Naravna kozmetika: 3-krat ZA!

Prijazna do okolja

Proizvodnja kozmetike pogosto predstavlja veliko obremenitev za okolje, saj nemalokrat vsebuje precej agresivne kemične sestavine. Z uporabo naravne kozmetike, ki ne vsebuje raznoraznih umetnih barvil, dišav …, boste pripomogli k ohranjanju narave. Naravna kozmetika se ponaša tudi z embalažo, ki jo je mogoče reciklirati, kar je še dodaten plus. Najverjetneje si ne želite živeti v okolju, ki je polno strupenih snovi. Čeprav se vam morda zdi kupovanje naravne kozmetike namesto običajne le kapljica v morje, pa se velike spremembe vedno pričnejo z majhnimi koraki. Postavite pozitiven zgled tudi za svoje bližnje … 

Prijazna do živali 

Naravna kozmetika ni testirana na živalih. Tovrstna testiranja so pogosto moralno sporna, saj živali največkrat umrejo v hudih mukah, po tem ko so praktično vse svoje življenje preživele zaprte v laboratoriju. Si res želite, da bi bila vaša lepota rezultat trpljenja drugih živih bitij? S kupovanjem naravne kozmetike boste poskrbeli za svojo urejenost, hkrati pa storili nekaj dobrega za živali. 

Prijazna do vaše kože 

Pomembno dejstvo, ki govori v prid naravni kozmetiki, pa je seveda to, da je ta bolj prijazna do vaše kože kot običajna kozmetika, ki pogosto vsebuje precej umetnih in agresivnih snovi, ki lahko dražijo vašo kožo in povzročijo njeno prezgodnje staranje. Naravna kozmetika bo tako poleg predhodno naštetih pozitivnih lastnosti podaljšala vašo mladost. Vse več ljudi se zaveda številnih prednosti, ki jih prinaša uporaba naravne kozmetike. Zakaj se jim ne bi pridružili tudi vi? 

Narava je edina knjiga, ki na vseh listih nudi veliko vsebine. (Johann Wolfgang von Goethe)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.