Arhivi Kategorije: Zabava

Pustni kostumi za odrasle so lahko tudi za halloween.

Pustni kostumi za odrasle so lahko tudi povsem nore narave

Čeprav je značilno, da se za pusta in Halloweena šemi predvsem mlajša generacija ljudi, je značilno, da se pri nas šemijo tudi tisti, ki so že precej stari. To je odvisno predvsem od narave človeka. Ravno za to nam trg ne ponuja samo pustnih kostumov za otroke, ampak pomembno mesto pri nakupovanju tovrstnih izdelkov zavzemajo tudi pustni kostumi za odrasle.

Trgovina, ki ponuja pustne kostume za vse generacije

Pustni kostumi za odrasle in tudi za otroke ne pridejo v poštev samo v pustnem času. Jeseni praznujemo tudi prav poseben dogodek, ki se imenuje Halloween. V tem času se močno poveča prodaja najrazličnejših kostumov in tudi vseh ostalih pripomočkov, ki dogodek še bolj popestrijo. Spletni nakup pa se med vsemi nakupi najbolj izplača, saj velja za najhitrejšega, najbolj kakovostnega in tudi najbolj poceni. Na spletnih prodajnih policah priljubljene trgovine s pustnimi oblačili boste lahko izbirali med kostumi, ki so namenjeni vsem generacijam.

Pustni kostumi za odrasle, za katere se zanimamo mi, pa so lahko tudi povsem nore narave. To opazimo tudi med zelo bogato ponudbo kostumov v spletni trgovini. Pred nakupom pa moramo natanko vedeti, katera velikost kostuma nam bo ustrezala. Vsi kostumi, ki so namenjeni odraslim in tudi otrokom, so natančno opisani. Med opisom pa lahko vidimo tudi, med katerimi velikostmi lahko izbiramo.

Ne glede na to, kakšni bodo pustni kostumi za odrasle in otroke, pa bomo za vse plačali le malo denarja, saj se na spletnem mestu prodajajo tudi po posebni akcijski ponudbi, ki je drugje na trgu ne moremo dobiti.

Ugriz klopa ima za človeka lahko hude posledice

Ugriz klopa ima za človeka lahko hude posledice. Mnoge osebe ugriz klopa bolj skrbi kot pik kače. Dodatno težo daje strah oseb, ki so strokovnjaki na področju zdravstva. Zavedajo se procesa zdravljenja na splošno ter vseh njegovih značilnosti. Možno dolgotrajno zdravljenje je ena izmed značilnosti zahtevnega odpravljanja posledic, ki jih je povzročil ugriz klopa.

Ugriz klopa je lahko usoden

Ugriz klopa lahko korenito spremeni kakovost življenja

Slovenski gozdovi so idealni življenjski prostor, največkrat je bil ugriz klopa in posledično obolenje klopnega meningitisa zabeleženo na območju Gorenjske, Koroške, Notranjske ter na območju prestolnice. Med najbolj izstopajočimi sta območji Cerknice in Škofije Loke. V Sloveniji se dodatno na sto tisoč prebivalcev našteje petnajst bolnikov s klopnim meningitisom, evropsko povprečje pa znaša pet bolnikov na sto tisoč prebivalcev. Število obolelih je različno, v zadnjem obdobju je nihalo od dvainšestdeset do preko tristo. Še več težav povzroča ugriz klopa preko Lymske borelioze, bolezen je tudi do dvajsetkrat pogostejša. V tem primeru ugriz okuženega klopa prizadene živčevje in sklepe, kaže se kot bruhanje, bolečine, odpovedi nog in na razne druge načine. V Sloveniji je zabeleženo zelo različno število obolenj. Leta tisoč devetsto šestindevetdeset je bilo nekaj manj kot dva tisoč pesto okuženih, deset let kasneje skoraj dva tisoč več, leta dva tisoč trinajst skoraj sedem tisoč. V zadnjih letih število obolenj niha od dobrih tri tisoč sedemsto do preko štiri tisoč dvesto. Lymska borelioza se za razliko od klopnega meningitisa prenese z zamikom dolgim vsaj en dan. Razlika je v nahajališču bolezni na klopu oziroma v njegovem prebavnem sistemu. Klopni meningitis se prenese takoj, saj se klice nahajajo na klopu tik ob mestu vboda. Lymska borelioza lahko z hujšimi posledicami izbruhne po daljšem času, bolezen lahko počiva tudi leto, leto in pol ter nato izbruhne z nizom znakov. Ugriz klopa se lahko po tednu ali dveh spremeni v glavobol, vročino, bolečine v mišice in druge posledice, v tem primeru težave povzroča bakterija Anaplasma phagocytophilum, bolezen se imenuje Humana granulocitna anaplazmoza.

