Nega kože pri otrocih

Posebnosti otroške kože

Mnogi starši ne posvečajo posebne pozornosti negi kože svojih otrok, saj pogosto niso (dovolj) seznanjeni s specifičnostjo otroške kože, ki se v mnogih pogledih razlikuje od kože odraslega. Ena izmed bistvenih razlik je ta, da je koža pri otrocih precej tanjša, celo do petkrat, hkrati pa vsebuje manj pigmenta kot odrasla koža. Prav tako kisla zaščitna plast pri otroški koži še ni povsem vzpostavljena. Posledice teh specifik so njena večja občutljivost (še posebej, kar se tiče UV-žarkov), večja nagnjenost k izsušitvi in prepustnost za škodljive snovi. Vse to pa seveda narekuje tudi posebno nego kože pri otrocih, česar bi se morali starši zavedati.

Ponudba izdelkov za nego otroške kože

Nega kože pri otrocih zahteva posebne izdelke, ki so prilagojeni naštetim specifikam. Izbirajte čim bolj nevtralne kozmetične produkte, ki ne vsebujejo potencialnih alergenov (umetna barvila, dišave …). Zgolj oznaka, da gre izdelke za nego otroške kože, še ni zagotovilo, da so produkti zares dovolj blagi, zato je dobro, da si vzamete čas in preberete, katere sestavine tovrstna kozmetika v resnici vsebuje. Če se le da, posegajte po naravnih izdelkih – nekatere linije so prilagojene prav negi kože pri otrocih. Če veste, da bo vaš otrok dalj časa izpostavljen soncu, uporabite zaščitno kremo z ustreznim faktorjem, ki naj bo čim višji.

Manj je več

Ustrezna nega kože pri otrocih pa naj ne vodi v pretiravanje. Upoštevajte zlato načelo, da je manj več. Poslužujte se izdelkov, ki so neagresivni, vendar imejte tudi pri tem mero. Pomembno je, da otroška koža čim več »diha«, saj se lahko le na ta način izgrajuje in postaja odpornejša na različne zunanje dejavnike. Da bo iz malega zrastlo veliko …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja