Kozmetika za moške: 3 preživeti miti

Kozmetika ni namenjena moškim, temveč le ženskam.

Vsaka koža potrebuje ustrezno nego, res pa je, da se moška koža razlikuje od ženske, zato obstaja tudi posebna kozmetika za moške. Mit o tem, da je kozmetika namenjena le ženskam, je torej že davno preživet, le redki posamezniki se ga še oklepajo. Tudi kozmetična industrija je spoznala, da je lahko kozmetika za moške prava tržna niša, zato postaja tudi na tem področju ponudba vedno bolj pestra. Že dolgo časa niso le ženske tiste, ki skrbijo za svoj urejen videz.

Urejen moški = pomehkužen moški.

Uporaba kozmetike za moške je postala nekaj tako vsakdanjega, da le redki v tem še vedno vidijo znak feminizacije, pomehkuženja, kot se je to dogajalo v preteklosti. temveč velja prej obratno. Mnoge ženske dajejo namreč prednost sodobnim, urejenim moškim, ki jim ni vseeno za lasten videz in se jim zdi uporaba osnovne kozmetike za moške nekaj povsem naravnega. Urejen moški je namreč tudi samozavesten moški, kar mu daje prav posebno privlačnost.

Ženske preživijo v kopalnici več časa kot moški.

Z vse pogostejšo uporabo kozmetike za moške se je seveda podaljšal tudi čas, ki ga povprečen moški preživi v kopalnici. Če je še do nedavnega veljalo, da so le ženske tiste, ki dnevno posvetijo precej časa urejanju, pa se tovrstni miti vse bolj podirajo. Mnoge raziskave namreč kažejo, da naj bi povprečen sodoben moški skrbi za videz namenil celo več kot 80 minut dnevno, medtem ko pri ženskah ta čas v povprečju znaša 75 minut. Zdi se torej, da je kozmetika za moške resnično postala prava tržna niša 21. stoletja.