Televizija je prisotna v vsakem gospodinjstvu

Televizija je slovenska gospodinjstva začela osvajati po drugi svetovni vojni.

Današnja nacionalna televizija je bila ustanovljena leta tisoč devetsto devetinštirideset kot TV laboratorij. Pravo televizijsko oddajanje se začne leta tisoč devetsto sedeminpetdeset, oktobra naslednje leto se začne eksperimentalni program, mesec kasneje pa redni program. Prvi neposredni prenos iz Slovenije v tujino so bili smučarski poleti v Planici, postopoma so se po Sloveniji začeli odpirati novi televizijski studiji, gradila se je mreža televizijskih oddajnikov. Slovenska televizija je v marsičem presegala standarde drugih, gospodarsko bolj razvitih držav. Primer je slika v barvah, ki je bila na Slovenskem ozemlju prej, kot v gospodarsko bolj razviti Italiji. Nekoč napreden način prenosa slike in zvoka je danes vse bolj redek. Klasična televizija ima danes konkurenco v kabelski televiziji, internetu ter drugih tehnologijah. Z naštetimi tehnologijami se je spremenil tudi širši pojem televizija. Tako mnogim za ogled televizijskega programa ne služi več televizijski sprejemnik, ampak stacionarni ali prenosni računalnik oziroma druga ustrezna naprava. Praktično so omenjene naprave postale televizija za mnoga gospodinjstva. To so gospodinjstva, ki živio v manjših stanovanjih ter pogosto uporabljajo prenosni računalnik ali kakšno drugo ustrezno napravo. Dodatna televizija oziroma televizijski sprejemni prinaša dodatne stroške, ki niso zanemarljivi. Hkrati pa alternative omogočajo praktično enako kakovost sprejemanja televizijskega programa. Digitalizacija je prinesla velik preskok na splošno, klasika postaja vedno težje gledljiva. Preskok se je zgodil praktično v trenutku, dejansko pa v vsega nekaj letih. Danes so že nekaj let stare vsebine v stari tehniki zgolj pogojno sprejemljive. Govorimo o vsebinah, ki so stare okrog desetletje. Če je vsebina v klasičnih tehniki edina preprosto nimamo druge opcije. Zato si jo ogledamo oziroma si jo hočeš nočeš moramo ogledati. V vseh drugih primerih pa praktično vedno odločimo za sodobno tehniko, ki je bistveno bolj sprejemljiva in gledljiva.

Televizija je v povojnem obdobju doživljala številne evolucijske kot revolucionarne spremembe.

televizija T-2

Sport tv, kakovosten športni program

Sport tv je zelo kakovosten in ogleda vreden športni program .

Program sport tv obsega vsa najpomembnejša športna dogajanja. Za mnoge gledalce je športni program najzanimivejša vsebina na televizijskem ekranu. Mnogi gledalci izbrani šport na sport tv tudi dejansko igrajo oziroma se z njim ukvarjajo. Zanje je ogled izbranega športnega tekmovanja, turnirja ter drugega dogajanja še posebej zanimiv, saj ga lahko doživljajo bistveno drugače kot neaktivni gledalci. Dobro vedo, kaj je potrebno za določen dosežek storiti, kaj zahteva določen dosežek ter razne druge zanimivosti in podrobnosti. Drugi so preprosto gledalci, ki jim je dogajanje na športnih prizoriščih zanimivo in vredno ogleda. Tisti z daljšim stažem spremljanja športnih dogodkov na sport tv so velikokrat tudi živi leksikoni. Na postavljeno vprašanje o športnem dogodku, športniku ali drugi športni temi bodo znali v trenutku poiskati odgovor. Nobena ovira ni dogodek izpred desetletji ali več, v javnosti že pozabljen športnik ali moštvo ter že zdavnaj zbledel ali celo presežen športni dosežek. Brez dvoma je sport tv dobra vsebina, o tem veliko govorijo že imena elitnih tekmovanj, elitnih športnih ekip ter elitnih posameznikov. Športni boji so velikokrat nepredvidljivi, zato so zanimivi vsaj toliko kot napeta kriminalka ali kakšen drug podoben filmski žanr. Dodatno organizatorji tekmovanja ali prenosa tudi med odmori in drugimi prekinitvami poskrbijo za vedno zanimivo vsebino na sport tv. Dodatno je mogoče danes z ustrezno tehniko ter podporo operaterja gledati program sport tv praktično kjerkoli. Zato dogajanje ne spremljajmo nujno v udobnem naslanjaču, ampak praktično povsod. Za vse, ki želijo kratko jedrnato biti obveščeni o dogajanju, pa obstajajo razne posebne oddaje ali vsebina na spletu. Posebne oddaje so posvečene dogodkom, posameznikom, moštvom ter drugim temam, ki so vredne osvetlitve z vseh zornih kotov.

