kozmetika za ženske

Kozmetika za ženske z občutljivo kožo

Kako prepoznati občutljivo kožo?

Kozmetika za ženske je v primerjavi s tisto, namenjeno moškim, običajno manj agresivna, saj je tudi ženska koža tanjša od moške in izloča manj nečistoč. Vendar to še ne pomeni, da je vsaka kozmetika za ženske zares primerna za vašo kožo, še posebej če je ta (izredno) občutljiva, kar pomeni, da je večino časa suha (izloča zelo malo maščobe), pogosto razdražena, se celo lušči, pojavlja se tudi rdečica, povečana je občutljivost na sonce … Takšen tip kože je značilen predvsem za svetlopolte in svetlolase oziroma rdečelase ženske in je večinoma prirojen. Se prepoznate? Običajna kozmetika za ženske lahko povzroči še več težav, zato je potrebna večja pozornost pri izbiri.

 

Agresivne sestavine v kozmetiki za ženske

Neredko se v običajni kozmetiki za ženske pojavljajo agresivne snovi, kot so umetna barvila, dišave … Čeprav morda neproblematična koža takšno kozmetiko relativno dobro prenaša, pa so lahko tovrstne sestavine precej problematične za občutljivo kožo, saj jo lahko še dodatno razdražijo. V tem primeru morate seveda poseči po kozmetiki za ženske, ki je prilagojena tipu vaše kože.

Kakšno kozmetiko za ženske izbrati pri občutljivi koži?

Negi problematične kože je potrebno posvetiti kar nekaj pozornosti. Posegajte po karseda naravni kozmetiki za ženske, vendar tudi pri tem ne pretiravajte. Uporabljajte tonik za obraz, ki ne vsebuje alkohola, ter neagresivno čistilno mleko. Čim bolj se izogibajte ličilom, če je to le mogoče. Izredno pomembno je tudi, da izberete resnično kvalitetno kremo za nego kože na obrazu, četudi boste zanjo odšteli nekaj več denarja. Naj vas aktualni oglasi za kozmetiko za ženske ne zavedejo prehitro. Stalno preizkušanje novih izdelkov je namreč lahko precejšen šok za občutljivo kožo. Seveda pa ne smete pozabiti niti na primerno zaščito, ko ste dalj časa izpostavljeni soncu, izrednega pomena za lep in zdrav videz kože pa je tudi zadostna količina popite tekočine.