Arhiv Značk: asics

Asics športna oprema

Asics od ustanovitve do vrhunca

Asics kot podjetje in blagovna znamka ima zelo dolgo zgodovino, ki sega v leto 1949, ko je ustanovitelj Kihachiro Onitsuka pričel izdelovati športne copate za košarko. Kmalu zatem se je Asics pričel vzpenjati na svetovnem parketu športne opreme. Velik uspeh je doživel z dizajnom Mexico 66. Takrat je na svoje izdelke Asics prvič všil prekrižane črte, ki so kmalu zatem postale zaščitni znak, ki a uporabljajo še danes.

Asics ponuja izjemno široko paleto športnih izdelkov: športna oblačila za tek, nogomet, košarko, tenis in druge športe, obuvala in druge rekvizite, ki se uporabljajo kot sestavni del športe opreme ali pa kot pripomočki za doseganje boljših športnih rezultatov.

Eden izmed dokazov, da športno podjetje, kot je Asics, dejansko deluje v samem športnem vrhu, je stik s profesionalnimi športniki. Za ugled podjetja in športne blagovne znamke je zelo pomembno, da ga ekipe in individualni vrhunski športniki sprejmejo za svojega sponzorja. Brez zadržkov lahko priznamo, da je Asics vedno bil izjemno prisoten v vrhunskem športu kot sponzor. Sponzorirali so številne državne reprezentance različnih športnih usmeritev, različne športnike na področju tenisa, ragbija, plavanja in še bi lahko naštevali.

Tudi pri nas v Sloveniji je blagovna znamka Asics zelo prisotna v športu in rekreativni rabi. Predvsem so popularni in priznani tekaški copati, ki se uvrščajo v sam kakovostni vrh tako po udobnosti kot po varnosti. Prav področje tekaških čevljev je eden izmed kazalcev, koliko športno podjetje vlaga v tehnološki razvoj svojih izdelkov. Za blaženjem tekaških čevljev, stabilizacijo, zagotavljanjem varnosti itn. stoji cela znanost. Asics ima v svoji ponudbi številne modele, ki so posebej namenjeni različnim vrstam teka: šprint, dvoranski tek, tek po gozdnem terenu, gorski tek itn. Tisto, kar je potrebno še posebej izpostaviti, pa je prilagodljivost različnim profilom tekača. Ker ima vsak svojevrstno stopalo in tehniko teka, ponuja Asics prilagojene tekaške čevlje, ki omogočajo optimizacijo dinamike teka pri vsakem posamezniku.

http://www.superge.si