agencijsko prevajanje

Prednosti, ki jih zagotavlja prevajalska agencija

Pri iskanju najboljših prevajalcev vam bo v veliko pomoč prevajalska agencija. Na področju ponudbe prevajalskih storitev imamo danes precej veliko konkurenco, kar predstavlja veliko prednost za naročnike, saj je cena na tem področju precej konkurenčna. Vendar pa se ne smete pustiti zapeljati prenizkim cenam, saj za njimi mnogokrat stoji prevajalska agencija, ki ne ponuja vrhunskih prevajalskih storitev, njeni prevodi so najbrž zato precej pod povprečjem.

Največjo težavo pri iskanju dobre ponudbe imajo tisti naročniki, ki imajo veliko besedil, ki jih želijo prevesti. Kakšna prevajalska agencija je pripravljena ponuditi količinski popust, kakšna druga pa ni. To je velikokrat odvisno predvsem od tega, koliko dela ima prevajalska agencija trenutno pred seboj, zato nepripravljenost spuščati ceno ni nujno kazalec tega, da je prevajalska agencija na visokem nivoju kakovosti.

Prevajalska agencija je vsekakor najboljši naslov, na katerega se lahko obrnete, če potrebujete prevod iz kakšnega bolj eksotičnega jezika. Nekaterih prevajalci so zelo redki in jih je praktično nemogoče kontaktirati prek osebnega kanala. Običajno pa ima prevajalska agencija veliko bazo prevajalcev iz domačih in tujih krajev. Poleg tega pa razpolaga tudi z informacijami o tem, kakšna področja prevajanja obvladajo določeni prevajalci. Nekateri prevajalci so specializirani za prevajanje navodil za uporabo, drugi za literarna dela, tretji za strokovne in znanstvene članke iz določene stroke itn. Če pa bi želeli sami najeti prevajalca, bi nikakor ne mogli vedeti, če je ta strokovnjak za prevajanje določenih zvrsti besedil. Takšne in podobne zadrege vam na najbolj učinkovit način lahko reši prevajalska agencija.

Mnogokrat je lahko prevajalska agencija še bolj ugodna od kakšnega samostojnega prevajalca, čeprav običajno ni tako. Vendar pa izkušnje kažejo, da bo prevajalska agencija prej pripravljena sprejeti reklamacijo kot pa samostojni prevajalec. Tudi sami lahko testirate kakovost, ki jo zagotavlja prevajalska agencija tako, da ji pošljete testni prevod. Nato pa izvedete naročilo le v primeru, da ste bili s kakovostjo tudi zadovoljni.

http://www.prevodialkemist.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.