Spletni sport tv pa je možnost biti obveščen o vsem aktualnem ter tudi malo bolj oddaljenem tekmovanju na izbran način.

hbo

Hbo, televizijski program

Hbo je televizijski program .

Gledalcem hbo omogoča ekskluzivne premiere , vrhunske serije, zanimive dokumentarce ter ogleda vredne koncerte. Program je na voljo neprekinjeno, kar pomeni, da je mogoče z ustrezno opremo gledati televizijo takrat kadar se nam zahoče. V naše domove in na naše televizorje je hbo prišel predno je bil na voljo kot kanal. Mnogi se tega ne zavedajo, čeprav so njegovo vsebino spremljali ter je nekaterim celo ostala v živem spominu kot ogleda vredna vsebina. To so bile razne vsebine, ki jih hbo trži na trgu televizijskih vsebin. Na podlagi tega lahko rečemo, da imamo z omenjenim kanalom mnogi že izkušnje. Glede na ogledano vsebino dobimo občutek kakovosti ostalih vsebin, ki jih ponuja hbo . Prednosti so jasne, predvsem gre za program, ki ga ne prekinjajo razni komercialni oglasi. Ta hiba mnoge odvrača od gledanja televizijskih vsebin, saj nočejo biti tarča agresivnega oglaševanja. Zanimivo pri tem je, da smo imeli v nekih drugih časih program z bistveno manj oglasnimi sporočili. Ter smo se čudili raznim tujim kanalom, kjer so bile reklame sestavni del programa. S to izkušnjo znamo hbo kanal brez oglasnih sporočil tudi bolj kakovostno oceniti. Vemo kakšen užitek je gledati nadaljevanko, film, dokumentarec, koncert ali drugo vsebino brez prekinitve. Veliko lažje se vživimo, nimajo strahu, da bo napetost ali drugo kakovost vsebine prekinil reklamni blok, naši vtisi o vsebini so veliko bolj nepodredni. Dodatno nam je vsebina z podnapisi v slovenskem jeziku približana na najboljši možni način. S tem ima tudi učno noto, če jo želimo izkoristiti. Kdor spremlja določeno vsebino z določenega področja v tujem jeziku ve, da je mogoče v razmeroma kratkem času osvojiti najbolj osnovne izraze in najbolj osnovne pojme v tujem jeziku. Najbolj zanimivo je, da preprosto znamo te izraze, čeprav se sploh ne zavedamo kdaj smo jih osvojili.

Hbo je dobra izbira.

Novodobni čarovniški triki – triki z kartami

Umetnost čarovniških trikov je človeštvu znana že tisočletja. Prve trike so čarovniki kazali že v starem Babilonu, eden najstarejših trikov je sigurno trik z žogicami in kozarci, kjer mora gledalec slediti trem žogicam, ki jih čarovnik spretno skriva pod kozarci.

Stereotip čarovnikov je bil vedno starejši moški, oblečen v frak, imel je čarovniško palico, na glavi pa mu je čepel visok cilinder, iz katerega je običajno potegnil zajca. Običajno so bile čarovniške predstave na odrih, kjer je čarovnik zlahka skril številne stvari pred občinstvom.

Nič več.

Novodobne čarovnije so se prenesle predvsem na ulice, kjer prevladujejo triki s kartami. Mladi čarovniki naključno izbranim ljudem kažejo nerazumljive iluzije, ki ob pravi predstavitvi ljudi očarajo za večno. Pa tudi čarovniki niso oblečeni v drage frake, ampak nosijo navadna oblačila, da bi se čim bolj približali navadnim ljudem. Novodobno čarovništvo trike resnično predstavi prav pred očmi gledalcev, nobenih ogledal in dimnih zaves, ki bi zakrivala pogled.

Seveda je za zahtevnejše trike potrebno ogromno vaje, zato ne mora biti vsak čarovnik. Dobri čarovniki imajo za sabo leta vaje, najboljši desetletja. Potrebno je veliko potrpljenja, veliko nastopanja pred ogledalom. A na koncu je vse delo vredno truda. Čarovništvo je zabavljaška umetnost, ki se je razvila predvsem zato, da bi očarala ljudi. In če so ljudje vidno ponoreli zaradi prikazanega trika in si ga nikakor ne morejo razložiti, je cilj dosežen.

