Ribje olje

Kaj je ribje olje?

Ribje olje spada med najbolj prodajane prehranske dodatke. Zelo malo ljudi sicer uživa v njegovem okusu, vendar to sploh ni njegov glavni namen. Ribje olje se uporablja zaradi pozitivnih učinkov, ki jih ima na naše zdravje in dobro počutje. Poglejmo si najprej, katere so tiste učinkovine, ki jih vsebuje ribje olje, in so najbolj pomembne za nas iz vidika zdravja.

Najprej je tukaj vitaminski kompleks, ki vsebuje vitamine D, E in A. Vitamin D je izjemno pomemben za zdravje kostnega tkiva. Nanj morajo predvsem paziti in imeti v mislih, da ga vnesejo dovolj, starejše osebe, ljudje z osteoporozo in otroci. Vitamin D, ki ga vsebuje ribje olje, je pomemben gradnik imunskega sistema. Naše zdravje je močno odvisno od tega, kako krepek imunski sistem imamo, saj je to obrambni mehanizem, ki nas ščiti pred okužbami. Ribje olje vsebuje tudi vitamin E, ki je prav tako pomemben za krepitev imunskega sistema, poleg tega pa ima še pozitivne vplive na srce in kožo. Eden izmed pomembnejših vplivov, ki jih ima vitamin E pa je antioksidativnost. Z njegovo pomočjo bo naše telo bolj zaščiteno pred prostimi radikali. Ne nazadnje ribje olje vsebuje tudi vitamin A, ki, kot vsi vitamini, krepi imunski sistem, poleg tega pa ščiti zdravje kože in predvsem oči.

Poleg vsega tega pa je ribje olje najboljši vir omega 3 maščobnih kislin, ki so v sodobni nutricionistiki danes zasedli glavno mesto med zdravimi maščobami. Zavedati se je potrebno, da so omega 3 maščobne kisline esencialne, kar pomeni, da jih telo ne more samo proizvesti, so pa nujno potrebne za nemoteno delovanje organizma in posledično za zdravje ter dobro počutje. Sodobna hrana vsebuje zelo malo omega 3 maščobnih kislin, za to pa je ribje olje tako priporočeno dodajati med prehrano prav vsak dan. Gre torej za cenovno dostopen in učinkovit vir zdravja in dobrega počitja.

http://fidimed.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.