Modni dodatki vseh vrst in oblik

Danes so nam na voljo številni modni dodatki. Katere bomo izbrali je odvisno predvsem od dveh stvari. Prvi kriterij je naš zaslužek in stroški, ki določajo, koliko denarja na mesec nam še ostane, da si lahko privoščimo takšne in drugačne dodatke. Drugi, prav tako pomemben dejavnika pa je to, koliko smo pripravljeni odšteti in kako pomembni so v našem življenju modni dodatki.

Obstajata dve vrsti modnih dodatkov. Prvi so modni dodatki v pravem pomenu besede. So torej le dodatki, ki nimajo nikakršne uporabne funkcije in so namenjeni le temu, da jih imamo, jih razkazujemo in nas krasijo.

Čeprav smo tudi za takšne nefunkcionalne modne dodatke, kot so npr. zapestnice, verižice, prstani in podobno, pripravljeni odšteti kar nekaj denarja, smo v nakup funkcionalnih modnih dodatkov nekako prisiljeni, saj jih potrebujemo, a kljub temu želimo, da so čim lepši in čim bolj kvalitetni.

Torbica oz. ženska torbica je priv takšen dodatek, brez katerega si nobena ženska ne predstavlja svojega vsakdanjika. Ženska torbica je odličen pripomoček, ki poskrbi za to, da imamo številne bolj ali manj nujne stvari vedno pri roki. Hkrati pa je to tudi odličen modni dodatek, saj je zelo opazen in zaradi tega še toliko bolj pomemben.

Tudi denarnica je modni dodatek, ki ga lahko uvrstimo v to skupino funkcionalnih modnih dodatkov. Ta modni dodatek je za razliko od torbic namenjen obema spoloma, a je tudi bistveno manj opazen, saj se denarnica običajno skriva v torbici ali v žepih in je mimoidoči ne opazijo že takoj. Kljub temu ima tudi denarnica določen prestižni pomen in prav zaradi tega nam ni vseeno, če uporabljamo lepo, novo denarnico, ki jo krasi še logotip kakšnega uveljavljenega proizvajalca ali deset let staro denarnico, na kateri logotip proizvajalca sploh ni več razviden.