Nespečnost

Kako pregnati nespečnost

Nespečnost je težava, ki jo je možno odpraviti, zato v primeru, da vas že nekaj časa muči, ne obupajte. Za zdravljenje te težave obstajajo različni prijemi in različna sredstva. Če težavo rešujete pri zdravniku, vam bo ta predpisal različna uspavala, ki pa imajo tudi stranske učinke. Nekateri zdravniki za nespečnost predpišejo tudi opiate in antidepresive. Brez recepta pa lahko poskusimo tudi melatonin, to je snov, ki za razliko od uspaval, ne spreminja osnovnega vzorca oziroma strukture spanja, kakor to počno močna uspavala.

Mnogi pa so nespečnost premagali tudi s tem, da so spremenili svoje življenjske navade. Nespečnost v blagi obliki je lahko posledica stresa. Možgani so preprosto preveč obremenjeni s premišljevanjem o tem, kako razrešiti različne življenjske situacije. Predvsem v tistem času, ko človek leže k počitku in ni drugih dražljajev iz okolice, se pričnejo odvijati miselni procesi, ki obujajo v zavesti različne probleme, s katerimi se oseba srečuje vsak dan. Te misli je težko pregnati in zato nastopi nespečnost. Proti temu se lahko uspešno borimo s tem, da v življenje vključimo telesno vadbo. Tako bomo poskrbeli, da se telo fizično izmuči, posledično pa bomo lažje zaspali. Pomembno pa je tudi to, kdaj smo telesno aktivni. Nekatere namreč lahko še dodatno ovira pri spanju, če so športno aktivni v večernih urah, zato je z aktivnostjo pametno končati vsaj nekaj ur preden se odpravimo spat.

Nespečnost lahko premagamo tudi z naravnimi snovmi, kakršna so zelišča. Vprašanje, kako hitro zaspati, nima preprostega odgovora, saj je to odvisno od človeka do človeka. Vendar pa se mnogokrat izkažejo najbolj preproste možnosti kot najbolj učinkovite. Mnogim pomaga baldrijan ali kamilica, spanec pa olajšata tudi sivka in pasijonka. Nespečnost pa lahko odženemo tudi s kozarcem toplega mleka, v katerega primešamo žličko medu. Poleg tega pa se nespečnost lahko premaga tudi z nakupom kvalitetnega vzglavnika in vzmetnice, ki spodbujajo anatomsko čim boljšo pozicijo spanja.

http://fidimed.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja