ljudje imajo lahko neprijetne izkušnje zimskih cest, lahko pa gre za preprost užitek in željo po izkušnji opazovati deželo skozi okno. Kar je brez dvoma veliko bolj prijetno, kot vožnja in ubadanje z dogajanjem na cesti, posebno v zimskih mesecih.

Avstrija je zanimiva izkušnja za smučarje in vse njihove najbližje, tudi takšne, ki se s smučanjem srečujejo prvič.

Hrvaška, pomorska država

Hrvaška je pomorska država . Poleg pomorstva ima razvite tudi prometnice, železniški in letalski promet.

Pomorska država je Hrvaška zaradi vseh pomorskih kapacitet v današnjem času pa tudi v zgodovini. Jadransko morje je bilo tako danes, kot tudi v preteklosti pomembna vez med oddaljenimi morskimi obalami in notranjostjo Evrope.
Hrvaška leži na strateški točk, preko njenega ozemlja potekajo danes pomembne prometnice, ki omogočajo pretok ljudi, blaga in storitev. Pomembnost ozemlja je izpričana že v zgodovini, o pomembnosti prometnic, ki so povezovala takrat svetovna središča v širši okolici priča zgodovina ter ostanki. Hrvaška lahko navdušencem kulturnih spomenikov lahko veliko zanimivega prikaže. Prizadevanja za ohranjanje kulturne dediščine so pomembna, svoje dosežke pa med drugim lahko prikažejo obiskovalcem, v širnem svetu pa so zabeležena z uvrstitvijo hrvaške kulturne dediščine na seznam svetovne kulturne dediščine. Med zaščitena mesta, ki spadajo na seznam svetovne kulturne dediščine sodijo Nacionalni park Plitvička jezera, Dioklecijanova palača, Mestno jedro Dubrovnika, Mestno jedro Trogirja, katedrala v Šibeniku. Nacionalni parki so Brioni, Kornati, Krka, Milet, Paklenica, Risnjak in Severni Velebit.
Hrvaška je razdeljena na administrativne enote ali županije. Prestolnica ima v ureditvi poseben status. Pomembna mesta poleg prestolnice so še Split, Dubrovnik, Reka, Zadar, Osijek, Karlovec, Pulj, Sisek, Knin, Šibenik, Slavonski Brod, Mali Lošinj in Vukovar. Na Hrvaškem je podnebje zmerno celinsko, v gorskih predelih je moč uživati gorsko podnebje, ob obali je prisotno mediteransko podnebje. Hrvaška ima razvejano mrežo prometnic. V obdobju po osamosvojitvi so se zgradile mnoge pomembne prometnice, ki povezujejo pomembne kraje države. Med najpomembnejše spada povezava med Splitom in Zagrebom. Dobro razvit je tudi pomorski promet, z mnogimi pristanišči za tovorni promet, kot promet potnikov. Največje pristanišče je na Reki. Hrvaška ima razvit
letalski promet , pristanišča so v Zagrebu, Zadru, Splitu, Dobrovniku, Reki, Osijeku in Puli.

Hrvaška je država z bogato zgodovino in pomembnimi prometnimi povezavami.

Hotel Hrvaška, čudovita izkušnja

Hotel Hrvaška je čudovita izkušnja .

Čudovita izkušnja je hotel Hrvaška zaradi vsega, kar je moč na širšem območju dežele videti, spoznati, izkusiti, doživeti. Hotel Hrvaška bo navdušila tako aktivne obiskovalce, kot tiste, ki si želijo počitka in sprostitve. Množica znamenitosti , ki se nizajo po celi deželi, ponudbo hotel Hrvaška naredi izjemno zanimivo. Sama obala, ki je najbolj obiskana ponuja zelo različna doživetja. Med severom in jugom obale so se skozi stoletja razvile kulture, običaji, navade, pod vplivom različnega vsakdanjika. Hotel Hrvaška lahko na ta način navduši zelo različne zahteve. Oddaljenost zaradi dobrih prometnic ni težava, na njih je moč potovati udobno in hitro. Hotel Hrvaška je zaradi tega na dosegu roke. Poleg tega prometnice omogočajo, da se lahko izkusi hotel Hrvaška v različnih podnebnih, geografskih, kulturnih in drugih značilnosti v okviru enega samega letovanja. Turisti se lahko v razmeroma kratkem času, ki pomeni uro vožnje, iz mediteranskega podnebja umakne v svežino gorskega zraka. Ali si obratno bivajoč v objemu svežine gorskega podnebja, želi popestritve dopusta z obiskom obale. Vse v zelo kratkem času. Takšna raznolikost je zelo dobrodošla za mnoge turiste. Ljubitelji kulinarike imajo na tak način moč izkusiti različne okuse in dobrote lokalne kulinarike. Vsi, ki radi ustvarjate in se umetniško izražate lahko prijetno s koristnim na platno ali skozi objektiv fotoaparata ujamete zanimiv motiv. Za športnike in rekreativce so takšne razlike lahko zanimiv izziv, saj se lahko na ta način intenzivnost vadbe poveča, tako kot pripravljenost na točno določeno zahtevo. Hotel Hrvaška je zanimiva izkušnja tudi za vse, ki se na dopust odpravljate na drugačne načine. Železniški in letalski promet je dobro urejen, pika na I pa je tradicionalni ladijski promet. Lepa doživetja so lahko zanimiva na vsakem koraku, pa naj si gre za sodobne ali klasične načine.

Hotel Hrvaška nudi doživetja, ki jih gostje zlepa ne bodo pozabili.