Arhiv Značk: šolski nahrbtniki

Kako se nosijo torbe za šolo

Torbe za šolo, ko so pripravljene in napolnjene z vsemi šolskimi potrebščinami, lahko tehtajo kar nekaj zajetnih kilogramov. Včasih se starši prav bojijo, kako bodo lahko otroci v prvih razredih osnovne šole sploh prenašali toliko kilogramov od doma do šolske klopi. Vendar pa je z novimi pripomočki takšna skrb postala odveč. Sodobne torbe za šolo so opremljene z vlečnim sistemom. Na hrbtišču torbe za šolo se nahaja satelitska palica, ki se zloži, na dnu pa sta pritrjeni dve koleščki. Tako lahko otroci, če postanejo torbe za šolo pretežke ali če se izmučijo, torbo preprosto vozijo. Podoben sistem poznamo že iz potovalnih torb, sedaj pa so z njim opremljene tudi torbe za šolo. Takšen sistem je odličen predvsem zaradi tega, ker varuje otroka pred tem, da bi preveč obremenjeval hrbet.

Bojevnik41

Skrb za zdravje in optimalen razvoj otrokovega hrbta mora biti prva prioriteta, kadar se kupuje torbe za šolo. V tem oziru je potrebno vedno paziti na to, da je torba oblikovana čim bolj ergonomsko. Hrbtišče mora upoštevati anatomske danosti hrbta in spodbujati pravilno, vzravnan držo. Dlje kot mora otrok hoditi od doma do šole, bolje so ti vidiki pomembni, saj je otrokov hrbet več časa pod stresom. V času rasti in razvoja, so lahko vsi ti dejavniki ključni za to, da se bo otrokova hrbtenica pravilno razvijala. Zakaj izzivati in ogrožati razvoj hrbtenice vašega malčka; priskrbite mu primerno torbo za šolo.

Pri nakupu torbe za šolo pa je potrebno paziti tudi na to, da je vodoodporna, ker lahko dež hitro uniči drag šolsko gradivo. Pozabiti pa se ne sme niti na varnost. Dobro izpostavljene mačje oči in odsevniki povečujejo otrokovo varnost v prometu, ki je ključna na poti od doma do šole in nazaj.