Arhiv Značk: azija

Vietnam, raznolikosti na vsakem koraku

Vietnam ima zelo raznolik geografski relief.

Vietnam je država na skrajnem vzhodu indokitajskega polotoka, naseljuje jo več kot petinosemdeset milijonov prebivalcev. Prestolnica države Vietnam se nahaja na severu, obkrožajo jo številni vodni viri. Na vzhodu Hanoja teče Rdeč reka, na severu se nahaja stara struga reke, na zahodu se nahaja jezero Hoan Kiem, skozi mesto pa teče reka To Linch. Nižinski svet se nahaja na jugu ter obsega skoraj celotno obalno območje vse do meje s Kitajsko. Skupna dolžina obale je preko tri tisoč štiristo metrov, njena najbolj znana dela se nahajata na severu in jugu. Na severu se nahaja zaliv Halong, na jugu pa delta reke Mekong. Celotno obalno območje poleg znanih, skriva še veliko število manj znanih kotičkov. V notranjosti je Vietnam bolj gorat, predvsem na severozahodu. Deloma pa se višje ležečega območja nahajajo tudi južneje. Najvišja točka se nahaja v provinci Lào Cai, Fan Si Pan je hkrati najvišji vrh na celotnem ožjem območju Indokitajskega polotoka. Vrh je visok preko tri tisoč sto metrov, nahaja pa se na topografsko zelo razgibanjem območju. Na njegovem vrhu so sredi osemdesetih let dvajsetega stoletja Sovjeti postavili veliko železno piramido. Severni Vietnam je na splošno zelo zanimiv za vse obiskovalce, ki radi odkrivajo deželo preko pohodništva in trekinga. Poleg zanimivih pohodniških poti, obiskovalce na tem območju pričakuje flora in favna v vsem svojem izobilju. Na območju se nahaja preko dva tisoč predstavnikov flore ter preko tristo predstavnikov favne. Vietnam je na celotnem območju s floro in favno zelo bogat. Strokovnjaki so identificirali sedem tisoč rastlinskih vrst, njihovo skupno število pa ocenjujejo z okoli dvanajst tisoč rastlinskimi vrstami. Živalska populacija šteje več tisoč vrst nevretenčarjev, preko osemsto vrst ptic, preko dvesto sedemdeset različnih sesalcev, sto osemdeset vrst plazilcev, osemdeset vrst dvoživk ter stotine rib. Preverite turistična potovanja v Vietnam z Agencijo Oskar.

potovanja s turistično agencijo

Tibet, zanimiv del Azije

Tibet je turistično presenečenje posebne sorte.
Obiskovalcem je Tibet presenečenje zaradi številnih lastnosti. Predvsem je Tibet mešanica vsega starega in novega. Nov Tibet predstavljajo mladi s svojim vsakdanjikom. Star Tibet pa so med drugim vse kulturne znamenitosti. Turistom Tibet ter Azija nista tuji dežela. To danes omogočajo predvsem hitre, dobre in v veliko primerih tudi dostopne povezave.

Azija je velik in prostran kontinent. V današnjih časih je za velike in prostrane kontinente značilno, da jih ljudje najraje obiščejo na sodoben način. Klasični načini so v veliki meri domena predvsem ljudi, ki imajo razdi pustolovščine. Vendar ne gre za pogost pojav, ampak predvsem redkost. Danes ljudje, ki jih zanima Azija oziram točno določeno področje v Aziji, izberejo drugačen načina potovanja. Največkrat gre za hitro in enostavno potovanje do izhodišča v kraju letovanja, bivanja ali zgolj postanka pred nadaljevanjem. Na ta način je Azija bolj dostopna. Popotnike, ki jih zanima Azija , pa na ta način ni potrebno po nepotrebno mučit z neudobnimi načini potovanja. S tem se jim omogoči, da v izhodišče prispejo motivirani z željo odkrivati vse, kar jim izbrani kraj in dežela nudi. Potovanja v oddaljene kraje danes tako niso več mučna in dolgotrajna. Ampak lahko predstavljajo le del celotne turistične dogodivščine. Izbira prevoznika je danes enostavna.

Seveda je predpogoj, da se pozna medije ter informacijsko tehnologijo. Danes preko informacijske tehnologije pridobivamo številne koristne informacije. Brez njih si danes življene težko predstavljamo. Tako lahko mnogim pomeni bistvo in začetek vsakega potovanja. Med vsemi ponudbami lahko na sodoben način izberejo najboljše. kaj je najboljše ni mogoče odgovoriti na en način in z eno besedo. Preprosto zaradi velikega števila različnih pogledov in mnenj. Lahko bi kvečjemu rekli, da vsak popotnik išče najboljše za svojo investicijo. Dobra potovanja lahko Tibet zagotovi vsem obiskovalcem, ki si želijo odkrivati.
Tibet je mnogim ostal v nepozabnem spominu.

10 najzanimivejših znamenitosti v Vietnamu

Vietnam je država v jugovzhodni Aziji, ki leži ob Južno-Kitajskem morju. V njem boste našli veliko zanimivih naravnih in zgodovinskih zanimivosti, med katerimi vam tokrat predstavljamo 10 najzanimivejših znamenitosti v Vietnamu, ki so zares vredne ogleda. Če začenjate svoje potovanje na severnem delu, potem je naravnost idealno izhodišče za vse ostale znamenitosti severnega Vietnama glavno mesto Hanoi, ki se ponaša z zaščitenim starim delom mesta, grobnico Ho Chi Minha, pagodo enega stebra, templjom Literature, ki je bila prva univerza v Vietnamu, muzejem vietnamskih nacionalnih manjšin in z odlično hrano. Druga zanimivost mimo katere na svojem potovanju po Vietnamu ne smete je zaliv Halong, ena izmed najbolj popularnih turističnih atrakcij v Vietnamu. Apnenčasta pokrajina, ki se je potopila v morje in za seboj pustila okoli 3000 otokov, ki štrlijo iz morja, je od nedavnega, kar sploh ne preseneča, na listi svetovnih čudes. V nekaterih otokih boste našli kraške jame, med katerimi je kar nekaj za turiste razsvetljenih. Zelo zanimiv, a nekoliko manj turističen ogled pa je obisk otoka Cat Ba, ki je na zahodnem delu zaliva Halong, na njem pa boste našli kar nekaj peščenih plaž, hkrati pa je to idealen in bolj poceni kraj za prevoz naprej. In že smo v mestu Ho Chi Ming City Li, Saigonu, največjem vietnamskem mestu ter v gospodarskem in ekonomskem središču države, v katerem je dobro viden kolonialni vpliv Francozov.

 

Vietnam

 

Sapa, področje severovzhodnega Vietnama v bližini meje s Kitajsko, ki je poznano po številnih nacionalnih manjšinah, s prelepimi riževimi terasami v hribih je naslednja znamenitost. Atraktivni Chu Chi tuneli so približno 75 kilometrov oddaljeni od glavnega mesta. Tuneli se pod zemljo širijo kot mreža, dolgi so več kod 200 kilometrov, nekateri vodijo celo do Kambodže, v njih pa so med vojno živeli Vietnamci. Hoi An, idilično mestece ob morju, kjer, kot, da se je čas ustavil- zanimivost, ki jo morate videti. To je eno redkih mest, ki je ušlo vietnamski vojni, ponuja čudovit vpogled v stari Vietnam. In že je tu naslednja znamenitost, to je stara prestolnica Hue, z ogromno palačo. Mesto nudi ogled Imperijalne citadele, cesarskega prepovedanega mesta, ki sodi v kulturno dediščino Unesca. Myso, mesto, kjer je civilizacija Chamov pustila nekaj izjemnih skulptur, ki sodijo v svetovno dediščino Unesca. Zadnja izmed 10 najzanimivejših znamenitosti v Vietnamu je Dalat, kjer milo podnebje omogoča oddih od obalne vročine vse leto, v okolici so slapovi, tovarne svile in gojišča gob.