Arhiv Značk: angleščina

Kako najti prevajalca za prevod iz angleščine?

Iščete zanesljivega prevajalca, ki bi mu brez skrbi zaupali prevod iz angleščine? Pri izbiri je glavni faktor vrsta besedila, ki bi ga radi prevedli. Manj zahtevna besedila kot so časopisni članki, članki na blog straneh in podobno, ne potrebujejo pretirano izkušenega prevajalca. Vendar pa morate vseeno paziti, saj danes misli že vsak, ki zna srednješolsko angleščino, da je sposoben narediti odličen prevod iz angleščine. Nekaj let učenja angleščine na srednji šoli in gledanje filmov v angleškem jeziku iz človeka še ne naredi dobrega prevajalca. Visoko kakovost boste zagotovili predvsem, če se boste obrnili na kakšno prevajalsko agencijo.

Mnoga podjetja, ko rabijo prevod iz angleščine, naredijo to napako, da naložijo prevajanje na kakšnega od svojih zaposlenih. To se je v praksi skoraj vedno izkazalo kot slaba odločitev. Zaposleni niso prevajalci, nimajo slovarjev, tehničnih orodij in znanja, da bi lahko naredili kakovosten prevod iz angleščine. Poleg vsega tega pa nestrokovni prevajalci porabijo veliko več časa za izdelavo prevoda kot profesionalni prevajalci, ki jih lahko najamete. Praksa torej kaže, da se za podjetje precej bolj izplača, da za prevod iz angleščine najame zunanjega sodelavca. Še manj smiselno je zaposliti profesionalnega prevajalca. Če podjetje nima res veliko besedil, za katere potrebuje prevod iz angleščine, potem se zaposlitev prevajalca ne splača, ker stroški dela zanj ne bodo odtehtali cene, ki bi jo plačali zunanjemu prevajalcu.

In kako izbrati prevajalsko agencijo, ki ji boste zaupali prevod iz angleščine? To je odvisno predvsem od količine in zahtevnosti besedila oziroma besedil, če jih je več. Manjša kot je količina, manj se vam splača iskati najcenejšega ponudnika, saj boste s tem zapravili veliko časa za komunikacijo in pogajanja za ceno, ki bi ga bolj učinkovito porabili za izvedbo vašega osnovnega posla. Proces pogajanja z več ponudniki se splača, kadar je prevod iz angleščine dolg in lahko z nekaj evri na avtorsko polo nižjo ceno ustvarite velike prihranke.

Več na spletni strani.

Inštrukcije nemščine in angleščine

Inštrukcije nemščine in angleščine

Komu so namenjene inštrukcije in zakaj bi se sploh odločili za inštrukcije? Gre za dejavnost oziroma storitev, ki je namenjena prav vsem, ki si želijo doseči minimalni ali pa zahtevnejši standard znanja na poti svojega izobraževanja. Torej je namenjena tistim, ki imajo učne težave ter tudi tistim, ki si želijo snov še bolje razumeti in jo obvladati. Usposobljeni inštruktorji centra za inštrukcije Horizont snov podajajo razumljivo in se tudi prilagodijo posameznemu tipu učenca ter tako upoštevajo zmogljivosti in interese posameznika na posameznem področju.

Učni center Horizont ponuja inštrukcije za več različnih področij oziroma šolskih predmetov, med katerimi pa boste našli tudi inštrukcije za nemščino in angleščino. Angleščina in nemščina sta tuja jezika, ki zasedata prvi mesti lestvice svetovnih jezikov, zato je znanje teh dveh jezikov še toliko pomembnejše. Z obema jezikoma se srečujemo tako v šoli, kot tudi na delovnem mestu ali pa med prostim časom. Vendar pa angleščina in nemščina kot šolska predmeta marsikomu povzročata nevšečnosti in težave.

Če se zanimate za inštrukcije angleščine ali pa inštrukcije nemščine, vam torej priporočamo, da obiščete spletno stran učnega centra Horizont, kjer boste našli še več informacij o vsebinah učenja, ceni inštrukcij in kjer se boste lahko preko kratkega spletnega obrazca tudi naročili na inštrukcije. Priporočljivo pa je, da na inštrukcije prinesete vse zvezke, učbenike, delovne liste in podobno, kar ste uporabljali pri pouku ter dodaten zvezek, katerega boste uporabljali na inštrukcijah. Poleg inštrukcij pa je seveda zelo pomembno tudi delanje domačih nalog in samostojno ponavljanje ter utrjevanje snovi. Zagotovite si inštrukcije angleščine ali nemščine še danes in izboljšajte svoje znanje ter si pridobite samozavest.

prevajanje in prevajalska agencija

Zakaj se uporablja prevajanje iz angleščine?

angleščina-prevodiPrevajanje iz angleščine je zaradi globalnega povezovanje v današnjem času najpogostejša storitev tistih, ki potrebujejo prevajanje ali pa se s prevajanjem ukvarjajo. In za kaj se najpogosteje uporablja prevajanje iz angleščine se vprašate? Angleščina je postala ena izmed glavne, če ne celo glavni jezik tako poslovne, kot tudi vsakodnevne komunikacije. Potrebe po tovrstnem prevajanju se pojavlja tako rekoč vsakodnevno, zato je pomembno, da si za tovrstne potrebe izberemo kakovostnega prevajalca ali prevajalsko agencijo. Prevajanje v angleščino se najpogosteje uporablja pri strokovnih testih, leposlovju, člankih, esejih, najrazličnejši dokumentaciji, poslovnih pismih, poslovnih dokumentih, povzetkih diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog in še mnogo kje. Prav tako se prevajanje iz angleščine potrebuje na številnih gospodarskih področjih in na področju trgovine. Verjetno veste, da mora biti prav vsak izdelek, ki se iz tujine znajde na policah slovenskih trgovin imeti navodila in garancijski list v slovenskem jeziku. Prevajanje iz angleščine v slovenščino je prav iz vseh navedenih razlogov najpogosteje uporabljena kombinacija. Največ prevajanja iz angleščine v slovenščino se izvaja za raznovrstna navodila, za opise izdelkov in za najrazličnejša promocijska gradiva. Ker so prevodi iz angleščine ogledalo vsakega podjetja oziroma vsakega posameznika, je še kako pomembno, da izberete zanesljivo prevajalsko rešitev, torej prevajalca, ki je izkušen jezikoslovec in ima za seboj že nekaj let kvalitetnega prevajanja. Verjemite, da si tako ljudje, kakor tudi tisti, ki z vami sodelujejo zapomnijo prevode, ki so slabi in nekvalitetni, zato se izognite posmehu in se zanesite na prevajalca oziroma na prevajalsko agencijo, ki jo krasijo dobre reference predhodnih naročnikov. Prevajanje iz angleščine mora biti hitro, natančno in seveda kar se da kakovostno saj je lahko le takšno opravljeno na najboljši možni način. Žal je vse preveč ljudi takšnih, ki mislijo, da znajo jezik dovolj dobro za prevajanje iz angleščine, kar pa lahko privede do težav.