Arhivi Kategorije: Vedeževanje

Uvod v vedeževanje iz kave

Vedeževanje iz turške kave je zelo popularen ritual v deželah, kjer v kulturi prisotno pitje kave. Članek lahko naprej berete zaradi zabave ali pa zaradi resnega pristopa k stvari. Vse se je pričelo v Turčiji v poznem 16. stoletju. Danes je taseografija akademski izraz za vedeževanje iz turške kave.

Če premešaš usedlino in jo obrneš na krožniček, bo usedlina padla nanj. Zato bodo nastali vzorci na površini tega. Veliko ljudi verjame v vedeževanje, da usedlina lahko napove prihodnost. Ekspert lahko vidi specialne ikone, ki se odražajo v simbolih, ali pa kar v določenih dogodkih.

Zelo važno je da vedeževanje poteka celostno, da ne interpretiramo samo določenih simbolov, ampak dojamemo sporočilo v celoti. Države v katerih je vedeževanje iz kave popularno so Turčija, Grčija, arabski svet, Rusija in države Bližnjega vzhoda, ZDA, Avstralija in Velika britanija.

Vsaka izmed teh držav ima svoje rituale in tradicije povezane s vedeževanjem iz kave. Religija ima velik vpliv in velik delež pri tem, saj vedeževanje poteka po vsem svetu. Kakor koli pa je razumljivo, so simboli različni glede na to, da recimo križ, cerkev, mošeja, angel pomenijo različne stvari v različnih kulturah.

Vaja in prakticiranje branja in vedeževanje iz kavnih usedlin pa potrebujejo izkušnje in intuicijo. So ljudje, ki se s tem ukvarjajo profesionalno, vsi pa lahko to poskusimo za zabavo. Bralci razpravljajo o naši preteklosti, sedanjosti ali pa prihodnosti. Z redno vajo boš lahko prepoznal vedno več simbolov ter jih povezal v celoto.  Vendar moraš pa upoštevati pravilo, da nikoli ne vedežuješ iz lastne skodelice, le za lastno vajo glede prepoznavanja simbolov).

Če vas zanima več, pa si oglejte spletno stran http://www.poceni-vedezevanje.com/.

Vedeževanje naj opravljajo jasnovidci

Za človeštvo je od vedno zanimivo in privlačno vedeževanje. Človeka je vedno zanimalo kaj ga čaka. Vedno rad razmišlja o svoji prihodnosti. Velikokrat se človek boji svoje prihodnosti, zato se odloči za vedeževanje, da je pripravljen na vse kar ga čaka.

Kdo se lahko ukvarja z vedeževanjem?

Biti morajo jasnovidni ljudje, imeti morajo posebne sposobnosti videnja prihodnosti in imeti morajo intuicijo. Samo posebno nadarjeni ljudje so lahko dobri vedeževalci. Nekoč so potrebovali napovedovalce prihodnosti za naravne nesreče, vojne, … V današnjem času se uporablja vedeževanje za komercialne namene. Veliko je zanimanja za naše zdravje in zdravje naših sorodnikov, zanima nas finančno stanje in kakšno bo to stanje v prihodnosti, zanima nas področje ljubezni in kaj nas na tem področju čaka v bližnji prihodnosti.

Velike so tudi spremembe v načinu vedeževanja. Vedeževanje po telefonu je vedno bolj aktualno, ker je zelo praktično. Lahko se pa odločimo za napovedovanje prihodnosti s pomočjo internetnih strani. Ni potrebno čakati. Še vedno se za vedeževanje uporabljajo večinoma karte. Aktualne so ciganske karte, tarot karte, remi karte in tako imenovane angelske karte, ki so najmanj poznane. Karte kot pripomoček za napovedovanje prihodnosti se je veliko uporabljalo v 14.

stoletju in so aktualne še danes. Veliko manj se v današnjem času uporablja kavo, oziroma kavno usedlino. Še nekaj jet nazaj je bilo zelo iskano in uporabljeno vedeževanje pri šlogarci s pomočjo kavne usedline. Danes ta način vedeževanja ni aktualen, ker je potrebno iti do vedeževalca. Veliko bolj udobno se je usesti v domači kavč, poklicati po telefonu in si privoščiti vedeževalca. Lahko se odločimo za stalnega vedeževalca, kateri lahko postane naš svetovelec. Današnji časi so tako zelo stresni, da nam lahko stalni vedeževalec veliko pomaga tudi z nasveti. In če nas dobro pozna, je veliko lažje.

Vedeževalci in poceni vedeževanje

Z napovedovanjem prihodnosti so se ukvarjali ljudje vseh civilizacij, obdobij in prostorov, staro je toliko kot človeštvo. Jamske risbe v Franciji izpred 15000 let dokazujejo, da so v takratnih skupnostih vedeževalci že uporabljali vedeževalske sposobnosti šamanov na podoben način kakor v Sibiriji v 19. stoletju. Danes je vedeževalcem astrologija izjemno priljubljena. V vsej zgodovini vedeževanja se na izviren način zrcalijo človeški upi in bojazni. Človekovi prvi poskusi, da bi napovedal prihodnost, segajo daleč v predzgodovinsko obdobje: samo ugibamo lahko, kakšna sredstva je takrat uporabljal. Najbrž podobna kot nekatera primitivna plemena danes, vedeževanje, razlaganje sanj, žrebanje, vedeževanje po znamenjih na zemlji in v plamenih ter po oraklih vseh vrst. Vedeževalci so verjeli, da imajo lahko odrasli moč, da vidijo v prihodnost, če pa so med otroki naleteli na kakšnega s posebnimi intuitivnimi sposobnosti, so te njegove sposobnosti gojili in negovali, da je postal poklicni vedeževalec. Veljalo je, da imajo otroci bolj zanesljive slutnje od odraslih in celo intuitivni šesti čut.

Vedeževalec je uporabljal pripomočke, ki so mu pomagali napovedovati dogodke. V Papui in Zambiji, na primer, je služil za posrednika med vedeževalcem in sporočilom kipec. Na Tahitiju so uporabljali bučo ali vrč z vodo približno tako, kakor pri nas kristalno kroglo, spet drugod posebne vrste nihalo ali navadno vejo. Ko pa govorimo o poceni vedeževanju, se nam podaja vprašanje kaj sploh je poceni vedeževanje in ali je sploh lahko dobro. Glede na to da obstaja kar nekaj vedeževalk, katerih je namen samo pobrati denar se moramo dobro prepričati katerega vedeževalca bomo uporabili. Poceni vedeževanje je tisto, ki kljub nizki ceni vsaj v večini pravilno napove prihodnost. Torej ko se boste odločili za vedeževanje dobro premislite vse mogoče scenarije, ki se lahko zgodijo ali pa se rajši odločite za malo dražjega in kvalitetnejšega vedeževalca.