Ribje olje

Ribje olje pomaga pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja

Danes je na trgu že precej različnih artiklov, ki se tržijo z obljubo, da pripomorejo k izboljšanju zdravja, vendar le malo jih je tako dobro znanstveno raziskanih kot ribje olje. To ima v sebi cel kompleks vitaminov. V njem najdemo vitamin D, ki je izjemno pomemben za krepitev imunskega sistema. Predvsem v bolj hladnih mesecih v letu je značilno, da se imunski sistem precej oslabi, zato v tem času pride ribje olje še toliko bolj prav. V zimskem času niso problem le nižje temperature, ampak tudi ali predvsem poslabšanje prehranskih navad ljudi. Sadju in zelenjavi se cene precej dvignejo, saj takrat ni več veliko sezonskih pridelkov. Zato se v povprečju zmanjša vnos teh za zdravje pomembnih živil.

Ribje olje lahko poleg vitamina D zagotovi še vnos vitamina E. Prehranski dodatki, ki vsebujejo vitamin E so izjemno pomembni na dolgi rok za zdravje telesa. Vitamin E je kakovosten antioksidant, ki nas lahko uspešno zaščiti pred prostimi radikali. Ti v telesu povzročajo vnetna stanja, zato se ljudje počutijo brez energije in slabotni. Ribje olje z antioksidativnimi učinki pomaga tudi pri zniževanju verjetnosti za nastanek rakastih obolenj. Poleg tega, da je vitamin E antioksidant, pa ščiti tudi srce, kožo in izboljšuje imunski sistem. Podobne funkcije ima tudi vitamin A, ki ga ribje olje tudi vsebuje, predvsem pa je pomemben za zdravje retine v očeh.

Zelo pomembna maščoba, ki jo vsebuje ribje olje, je omega 3. Gre za esencialno maščobno kislino, ki je človeško telo ne more samo proizvajati, je pa ključnega pomena za optimalno delovanje organizma. Ker ribje olje vsebuje omega 3 maščobne kisline propagira zdravje srca, izboljšuje delovanje možganov in drugih telesnih funkcij. Predvsem učinkovita se izkaže ribje olje tudi pri okrevanju od raznih obolenj. Dokazano namreč pospešuje celjenje sklepov in mišičnih vezi, zato lahko pripomore k hitrejši rehabilitaciji po telesni poškodbi.

http://fidimed.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja