skladi in varčevanje

Na kratko o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju

V Sloveniji v glavnem obstajata dva glavna tipa zdravstvenih zavarovanj in sicer obvezno zdravstveno zavarovanje ter pa dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Oba tipa zavarovanj krijeta določen del stroškov zdravstvenih storitev, ki bi sicer bile plačljive. Kot vam že ime pove, je obvezno zavarovanje obvezno, dopolnilnega pa si lahko izberete po meri.

Obvezno zdravstveno zavarovanje krije najnujnejše zdravniške posege, ob vseh ostalih pa je potrebno doplačilo, temu pa se izognete s sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Ta tip zavarovanje krije storitve kot so zdravila, preostali del zdravljenja, ki ga obvezno zavarovanje ne krije, ne nujni prevozi z bolniškimi vozili, zobno protetične pripomočke ter druge.

Zavarovanje vas bo stalo okoli 27€ mesečno, cene pa se pri različnih ponudnikih razlikujejo zelo malo, saj so cene enotne, tako, da je vseeno kje zavarovanje sklenete saj ne boste pridobili veliko. Dopolnilno zavarovanje lahko sklenete osebno na različnih uradih ali pa zavarovalnicah, mogoča pa je tudi sklenitev dopolnilnega zavarovanja prek spleta. Slednji način vam lahko prihrani kar nekaj časa, prihranili pa boste tudi kakšen evro, saj ponudniki za sklenitev zavarovanja prek spleta nudijo določene popuste.

Obvezno zdravstveno zavarovanje ste si dolžni urediti če ste zaposleni, dijak ali študent (do 26. leta starosti), odpirate s.p. ali v nekaterih drugih primerih. Če želite celoten pravilnik, vam svetujem, da si ga ogledate na spletu. Kot ste videli, sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ni obvezna, vendar vam vseeno svetujem , da zavarovanje sklenete, saj nesreča nikoli ne počiva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja