Kozmetika za ženske – zmerno pri uporabi!

Kozmetika za ženske – vedno aktualna tržna niša

Kozmetika za ženske je očitno tržna niša, za katero je težko verjeti, da bi se lahko kdaj zares izčrpala. Povprečna sodobna ženska namreč letno porabi kar približno 5 kilogramov različnih kozmetičnih izdelkov. Če se vam ta številka ne zdi visoka, bi bil morda koristen podatek, da se kar polovica vseh strupov absorbira v telo skozi kožo. Tako še zdaleč ni vseeno, kakšno kozmetiko za ženske izberete.

Ličila

Alergijske reakcije in ostale nevšečnosti

Običajno je kozmetika za ženske prijetno dišeča in privlačne barve, saj na ta način privabi več potrošnikov, ki se velikokrat povsem impulzivno odločajo za nakup. Pa ste se kdaj vprašali, na kakšen način je ta učinek dosežen? Za vabljiv videz kozmetike za ženske so zaslužne predvsem kompleksne kemične spojine, ki so lahko precej nevarne za vašo kožo. Očitno res drži misel, da ni vse zlato, kar se sveti. Naj vas torej prvi vtis ne zavede, temveč se potrudite in preberite deklaracijo na izdelku, preden se odločite za nakup. Izogibajte se raznim umetnim barvilom in dišavam, ki lahko povzročijo precej neprijetne alergijske reakcije. Še precej nevarnejše in celo rakotvorne so snovi, kot je denimo formaldehid, ki se neredko znajdejo tudi v kozmetiki za ženske.

Nasmeh je najboljši kozmetični izdelek!

Če je le mogoče, uporabljajte naravno kozmetiko za ženske. Ta je sicer res nekoliko dražja, vendar obenem tudi precej bolj prijazna do vaše kože. V vsakem primeru pa ne pretiravajte in se poslužujte kozmetike le takrat, ko je to resnično potrebno. Prava in najbolj naravna ženska lepota namreč izvira le in samo iz vas samih. Ne pustite se zavesti številnim sodobnim marketinškim prijemom, s katerim vas poskušajo prepričati v nasprotno.

Kozmetika za ženske z občutljivo kožo

O lepota, išči sebe v ljubezni, ne v laskajočem ogledalu. (William Shakespeare)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja