Umivanje rok

Dezinfekcijska sredstva Germstar

Dezinfekcija ali z drugo besedo razkuževanje je postopek, pri katerem uničimo in zaviramo rast škodljivim mikroorganizmom, ki se zadržujejo na različnih površinah. Pri tem postopku zmanjšamo število patogenih elementov do stopnje, na kateri niso več škodljivi za zdravje. Dezinfekcija rok znatno zmanjša možnost za nastanek različnih bolezni in okužb.

Dezinfekcijo lahko izvajamo na mnogo različnih načinov, v tem članku pa se bomo posvetili predvsem dezinfekciji rok, saj se prek stika rok prenaša največ nalezljivih bolezni, te pa lahko z minimalnimi ukrepi zaustavimo.

Mikroorganizmi nas obdajajo na vsakem koraku, v zraku, zemlji, v vodi, v hrani in povsod drugod, vendar brez skrbi saj niso vsi mikroorganizmi škodljivi. Naprimerprobiotiki, ki se nahajajo v jogurtih in ostalih mlečnih izdelkih imajo lahko zelo pozitiven vpliv na človeško telo. Izpostavljenost škodljivim organizmom pa lahko privede do različnih trebušnih bolezni in prehladov ter gripe.

Umivanje in higiena rok je najenostavnejši ukrep, s katerim lahko preprečite nastanek raznoraznih bolezni. Dezinfekcijska sredstva Germstar poskrbijo za zelo učinkovito a obenem nežno dezinfekcijo kože na rokah. Dezinfekcijski gel iz omenjenega podjetja ob stiku s kožo uniči skoraj 100% vseh bakterij, ki se zadržujejo na koži in to v zelo kratkem času. Dezinfekcija rok je primerna po tem, ko rokujemo z surovo ali kuhano hrani, po prijemanju živali, po obisku stranišča ter po drugih podobnih aktivnostih.

V podjetju Germstar pa ne boste našli samo dezinfekcijskih sredstev temveč tudi navadna mila za roke, ki še vedno učinkovito odstranijo veliko nečistoč, kožo pa pustijo sijočo in dišečo. Oglejte si njihovo spletno stran, kjer boste našli veliko podatkov o higieni ter dezinfekciji in tudi spletno trgovino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.