kampiranje na hrvaškem je zabavno

Kampiranje je zakon

Kampiranje je pojem praktičnosti . Pojem praktičnosti je kampiranje zaradi svoje lastnosti mobilnosti. Mobilno kampiranje , ki ga predstavlja kamp prikolica se je začelo razvijati v povojnih letih. Takrat se je zaznala potreba po mobilni bivalni enoti, ki bi jo lahko z avtomobilom vlekel kamorkoli bi si lastnik želel. Takšno kampiranje se je močneje razširilo v šestdesetih letih minulega stoletja. Ta čas je zaznamovala množična motorizacija v razvitih evropskih deželah.

Kampiranje se je zaznalo kot potreba, za nadgradnjo te motorizacije. Temu primerno je bilo kampiranje prilagojeno takratnim značilnostim motorizacije. Glede na današnje čase je bilo takratno kampiranje v marsičem revolucionarna. Značilnost motorizacije takratnih časov je bila majhna zmogljivost glede na današnje čase. Temu primerno je morala biti takratna počitniška prikolica prilagojena s svojimi lastnostmi. Hkrati pa je morala biti dovolj udobna, da lastniki na kampiranju niso bili okrnjeni lastnosti dobrega počitnikovanja. Dobro počitnikovanje je moralo pri počitniški prikolici nudit vsaj najnujnejše. Torej streho nad glavo, udobno ležišče in druge osnovne lastnosti udobja. Do današnji dni se je prikolica v marsičem spreminjala in razvijala. Ljudje so te potrebe narekovali in jih pričakovali. Tako imamo danes poleg najbolj množičnih različic počitniški prikolic tudi nekatere posebne izvedbe, ki se ločijo po svojih lastnostih. Na eni strani imamo silno preproste in enostavne, na drugi strani pa prave hiše na kolesih. V prvem primeru gre praktično zgolj za streho nad glavo.

V drugem primeru pa gre za praktično vse, kar imamo doma v našem domu. Kar pomeni v primerjavi z drugimi počitniškimi prikolicami oblilo prostora ter opreme, na račun katere lahko trdimo, da nam ničesar ne manjka. Seveda se največ izbire vrti okrog mobilnih enot, ki nudijo dober kompromis med cenami in ponujenim. To pomeni, da kupec dobi za svojo investicijo največ mobilnega kampiranja. Kampiranje je doživljalo evolucijske spremembe.

http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Kampi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja