Ličila

V nakup in kvaliteto nekega ličila nas ne prepričajo samo visoka cena in ime proizvajalca. Tudi priporočila različnih prijateljev še ne pomeni, da se bomo odločili prav za ta ličila, ki nam jih priporočajo. Velik del pri izbiri ima embalaža ličila, saj je le ta lahko takšna, da nas pritegne ali odbije in zaradi tega ima precej velik vpliv na to, če se bomo odločili za nakup nekega ličila.

Lak za nohte je izdelek, ki je največkrat shranjen v prozorni embalaži. Prav zaradi prozorne embalaže je za ta ličila embalaža manj pomembna, precej bolj pomembna je barva, ki jo ima nek lak za nohte. Kako dolgo se bo lak za nohte obdržal na vaših rokah, lahko sklepate le iz preteklih izkušenj. Tudi če ste slišali ali prebrali za nek lak za nohte, da zdrži izjemno dolgo časa, ni nujno, da se bo obnesel tudi pri vas, saj so vaše navade prav gotovo drugačne od navad ostalih ljudi, ki uporabljajo ta lak na nohte.

Puder in šminka sta že dve vrsti ličil, ki se jih prav gotovo lahko zapakira, tako da prepričajo nekoga v nakup. Tudi embalaža in pripravljenost nekega podjetja, da se osredotoči na to, da bo šminka, puder ali neko drugo ličilo lično zapakirano, priča o kvaliteti nekega podjetja.

Kako kdo uporablja puder in kaj je všeč komu, je prav gotovo stvar okusa vsakega posameznika oz. posameznice. Tudi šminka in njena barva je odvisna od okusa. Če je nekaterim všeč, da se s pudrom na debelo naličijo, vse skupaj pa začinijo še s šminko modre, zelene ali kakšne podobne barve, nas je veliko tudi takšnih, ki puder in ostala ličila uporabljamo v zelo omejenih količinah.

Pretirana uporaba ličil je lahko tudi škodljiva in uničuje vašo kožo. Da bi preprečili negativne posledice ličenja poskrbite, da pred spanjem kožo temeljito očistite in operete.