Mena, zdravstveni ali alternativni pristop

Mena kot mejnik življenjskega obdobja prinaša izzive, ki se kažejo v sprejemanju in dojemanju vseh nastalih posledic.

Kot vse druge spremembe človeškega telesa, mena nudi zdravstveni in alternativni pristop . Mena se razlikuje od posameznice do posameznice v mnogih znakih ter lastnostih. V prvi vrsti se pojavlja v različnih življenjskih obdobjih. Statistike govorijo o obdobjih med 40 in 55 let, povprečje pa 51 let. Z nekaj izjemami, ki so posledica naravnih dejavnikov ali pa posledic zdravniških posegov. Glede na različno življenjsko obdobje se da sklepati in razumeti različno dojemanje. Petnajst let razlike, ko mena nastopi pomeni bistveno drugačno dojemanje in sprejemanje pri bolj ali manj podobnih značajskih in drugih osebnostnih značilnostih. Za obdobje 40 let so v povprečju znane bistveno drugačne življenjske aktivnosti in razumevanja svoje osebnosti kot tudi okolja. V primerjavi z obdobjem 55 let lahko preprosto rečemo, da je vse bistveno drugače. Drugače se dojemajo ožji družinski člani in sorodniki, drugače prijatelji in znanci, drugače so aktivnosti na poklicnem področju in področju drugih aktivnosti. Mena bo povsem razumljivo drugače sprejeta, pri tako različnih starostnih obdobjih. Dojemanje je v veliki meri različno tudi po osebnostnih in drugih razlik. Vzorci se kažejo že pri dojemanju drugih podobno pomembnih sprememb v življenju. V grobem se, tako kot vsa svetovna populacija človeštva, delijo na pesimistične in optimistične osebe. Optimistični bodo iskali nove življenjske priložnosti, zaposlili se bodo z novimi aktivnostmi, poiskali bodo družbo s podobnimi lastnostmi in si tako ustvarili nov svet, prilagojen vsemu kar
mena prinaša. Pesimistične osebe bodo obratno svojo bolečino ohranili zase, izogibali se bodo družbi, tolažbo bodo iskali v čisto svojem svetu, ki je pogosto odmaknjen od ustaljenih življenjskih tokov.

Mena se lahko lajša na razne načine, predvsem zdrava prehrana, ki v tem primeru poseben poudarek namenja odsotnosti močnih začimb, alkoholnih pijač, kofeina v prehrani lahko prinese pozitivne učinke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.