Potovanje v ZDA, izkušnja različnosti

Potovanje v ZDA je zanimiva izkušnja različnosti , saj se različnosti in raznolikosti na prostranem in raznolikem ozemlju čutijo na praktično vsakem kilometru poti.

Samo potovanje v ZDA je izkušnja različnosti z več vidikov. ZDA pozna več različnih narodnosti, gostote naseljenosti, podnebja ter še mnogo drugega. Z razvito prometno infrastrukturo je potovanje v ZDA zanimivo tudi za vse, ki si željo preizkusiti prostranost cest, ki jih v Evropi verjetno ne bomo imeli nikoli. Dolge, prostrane poti se vlečejo v neskončnost, ravnina pa zlepa ne pojenja. Za evropske razmere bi temu lahko rekli monotonost, vendar je to značilnost ZDA. Poleg prostranosti je potovanje v ZDA zanimivo zaradi različnosti v dojemanju časa, življenjskega ritma ter načina življenja. Na odročnih cestah, ki so povečini daljni spomin pionirskih časov osvajanja prišlekov, je potovanje v ZDA srečanje z starimi evropskimi kulturnimi značilnostmi. Tako ni presenečenje, na poti srečat kraje in mesta z evropskimi imeni, pa tudi stara evropska narečja niso posebnost. Prinesli so jih prišleki, ker pa je bila okolica in kultura drugačna niso doživljali sprememb. Na ta način lahko potovanje v ZDA nudi edinstveno priložnost srečanja z starim evropskim narečjem. V Evropi je na račun raznih dogodkov in sprememb že izumrlo, v ZDA pa se je ohranilo do današnjih dni v bolj ali manj izvirni obliki.

Potovanje v ZDA nudi tudi raznolikosti v vsakdanjiku . Osamljena mesta, ki imajo starejše prebivalce, kateri so povečini v pokoju, si svoj vsakodnevni ritem organizira in doživlja čisto drugače kot vrvež velikih mest, kjer je večina aktivnosti posvečena pridobivanju gmotnih in drugih dobrin. Za vsakega nekaj bi lahko rekli, zato je potovanje čez lužo vedno bilo zanimivo in privlačno. Seveda je različnost možno prilagoditi osebnim željam in zahtevam, saj lahko potovanje organiziramo na razne načine. Potovanje v ZDA je zanimiva izkušnja, ki se jo splača doživeti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.