pravna pisarna

Intervju, življenjski izziv

Intervju potrjuje in zahteva, da je prošnja za delo, ki je napisana na pošten način, dejanski prikaz delovne sposobnosti . Delovna sposobnost zaposlenih je zelo različna. Intervju tako kot vsako druga podobna aktivnost ima točno določene zahteve. Gre za kompleksnost lastnosti, katere mora imeti oseba na katero se intervju nanaša.

Delo je lahko razumljeno na različne načine s strani osebe, katero predstavlja intervju. Nekatere osebe se držijo klasičnih načel, druge pa so veliko bolj izvirne. Klasična načela so tista, katera so značilna za širšo množico dejanskih kot potencialnih zaposlenih. Prednost upoštevanja takih načel je sicer dobrodošla, saj se na ta način najbolje prilagaja zahtevam, ki jih ima delo. V času povpraševanja pa so velikokrat za delo dobrodošle tudi posebne, izvirne in individualne sposobnosti osebe na katero se nanaša intervju. Z njimi oseba, ki išče delo izstopa iz povprečja. To pomeni, da bo v primeru, ko je za delo večje število kandidatov, lahko bolj zanimiv za delodajalca. Vsak delodajalec išče na trgu konkurenčne prednosti iz dneva v dan, poslovna priložnost se velikokrat nepričakovano pojavi na raznih mestih in v raznih okoliščinah. Zato je za delodajalca koristno, če ima med zaposlenimi osebe, katere so sposobne zagotoviti izdelke ali storitve, katere zahtevajo razne poslovne priložnosti. Tudi sicer je prilagodljivost zalo zaželena lastnost.

Danes se bolj kot kdaj koli prej zavedamo, da rutinska dela, ki se ne bodo spreminjala od začetka do konca delovne dobe, praktično ne obstajajo več. Zato bo potrebno biti pripravljen na spremembe. Lahko jih jemljemo kot življenjski izziv. Intervju lahko vsebuje nekaj besed o tem, da je kandidat pripravljen na nove izzive in priložnosti. Takšen intervju bo za delodajalca zelo zanimiv, velikokrat tudi izstopa iz množice drugih predstavitev. Z njim bo delodajalec dobil vtis, da gre za osebo, katera bo dala temu primerne rezultate. Intervju zahteva predstavitev lastnosti, katere v pisni obliki predstavlja prošnja za delo.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja