Kolesarjenje na Hrvaškem je prijetno

Kolesarjenje na Hrvaškem je prijetno doživetje v različnih obdobjih leta.

Za kolesarjenje na Hrvaškem se lahko odločimo na različne načine. Nekateri se za kolesarjenje na Hrvaškem odločijo v okviru letnega dopusta oziroma počitnic, drugi pa se namensko odločijo za kolesarjenje na Hrvaškem. V prvem primeru je
kolesarjenje na Hrvaškem del počitnic, torej postranska zaveda letnega oddiha. V drugem primeru pa je kolesarjenje na Hrvaškem v glavni vlogi, oddih in počitek je seveda postranska zadeva. Kolesarjenje na Hrvaškem pozna tudi tisoč in en način. V veliki meri o načinu kolesarjenja odloča izbira trase. Hrvaška je geografsko zelo različna dežela, temu primerno je različna klima in drugi pogoji vadbe. Obala Jadranskega morja je zelo priljubljena v vseh delih leta, pravo nasprotje pogojev ob morju so gorski predeli nad morjem. Za kolesarje so povezave med morsko obalo in gorskimi predeli zelo dobrodošle in primerne za nekatere zahteve vadbe. Dobri kolesarji bodo namreč vedno govorili o tem, da brez poštenega klanca ni treninga. Nekaj klancev se dobi tudi ob bližnji obali, ki je zelo priljubljeno kolesarsko središče. Seveda sta obala Jadranskega morja in bližnji gorski predeli le del možnosti za kolesarjenje na Hrvaškem. Nekaj lepih kotičkov za kolesarjenje je ob ostalih obmejnih delih s Slovenijo, nekaj pa tudi v ostalih predelih države. Užitek razdalj je lahko prepleten z drugimi lastnostmi. Ob meji s Slovenijo je tako možno kolesariti na ravninskih predelih, gričevnatih progah, kot tudi gozdnih področjih. Vsaka od naštetih možnosti ima svoje značilnosti in posebnosti. Odločitev ne bo težka za izkušene kolesarje ali pa ljudi, ki območja in njihove značilnosti poznajo. Za začetnike in tiste, ki se v krajih nahajajo prvič so dobrodošle informacije. Kolesarske informacije se lahko dobi na različnih virih in različne načine.

Kolesarjenje na Hrvaškem je bližnja in dostopna kolesarska izkušnja, ki jo velja izkoristiti v naboru različnih možnosti in priložnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.