Organska kozmetika in ekološki odnos

Organska kozmetika temelji na naravnih sestavinah, ki so bile pridobljene na ekološki način. Če se ozremo na različne medije ali na govorice, ki krožijo po različnih prijateljskih krogih, lahko večkrat slišimo, kakšen problem predstavljajo načini vzgoje rastlin in živali. Organska kozmetika pa predstavlja glede na te načine določeno alternativo, ki je učinkovita in zdravju neškodljiva. Klasična pridelava namreč vključuje uporabo raznih kemičnih pesticidov, herbicidov, fungicidov in podobni sredstev, ki spodbujajo rast in uničujejo naravne škodljivce, ki so pa so po drugi strani precej škodljive za človeka.

Cena naravne kozmetike

Organska kozmetika pa je po drugi strani narejena iz rastlin, ki so bile vzgojene brez uporabe kemikalij. Sodobne študije, ki jih delajo in objavljajo za javnost razni znanstveni inštituti po svetu, dokazujejo, kakšne škodljive učinke imajo za človekovo zdravje kemikalije, ki se uporabljajo v standardni vzgoji različnih rastlinskih kultur, ki so namenjene prehranski industriji, kozmetiki itn. Osveščen človek zato raje posega po takšnih izdelkih, ki jih ponuja organska kozmetika, razlogi za to pa so številni. Sicer drži, da so ti izdelki mogoče nekoliko dražji, vendar pa s tem pribitkom v ceni plačamo za brezskrbno uporabo. Človek pri zdravju res ne bi smel varčevati, saj se mu to lahko precej hitro maščuje.

Organska kozmetika je dolgoročna naložba v zdravje našega telesa, saj se moramo zavedati, da vse kar vstopi v naše telo, naredi znotraj njega določen učinek, ki povzroči marsikakšno posledico. Kemikalije lahko na dolgi rok precej preoblikujejo delovanje našega telesa in sicer na takšne načine, ki so povsem nepredvidljivi in zaradi tega so lahko tudi nevarni, zato je organska kozmetika varnejša izbira.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja