Različni načini osvetljave, ki jih nudi zunanji LED reflektor

Osvetljava zunanjosti hiše in njene okolice ima lahko več namenov. Primarna naloga je vsekakor razsvetlitev okolice, da se po njej lažje gibamo. Druga naloga je večja varnost in boljša vidljivost oseb in živali v okolici našega doma. Tretja naloga pa je večja estetskost in vizualna privlačnost. Skupaj vse tri naloge ustvarijo prijetno vzdušje tudi ponoči. Nič več nas ni strah, da se bi spotaknili in padli, ali pa da se bi neopaženo naokoli gibali nepridipravi. Najbolj estetska je kombinacija varnostnih zunanjih LED reflektorjev, s solarnimi lučmi in posameznimi manjšimi lučkami okoli verande in vrta.

Najprej določite namen osvetlitve okolice

Preden kupimo zunanji LED reflektor in druge zunanje luči, moramo ugotoviti, zakaj dejansko potrebujemo dodatno osvetlitev. Morda skušamo ustvariti bolj romantično in nežno vzdušje v poznih večernih urah. Morda želimo osvetliti skrite kotičke iz varnostnih razlogov ali pa želimo izpostaviti meje našega posestva tudi ponoči. V primeru, da se po vrtu radi gibamo tudi v poznih urah, moramo nujno imeti vsaj solarne lučke, če že nimamo namena kupiti zunanji LED reflektor.

Pričaranje pravega vzdušja

Čim smo ugotovili razlog za osvetlitev, moramo namestiti luči na določene lokacije v okolici hiše. Najbolje je, da neposredno bližino osvetlimo z LED reflektorji, ki se bodo vključili ob prihodu ljudi. Okolico vrta in poti, pa razsvetlimo s kombinacijo solarnih luči, samostoječih luči in manjših lučk. Pomembno je, da je svetloba dovolj mehka, da izgleda naravno in obenem da je dovolj močna, da dodobra razsvetli okolico. Pridušeno svetlobo dosežemo tudi s skrivanjem posameznih lučk za kamne, lubje in podobno.

Proračun

Številne posamezne lučke in reflektorji, lahko veliko stanejo. Pred nakupom moramo tako določiti maksimalni proračun in želeno število luči. Naš proračun bomo najbolj izkoristili, če kupimo zunanji led reflektor in ga kombiniramo s solarnimi lučmi. Slednjih lahko kupimo veliko, saj so poceni in imajo kar dolgo življenjsko dobo. Odlične so tudi zato, ker ne potrebujejo električne napeljave in elektrike za svoje delovanje. Na voljo so v različnih oblikah in dimenzijah ter nam omogočajo pričaranje prave pravljice na vrtu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja