Arhiv Značk: analytics

Merjenje na spletu

Google Analytics namenjen novincem in izkušenim uporabnikom

Google Analytics je storitev, ki omogoča merjenje prodaje in je odlično orodje za merjenje obiska na vaši spletni strani. Prav tako je zelo učinkovito orodje za merjenje učinkovitosti spletnega oglaševanja. Google Analytics vam poleg tega zagotavlja možnost svežih vpogledov v to, kako obiskovalci vašo spletno stran uporabljajo, kako so do nje prispeli in kako jih lahko prepričate, da se bodo na njo vračali. Google Analytics je orodje, ki je brezplačno, vse kar pa morate narediti vi je, da si ustvarite Google Analytics račun in si na vašo spletno stran vgradite Google Analytics sledilno kodo, oziroma jo posredujete podjetju, če vam seveda spletno stran vzdržujejo slednji in ne vi sami.

Google Analytics je brezplačno orodje podjetja Google in ponuja veliko virov za izobraževanje. Videoposnetki in članki, ki so na voljo, so tisti, ki bodo zelo pomagali kar najbolj izkoristiti storitev Google Analytics, tako vsem novincem, kot tudi izkušenim uporabnikom. Videoposnetki, ki si jih lahko ogledate na uradnem kanalu storitve Google Analytics na YouTubu pokrivajo praktično vse teme, ki vas zanimajo, od tistih za popolne začetnike, pa do tistih, ki jih zanimajo nekoliko bolj napredne funkcije. In kako si ustvariti Google Analytics račun? Vse kar morate storiti je prijava, ki je popolnoma brezplačna. Vpišete se z vašim gmail računom, ki je pogoj za ustvarjanje računa. Nato samo sledite navodilom ter si nastavite kodo za sledenje. Google Analytics je preprost za uporabo, sami se lahko odločate o tem, katere podatke si želite ogledati, hkrati pa s le nekaj kliki prilagodite svoja poročila. Google Analytics je orodje, ki ga lahko uporabljate za analizo spletne strani, družabnih omrežij, prav tako pa lahko storitev uporabljate tudi na mobilni napravi.

Storitev Google Analytics za mobilne naprave omogoča merjenje spletnih mest za mobilne naprave, aplikacij in obiskov iz naprav, ki imajo spletni dostop.

http://www.optimizacija.eu/