Depresija in zdravljenje

Na kratko o depresiji

Depresija je čustvena motnja, ki je veliko bolj pogosta, kot si ljudje mislijo. Vsakdo izmed nas je kdaj slabe volje ali pa trenutno ne vidi izhoda, to še ni depresija saj taki občutki običajno minejo. Depresija je motnja, ko te občutki ne izginejo zelo dolgo časa, občutki, kot da bi nas prevzela tema in nas žive požrla. Vpliva na vse od apetita, spanca, doživljanje sveta okoli sebe ter ostalo.

Depresija ni ravno znak šibkosti temveč rezultat neljubih dogodkov, ki imajo na ljudi izredno slab vpliv. Nekateri so depresijo zmožni premagati sami, marsikomu pa to ne uspe. Lahko greste k zdravniku, ta pa vam bo predpisal antidepresive. To so močna zdravila imajo pa tudi veliko stranskih učinkov. Druga rešitev pri depresiji pa je psihoterapija. Psihoterapija je proces pri katerem poizkušate s terapevtom ustvariti odnos ter vaše probleme rešiti na način brez zdravil.

Psihoterapije je primerna za veliko različnih težav in simptomov, vse pa je odvisno od kvalitete vašega terapevta. O ostalih stvareh za katere je primerna psihoterapija bomo govorili v kakšnem drugem članku, saj je ta posvečen depresiji.

Depresijo ni tako lahko opaziti, pri nekaterih je precej očitna, spet drugi pa lahko delujejo, kot, da je z njimi vse v najlepšem redu, globoko v sebi pa skrivajo potlačena čustva, ki jih žrejo od znotraj. Če se borite z depresijo se poizkušajte pogovoriti z komer koli naj bo to vaš terapevt, zdravnik, družinski član ali bližnji prijatelj, dober pogovor vedno pomaga, lahko pa obiščete tudi katerega izmed forumov, ki jih najdete na spletu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.