Kaj vse spada pod nakit?

Pogosto nakit kupujemo kot darilo za neke prav posebne priložnosti, lahko pa ga kupimo tudi zase, in sicer kot modni dodatek. Ker so plemenite kovine običajno zelo drage, se splača zapraviti nekaj več časa in se posvetiti predvsem lastnim željam in tudi čim bolj preučiti ponudbo na trgu, ki je je kljub zelo ozko usmerjeni paleti izdelkov, kar precej.

Kaj vse spada pod nakit?

Uhani so prav gotovo ena izmed stvari, ki spadajo med nakit. Čeprav je včasih veljalo, da uhane nosimo predvsem ženske, pa so v zadnjih letih postali precej priljubljeni tudi pri moškem spolu. Tako so za oba spola primerni običajni, manjši uhani, moški, ki bi nosil velike okrogle uhane, bi še vedno izstopal.
Zapestnice so še ena zanimiva stvar, ki spada med nakit. Lahko so različnih oblik in okrašene z različnimi dodatki, ki pa skupaj z izbranim materialom, ki ga izdelovalec uporabi za izdelavo zapestnice, vpliva tudi na ceno, ki jo boste kot kupec morali plačati prodajalcu. V osnovi so zapestnice namenjene temu, da jih nosimo na roki, čeprav obstajajo tudi takšne, ki jih nosimo na nogi, a so precej bolj redke kot prve.

Verižice in prstani pa so najbolj zanimivi izdelki, ko govorimo o nakitu. Predvsem prstane lahko uporabimo ob različnih priložnostih, predvsem pa je njihov namen običajno, da izkažemo naklonjenost neki osebi, običajno partnerju ali simpatiji. Tako poznamo zaročne in poročne prstane, ki jih največkrat krasi še kakšen drag kamen ter zlate, srebrne in prstane iz belega zlata. Ti tri materiali so pri prstanih še vedno najbolj pogosti, čeprav so lahko še iz marsikaterega drugega materiala.