Otroška posteljica mora biti kvalitetna, varna in udobna

Otroška posteljica mora biti kvalitetna, varna in udobna in nujno je, da je zadoščeno vsaj tem trem pogojem. Čeprav so dobre posteljice tudi veliko dražje, bo vaše spanje precej bolj mirno, če boste vedeli, da se vašemu otroku ne more zgoditi nič.

Prav gotovo mora biti varnost na prvem mestu. Tako je pomembno, da so stene posteljice dovolj visoke, da otrok ne more sam splezati čez, če se ponoči zbudi. Ena stena posteljice se lahko odpira in ta stran naj bo vedno obrnjena proti vaši postelji. Tako boste lahko steno spustili dokler je otrok še manjši in tudi pozneje, če ga boste želeli spraviti iz posteljice v posteljo.

Ko rečemo otroška posteljica mora biti kvalitetna, varna in udobna imamo v mislih tri stvari, od katerih je udobnost na drugem mestu. Le udobna posteljica bo omogočala udobno spanje otroku, ki se bo zaradi tega tudi ponoči manj zbujal in posledično boste tudi vi spali precej več. Udobnost ni odvisna od same posteljice oz. lesenega dela, saj na to vpliva predvsem vzmetnica in posteljni pod.

Kvaliteto posteljice smo postavili šele na tretje mesto, kar je le redko v praksi. Če kot kvaliteto štejemo to, kako dolgo bo posteljica zdržala, je to prav gotovo manj pomembno od varnosti vašega otroka in njegovega udobja med spanjem. Kljub temu bo le kvalitetna posteljica zdržala več otrok in če tudi sami načrtujete imeti še kakšnega, raje odštejte nekaj več denarja tudi za kvaliteto, saj boste v nasprotnem primeru naslednjič spet kupovali novo posteljico.

Otroška posteljica mora biti kvalitetna, varna in udobna in v tem primeru smo že zadostili vsem zahtevam, ki jih mora imeti vsak, ki se odpravi v nakup nove posteljice. Pomembno je tudi to, da posteljico spravite na varno mesto v tistem obdobju, ko je ne potrebujete.