Na koncu je potrebno povedati še to; če vas na ulici ustavi fant, ki bi vam pokazal kakšen trik s kartami, se pustite očarati, kajti očarani boste.

TS

Cardistry – nova veja umetnosti

CARDISTRY // Card Flourishing – Virtuoso Test Room

(to flourish = ang., pomeni cveteti)

Cardistry je dokaj nova smer umetnosti, kjer človek pokaže kako spreten je s kupčkom 52 navadnih igralnih kart.

Smer se je prvič začela pojavljati na ulici, kjer so ulični čarovniki na spreten način mešali karte in tako zmedli opazovalce. Od tam naprej pa je šlo samo še navzgor. Danes po celem svetu mladi kažejo svoje sposobnosti manipuliranja kart in širijo to novo umetnost. Smer se je povsem odcepila od čarovniških trikov z kartami, kar pomeni, da čarovnik ni ‘flourisher‘ in tudi ravno obratno.

Pri umetnosti gre predvsem za vizualni učinek, ki ga prikaže nastopajoči. Za dober efekt pa je potrebno izjemno veliko vaje in potrpežljivosti. Če hočeš postati dober flourisher, je treba vaditi vsak dan, neprestano imeti karte v rokah in ponavljati vzorec. Za odličnost je potrebno več let trdega dela (najboljši imajo za sabo tudi desetletja vaje).

Ampak nenehna vaja se tudi obrestuje. Človek, ki se ukvarja s to umetnostjo ima odlične motorične sposobnosti, precej boljše kot ljudje, ki se s tem ne ukvarjajo. Razvijejo pa se tudi veliko hitrejši refleksi.

Sam se s tem ukvarjam dobrih 6 mesecev in  lahko vam povem iz prve roke, ljudje so navdušeni, ko me vidijo, kako manipuliram karte in ustvarjam različne strukture 🙂

Več o tej novi umetnosti lahko najdete na internetu, lahko pa si preberete tudi tukaj.

Španija in njena pestra zgodovina

Španija je iz vidika zgodovinske in kulturne dediščine ena izmed najbolj pestrih evropskih držav. Zaradi specifične geografske lege, ki je po eni strani stična točka med Evropo in Afriko, po drugi geografsko že močno zasidrana proti osrednji Evropi, po tretji strani pa odlično pomorsko izhodišče, je Španija v zgodovini od vedno igrala pomembno vlogo. Ko enotna država se je Španija pojavila v 15. stoletju in sicer je bilo poenotenje posledica strateške poroke med kastiljsko kraljico Isabello 1 in aragonskim kraljem Ferdinandom 2. Pred tem je območje, ki ga danes zaseda Španija, bilo pod veliki islamskimi vplivi, katere je tako imenovana Reconquista postopoma izpodrivala skozi celoten srednji vek. Med najpomembnejše države svata se je Španija uvrstila v moderni dobi, ko je postala tako rekoč globalni imperij. V obdobju osvajanja novega sveta je Španija razširila svoj vpliv in jezik, ki je danes drugi najbolj razširjen govorjen jezik na svetu. Danes Španija po imenu še vedno ostaja Kraljevina Španija, politično pa je organizirana kot moderna demokracija. Zgodovinski vplivi iz različnih obdobji še danes zaznamujejo državo z ocenjenimi 47. milijoni prebivalstva, ki pa se deli na številne pokrajine z lastno kulturno in zgodovinsko dediščino. Nekatere izmed teh (Katalonija, Baskija) že dlje časa zahtevajo neodvisnost, katere pa jim matična Španija še ne želi priznati.

Le težko si predstavljamo potovanje brez turistične agencije

Turistične agencije nam v časih, ko so potovanja tako rekoč del vsakdana in ne le domena izbranih petičnežev v veliko pomoč. Načrtovanje in sama organizacija potovanja nam lahko vzame kar precej dragocenega časa, še več izgubljenih živcev, zato je prav, da takšno delo damo tistim, ki se v njega najbolje razumejo. Turistične agencije so pravi mali zaklad, vsaj kar se tiče ponudbe potovanja, saj prav vse storitve zberejo na enem mestu, v obliki turističnega aranžmaja. Tako se ne rabimo sami ukvarjati s težavami, kot so iskanje najbolj poceni hotela, prav tako ne rabimo skrbeti za prevoz, saj turistične agencije vse podatke, ki nas najbolj zanimajo zberejo na enem mestu.

Pristop do vsakega posameznika posebej zagotavlja, da si naredimo potovanje zares posebno, predvsem pa naše. Turistične agencije potrebujemo, še posebej to velja v primerih, ko si za izbrano destinacijo zaželimo neko eksotično, nam malo poznano deželo. Takšno potovanje, v lastni režiji se nam lahko kaj kmalu konča precej klavrno, še posebej, če sami ne poznamo navad in običajev tamkajšnjih prebivalcev. Takrat smo resnično prepuščeni zgolj in samo sami sebi, medtem, če potujemo preko turistične agencije, smo na skrite past iz njihove strani predhodno opozorjeni.

Adrenalinski športi in dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanjeMladi ljudje v najbolj aktivnem življenjskem obdobju le redko pomislimo, da nas bi lahko doletela težka bolezen ali hujše poškodbe. Polni energije in veselja smo prepričani, da se nam že ne more nič hudega zgoditi. Življenje polno nepredvidljivih situacij pa nam vsakodnevno dokazuje ravno nasprotno. Sam pa se zelo dobro zavedam vseh morebitnih posledic, ki jih prinaša aktivno življenje športnika. Tako kot se resno posvečam svoji športni disciplini, skrbim tudi za preventivo. Moja preventiva obsega zdrav način prehranjevanja, telesne aktivnosti in dopolnilno zavarovanje, ki je zaradi visokega tveganja za poškodbe, pri mojem športu zelo pomembno.

Že od majhnega obožujem hitre avtomobile in motorje in sedaj že 12 let tekmujem v motokrosu. Začetki mojega spoznavanja z motorji so bili v delavnici mojega očeta, kjer je popravljal, predeloval in skrbel za večino motorjev v naši vasi. K nam je prihajal tudi poklicni motokrosist, ki je takrat veljal za boljšega v tem športu in prav on me je še dodatno vzpodbudil, da sem se poizkusil tudi sam. Postal je moj vzornik, tudi zato, ker je vedno med prioritete postavljal tudi varnost. Kljub mnogim uram trening voženj in vseh zaščitah, ki jih motokrosisti uporabljamo so poškodbe sestavni del tega športa. Od mojih začetkov, do danes niti našteti ne morem vseh poškodb, ki so me doletele. K sreči nobena poškodba ni bila usodna. Zaradi sklenjenega dopolnilnega zavarovanja skozi celotno obdobje, pa sem bil v primeru poškodb vedno hitro in kakovostno oskrbljen. Tudi učinkovitim rehabilitacijskim terapijam in različnim tehničnim pripomočkom se lahko zahvalim, da lahko tekmujem še danes.

Smešne slike so lahko tudi erotične slike

Žgečkljive seksi vsebine že od nekdaj privlačijo poglede žensk in moških, mladih in malo manj mladih. Ni ga osebka, ki si nebi želel ogledati seksi telešček zagorele manekenke po kateri se plaz debel kosmat tigrast muc. Še sam stavek zveni smešno, kaj šele slika. V vročih poletnih dneh so smešne seksi slike med najbolj pogosto objavljenimi. Povsem razumljivo, že z obiskom plaže nam takoj postane jasno, da je to čas, ko odvržemo odvečna oblačila in se brezskrbno predamo soncu. Smešne slike si lahko shranimo tudi v lastno zbirko, ki jo lahko zasnujemo, kot predstavitev več sto smešnih slik. Tak pristop je smiseln, če spadamo med osebe, ki smešne slike iščejo preko več različnih spletnih portalov namenjenih zabavi. Skozi čas si tako lahko sestavimo pravo malo zbirko smeha, ki si jo bodo z veseljem ogledali tudi naši prijatelji in znanci.

Smešne seksi slike so zelo priljubljene tudi kot priloge sproščujočih e-sporočil, ki jih nekateri prejemate na stotine. Priznajte, imate jih vrh glave, ampak tiste seksi smešne slike pa vam vedno znova poženejo kri po žilah. Kako tudi ne, kar je lepo in smešno je vedno dobrodošlo. S smešnimi slikami sli lahko zgradite tudi profil zabavljača. Vsi vaši e-mail kontakti bodo že iz vašega imena točno vedeli, da se v priponki nahaja kaka nagajiva smešna slika, ki jim lahko polepša kak s stresom zasut dan. Naj vam ob podam še mali namig za boljše organiziranje e-poštnih sporočil. Vsi tisti, ki na dnevni ravni prejmete ogromne količine zabavnih e-sporočil, naredite si posebno mapo, v katero boste prejemali zgolj smešne slike in drugo zabavno vsebino. Na ta način se vam ne bo več dogajalo, da je vaš poštni predal eno samo neurejeno odložišče najrazličnejših vsebin.