Kako izbrati pižamo

Kvalitetna in udobna pižama je vsekakor eden izmed faktorjev, ki prispevajo k dobremu spancu. Na trgu namreč lahko najdemo številne različne pižame, ki se razlikujejo tako po kroju, kot tudi po samem materialu. Kljub temu, da moške pižame niso med najbolj priljubljenimi kosi oblačil med moškim delom populacije, saj le malo moških za spanje uporablja pravo moško pižamo, lahko vseeno predstavljajo lepo darilo.

Najbolj priljubljene so vsekakor tiste iz bombaža, zato pri izbiri skoraj ne moremo zgrešiti. Nekoliko drugačna je situacija na področju ženskih pižam, kjer je izbira precej večja. Če boste pižamo kupovali zase, potem verjetno veste svoje preference. Izbira je nekoliko težja, če pižamo kupujemo za darilo, saj je pri nakupu le-te dobro poznati želje osebe, kateri bomo podarili pižamo. Npr. nekatere ženske prisegajo na spalne srajce, druge na pižame. Nekatere imajo rajši bombažne pižame, druge svilo. Pomembno je tudi, da poznate konfekcijsko številko osebe, kateri bi radi podarili pižamo.

Velika izbira je tudi na področju otroških pižam, kjer so med otroci vsekakor najbolj priljubljene tiste z simpatičnimi potiski. Prav pri otrocih je še toliko bolj pomembno, da jim kupimo pižamo, v kateri jim bo čim bolj udobno. Vsekakor je tako kroj, kot tudi material pomemben tudi od letnega časa za katerega kupujemo pižamo. V poletnih mesecih bo sigurno bolj priporočljiva pižama s kratkimi rokavi in hlačami, medtem, ko boste v zimskih mesecih verjetno kupili pižamo iz čim bolj toplega, a zračnega materiala.