Trend uporabe naravne kozmetike

Naravna kozmetika je v zadnjih nekaj letih postala pravi trend. Začeli smo se zavedati svoje odgovornosti do sveta, v katerem živimo, prav tako pa se je povečalo zanimanje za naše zdravje. Z uporabo okolju prijaznih proizvodov poskušamo ohraniti ravnovesje med naravo in človekom.

Skrb za videz mora ostati v ravnovesju s skrbjo za naše zdravje.

Katerim sestavinam se je bolje izogibati v kozmetiki?

–          živo srebro, ki ga najdemo v ličilih za oči,

–          triklosan, ki se pojavlja predvsem v antibakterijskih milih,

–          premogov katran, ki ga vsebujejo šamponi proti prhljaju in deodoranti,

–          formaldehid, ki je v lakih za nohte in barvah za lase,

–          svinec, ki se pojavlja v šminkah.

V kozmetiki se uporablja še več sestavin, ki še niso bilo potrjene kot varne.

 

Zakaj preklopiti na naravno kozmetiko?

Človeška koža obdaja in ščiti naša telesa. Ima sposobnost absorbiranja nanešenih produktov v krvni obtok. Približno 60% vsakega produkta, ki ga uporabimo, koža odnese v naš krvni obtok. Povprečna ženska v šestdesetih letih absorbira okoli 15k g sestavin, ki se nahajajo v vsakodnevni kozmetiki.

 

Ogromno sestavin izvira iz nafte ali pa so sintetične imitacije naravnih surovin. Te pa pogosto povzročajo raka, zamašene pore ali pa povečajo občutljivost kože.

Visoka cena kozmetičnih izdelkov ne pomeni nujno dobre kvalitete. Najboljši način izbiranja je, da znamo na etiketi ločiti med naravnimi in kemičnimi substancami.

 

Prav tako ni pametno kupovati kozmetike, ki je osnovana na živalskih produktih, saj pogosto povzroča nove alergije in iritacijo kože.

 

Skrb za zdravo telo pomeni, da pazite na svojo prehrano, prav tako pa bodite pozorni na sestavine, ki jih vnašate v svoje telo preko kože. Uporaba naravne kozmetike bo na dolgi rok prispevala k zdravi koži in telesu.