Pomlajevanje obraza

Lep in mladosten videz postaja vse pomembnejši ideal družbe, v nasprotju s stigmatizacijo starosti. Ljudje vedno bolj stremimo k zdravemu načinu življenja, aktivnosti ter zdravi prehrani, saj s tem vedenjskim vzorcem povezujemo dejansko in posledično tudi navzven opazno vitalnost telesa. Dejstvo pa je, da s starostjo prihaja do neizogibnih sprememb le-tega, kar se odraža tudi navzven, predvsem izpostavljen pa je obraz. Potrebo po mladostnem videzu je zaznala tudi kozmetična industrija, ki potrošnikom nudi številne produkte in storitve, med katere med drugimi sodi pomlajevanje obraza.

Botoks, različne vrste pilingov, na področju katerih je opazno naraščanje priljubljenosti kemičnih pilingov, dermalna polnila, sculptra, pomlajevanje obraza z lastno maščobo oziroma lipofiling, mezoterapija ter pomlajevanje obrazapomlajevanje obraza z lastno plazmo so le nekatere izmed možnosti nekirurškega tretmaja, ki obrazu povrne ter ohranja svež, naraven in mladosten videz. Omenjeni nekirurški posegi so manj invazivni, s čimer za stranko predstavljajo manjše tveganje in s tem pri njej vzbujajo močnejši občutek varnosti in zaupanja. Med kirurške posege pa sodijo lifting obraza, korekcija ušes, operacija nosu, zgornja in spodnja blefaroplastika ter klasično povečanje ustnic. Slednjega v zadnjem času ter predvsem pri mlajših posameznicah pogosto nadomesti nekirurški poseg, ki se izvede s pomočjo telesu prijaznejših dermalnih polnil.

Povečanje ustnic z dermalnimi polnili

Pomlajevanje obraza torej ponuja številne možnosti osvežitve naravnega videza, vse več žensk pa se odloči še za korak dlje ter svoj naravni videz nadgradi z umetnim povečanjem ustnic. Gre za trend, ki je, predvsem med znanimi osebnostmi, priljubljen že nekaj časa, sicer pa povečanje ustnic ni nič neobičajnega tudi med mimoidočimi posameznicami. Za tovrstno korekcijo se najpogosteje odločajo tiste ženske, ki zase menijo, da so njihove ustnice pretanke, imajo premalo volumna, so nezadostno definirane ali nesimetrične. Povečanje ustnic na nekirurški način je torej postopek, pri katerem z injiciranjem rezličnih dermalnih polnil oziroma filerjev ustnice dobijo polnejšo ter s tem privlačnejšo obliko in strukturo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.