kozmetika za novorojenčka

Kozmetika za novorojenčka

Naj bo zmernost vaše glavno vodilo   

Starši želijo ponuditi svojemu novorojenčku le najboljše, tudi kar se tiče nege kože, pri tem pa obstaja nevarnost, da zaidejo v pretiravanje. Ponudba kozmetike za novorojenčke je bogata, kar vas lahko hitro zavede in premami. Zavedati se morate, da je novorojenčkova koža kar petkrat tanjša od kože odraslega človeka, kar seveda pomeni tudi večjo absorpcijo sestavin, ki jih nanjo nanesete, v telo. Pri uporabi kozmetike za novorojenčka je torej pomembna predvsem zmernost – uporabljajte le najnujnejše izdelke, ki pa naj bodo karseda kvalitetni. Pri novorojenčkih se prav tako ne priporoča prepogosto umivanje, četudi le z vodo. Vsaj na začetku naj kopanje ne poteka več kot enkrat tedensko.

Osnovna kozmetika za novorojenčka   

Kateri izdelki spadajo med osnovno kozmetiko za novorojenčka? V prvih tednih boste potrebovali predvsem kakovostno hladilno mazilo, trdo milo za kopanje, mandljevo ali olivno olje, kremo proti izsušitvi in fiziološko raztopino. Ostale izdelke lahko kupujete kasneje in po potrebi. Mnogo bodočih staršev pred rojstvom otroka, še posebej če gre za njihovega prvega, pretirava z nakupom kozmetike za novorojenčka, ki ji nato poteče rok uporabe. Ne mečite torej po nepotrebnem denarja v smeti …

Dajte prednost naravi!   

Če je le mogoče, naj bo kozmetika za novorojenčka čim bolj naravna. Preverite posebne linije organske kozmetike za novorojenčke, ki jih lahko najdete kar na spletu – presenečeni boste nad bogato ponudbo. Čeprav so naravni izdelki res nekoliko dražji, pa je v vsakem primeru bolje staviti na kvaliteto kot na kvantiteto. Zmanjšajte količino kozmetike za novorojenčke in se raje odločite za kakovost – nežna otroška koža vam bo hvaležna.