iskanje delovnega mesta

Kaj je maturitetni tečaj in komu je namenjen?

Maturitetni tečaj je pravzaprav oblika rednega študija, ki poteka eno leto. Namenjen je tistim, ki si želijo opraviti splošno maturo a tega niso mogli storiti po končani srednji šoli, ker so bili bodisi vpisani v poklicno ali pa srednje strokovno izobraževanje. Ravno zaključeno poklicno ali pa strokovno izobraževanje je pogoj, da se lahko maturitetnega tečaja sploh udeležimo. Poleg tega, pa so dovoljeni pogoji za vpis tudi končanje tretjega letnika gimnazije vsaj 1 leto pred obiskovanjem tečaja ali pa neuspešno končana splošna matura.

Dostikrat se na tak tečaj prijavijo tudi tisti, ki so že opravili naprimer poklicno maturo in si želijo dodatnega znanja ali pa samo nimajo pogoja za vpis na željeno fakulteto. Splošna matura vam odpira vrata na skoraj vsako fakulteto. Poleg mature vam vpis potem lahko prepreči le še slabo povprečje v šoli ali pa slabo izpolnjen preizkus pred vpisom na določenih fakultetah.

Splošna matura vsebuje Matematiko, Angleščino, Slovenščino in 2 izbirna predmeta. Za izbirni predmet je v zadnjem času vedno bolj popularna izbira Nemščine, ki je v tehnični stroki eden bolj pomembnih evropskih jezikov in se ga mladi želijo naučiti. Ko se odločimo za obiskovanje maturitetnega tečaja in na njem želimo opraviti izbirni predmet, ki se ga nismo učili nikoli prej je priporočljivo tudi obiskovanje inštrukcij.

V primeru nemščine ogromno dijakov v zadnjih letih obišče inštrukcije nemščine Ljubljana, saj je nemščina jezik, ki ni ravno enostaven in se ga je izredno težko naučiti v enem letu. Obiskovanje inštrukcij se sicer dogaja tudi pri drugih predmetih. Največkrat pri tehničnih predmetih kot so matematika, statistika in fizika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.