Moška kozmetika – je zares potrebna?

Dejstva o moški koži

V primerjavi z žensko kožo je moška debelejša za približno četrtino, bolj groba, hitreje poroženi, moške lojnice običajno proizvajajo več maščobe, večje pa je tudi izločanje različnih nečistoč. Zaradi naštetih specifik je torej potrebna drugačna nega, čemur je namenjena moška kozmetika.

Strah pred moško kozmetiko

Mnogi predstavniki močnejšega spola se še vedno izogibajo uporabi moške kozmetike, saj jim to predstavlja feminizacijo – kozmetika naj bi bila nekaj, kar je namenjeno le ženskam. Resnica je seveda daleč od tega, saj vaša koža potrebuje ustrezno nego ne glede na vaš spol. Pozabite na stereotipe in si omislite kvalitetno moško kozmetiko, s katero boste poskrbeli za zdrav in urejen videz svoje kože. Zakaj bi bili zaradi predsodkov videti zanemarjeno?

Osnovni izdelki za nego

Med osnovno moško kozmetiko, ki je skorajda nujna za vsakodnevno nego, spadajo dezodorant, gel za tuširanje, šampon, pena za britje, losjon za po britju, čistilna emulzija za obraz, s pomočjo katere boste odmašili pore, v katerih se nabirajo nečistoče, in kakovostna vlažilna krema za obraz. Če imate pogosto suho kožo po telesu, razmislite tudi o nakupu vlažilnega mleka za telo. Pri izbiri moške kozmetike bodite pozorni, da boste posegali po karseda kvalitetnih izdelkih. Vaša koža ni nekaj, pri čemer bi se splačalo varčevati. Vse bolj se uveljavlja tudi naravna moška kozmetika, ki ne vsebuje različnih umetnih barvil ter dišav, ki pogosto dražijo kožo. Poskusite, morda vam bodo izdelki ustrezali!

 

Za konec pa še to – tudi na poletnem dopustu ne pozabite na ustrezno moško kozmetiko, ki naj poleg naštetih izdelkov vsebuje še kakovostno kremo za zaščito proti soncem. Ta se zdi moškim pogosto nepotrebna, vendar pa je prav sonce glavni povzročitelj prehitrega staranja kože, kar pa najverjetneje ni nekaj, česar bi si želeli …